Cornucopia?

Aktuellt

Gamestop-bubblan förklarad

Aktien för det döende bolaget Gamestop har rusat extremt de senaste dagarna efter en samordnad blåsning på Reddit och orsakat att minst en b...

2020-12-30 08:21

Blandat på Asienbörserna på onsdagsmorgonen - ras och ny botten för dollarn - börsrekord i Stockholm

Efter en mindre rekyl på de amerikanska börserna och börsrekord i Stockholm, så är utvecklingen under onsdagsmorgonen blandad på börserna i de asiatiska tidszonerna. Dollarn noterar en ny lägstanotering sedan 2018 och guldet dras med ner.
Snart priset på en chokladkaka
Stockholmsbörsen slog alltså börsrekord igår för indexet OMXSPI som steg +0.72%, medan måndagens börsrekord i USA ledde till en mindre rekyl där S&P-500 gick -0.22%. 

I Asien är det nu blandat på morgonen. ASX 200 -0.27%, Hang Seng +1.52%, Nikkei -0.45% efter gårdagens rusning och 30-årshögsta och Straits Times +0.67%.

Dollarn faller hårt under morgonen och USDSEK är ner -0.94% till 8:19 SEK för en dollar. Dollarn faller även mot euron, om än inte lika hårt.

Guldpriset dras med i dollarprisfallet och kostar därmed 495:- SEK per gram eller 1881 USD per troy ounce.

I USA bråkar kongressen nu om en ännu större engångsutbetalning till allmänheten av pengar som den amerikanska staten inte har.
Nedanstående kommentarer är inte en del av det redaktionella innehållet och användare ansvarar själva för sina kommentarer. Se även kommentarsreglerna. För att din kommentar inte automatiskt ska raderas måste du sedan 28:e juni 2019 finnas på en VITLISTA. Skriv med kvalitet och följ kommentarsreglerna, så kan du komma in på listan. Ytterligare anonyma signaturer som unknown etc kommer inte att godkännas. Att vara vitlistad betyder inte att kommentaren stöds av bloggen, bara att kommentatorn når över en viss lägsta kvalitet och inte bryter mot reglerna. Genom att kommentera samtycker du till att din kommentar, tidsstämpel, profillänk och pseudonym sparas av Googles Blogger-system så länge det är relevant, dvs så länge blogginlägget är publicerat.

1 kommentar:

  1. Intressant, men än mer intressant hade kanske varit att se de långa cyklarna.

    SvaraRadera