Aktuellt

SCB: 2020 hade högsta antalet döda per capita sedan år 2012

SCB:s slutliga befolkningsstatistik för Sverige och år 2020 är nu publicerad. Den visar att pandemiåret 2020 hade det högsta antalet döda pe...

2020-12-15

Dollarn ner och börserna i Asien ner under tisdagsmorgonen - Biden vald till president av elektorerna

Börserna i de asiatiska tidszonerna faller under morgonen, och dollarn har försvagats trots en upprekyl från en dipp igår. Joe Biden röstades som väntat in som president av de amerikanska elektorerna igår.
15-minuterschart USDSEK
Dollarn kostar just nu 8:40 USDSEK, men var under gårdagen som svagast nere på 8:36, vilket är den nya lägstanivån sedan 2018, även om valutan ännu inte är nere på nivåer från 2014 - 2015, vilket blir nästa steg efter 2018 om raset fortsätter.

Guldpriset håller ändå emot förvånansvärt väl på 497:- SEK per gram.

I de asiatiska tidszonerna är det nedåt som gäller under tisdagsmorgonen. ASX 200 -0.43%, Hang Seng -0.69%, Nikkei -0.17% och Straits Times -0.16%.

Stockholmsbörsen stängde faktiskt på plus igår med OMXSPI +0.40%, även om storbolagsindex OMXS30 var oförändrat på -0.03%. I USA stängde S&P-500 på -0.44% och Asien kan således sägas följa husse snällt i kopplet, vilket väl gör att Sverige kommer göra det samma. Teknikbubblan på Nasdaq steg med +0.70% för indexet Nasdaq 100.

Joe Biden röstades igår in som nästa amerikanska president av delstatselektorerna, men jättebäbisen i Vita Huset fortsätter att tjuta i höga sky om valfusk. Nästa steg är att kongressen själva ska räkna elektorsrösterna, vilket ska ske den 6:e januari (eller något sådant), men det är bara rent formalia, precis som elektorsrösterna. Frågan är om jättebäbisen ens då tänker medge förlusten, eller om vi kan få nöjet att se honom släpas ut av USA:s ordningsmakt pga olaga intrång i Vita Huset.

17 kommentarer:

 1. "eller om vi kan få nöjet att se honom släpas ut av USA:s ordningsmakt pga olaga intrång i Vita Huset."


  Nä, jag tycker att Trump ska få stanna kvar i Vita Huset. Melania Trump, alltså.

  SvaraRadera
 2. Spänningen stiger... räcker med att en o-skitig(nödig) senator räcker upp handen den 6 januari...

  SvaraRadera
 3. Blir förvirrande när du kallar Trump jättbebis samtidgt som Biden är så gammal att han snart eller redan använder blöja :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Och hur gammal blir Trump de kommande fyra åren? Du säger att Trump alltså hade blivit för gammal för att vara president om han suttit kvar och behövt vuxenblöja?

   Radera
  2. Jättebebis syftar väl inte riktigt på eventuellt behov av blöja på grund av den höga åldern utan snarare på att Donalds personlig mognad verkar vara på just en bebis nivå. T.om min 5 åring är ju en bättre retoriker än den fånen.

   Radera
 4. Kul att media och demokrater nu vill att landet skall enas. Varför är det bara när demokrater vinner som landet ska enas? När Trump vann så godkände varken media eller demokrater hans vinst. Russiagate anyone? I över 3 år påstod dom att valet var riggat, att Trump var en Rysk spion och kallade hans supporters för nazister. Glöm att landet kommer bli enat. Den konservativa iden lever starkt i USA. Se bara hur dåligt det gick för demokraterna i house of reps och på lokala nivåer. The blue wave? Vad hände med den?

  Skillnaden mellan demokrater och republikaner är extrem. När demokrater förlorar så tror dom att the sky is falling och att deras liv kommer bli missär för dom är beroende av staten. När republikaner förlorar så grymtar dom lite, knyter näven i fickan men inser att den som har störst påverkan på deras egna liv är dom själva, inte vem som sitter i vita huset.

  Nick

  SvaraRadera
  Svar
  1. Att familjen Bide(n) utreds för otillbörliga kopplingar till Kina är det ingen som verkar bry sig om...ut med trumpeten .. in med Ekofascismen.
   Oavsett vem som "vinner" kommer det bli ett jävla liv . Intressanta tider minsann.

   Radera
  2. Att media och sociala medier blockerade alla negativa nyheter om Hunter Bidens skumma affärer innan valet skulle jag då se som valpåverkan.

   Nick

   Radera
  3. Det är Joe Biden som är presidentkandidat, inte Hunter Biden. Extremt töntigt att försöka kleta barnen på en politiker.

   Radera
  4. Och nej, jag har vad jag vet i princip aldrig någonsin nämnt Trumps förmodade barn.

   Radera
  5. Nu är du löjlig Cornu. Tror du Ukraina och Kina har betalat massa miljoner till Hunter för att han är så duktig eller har man köpt access till vise presidenten Joe Biden?

   Radera
  6. Men kleta en rysk fru på en (fd) President är inte samma sak?

   Radera
  7. Vilken fd president har en rysk fru?

   Radera
  8. Nick, gör nu som Putin sagt till dig. Han gratulerade Biden till valsegern nu.

   Radera
 5. Demokrat eller republikan, kan vi hålla med varandra om att det kunde vara trevligt med ett lite mer sansat politiskt tonläge? Att så splittring och polarisering både inom och utanför staterna samtidigt som man gullar med diktatorer är ovärdigt.

  SvaraRadera
 6. I övrigt har Putin nu gratulerat Biden till segern.

  Nu står idioterna inför ett val.

  Hålla fast vid föredettingen Trump, eller följa direktiven från deras älskade Putin i Kreml.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vem äger störst del av USAs stadsskuld?

   Radera