Cornucopia?

Aktuellt

Gamestop-bubblan förklarad

Aktien för det döende bolaget Gamestop har rusat extremt de senaste dagarna efter en samordnad blåsning på Reddit och orsakat att minst en b...

2020-12-20 12:45

Årets julgransjakt

Så kom den tiden på året när det var dags att inspektera ägorna igen och hitta en granjävel att långsamt tortera och sedan låta dö av svält och uttorkning.
Lite torr. Och dessutom inte en gran.
Jag såg till att mörda de flesta av mina potentiella julgranar vid förra årets helhetsgrepp på röjning av betesmarkerna, men inne i avdelningarna med skog gömmer sig fortfarande enstaka granjävlar av skräck, så det gick att lokaliera några att använda som julgran även i år.
Hello Daddy! Lite stor, men toppen blir nog en fin gran. Antagligen pappa och/eller mamma till de flesta granarna som var aktuella.
Nu pratar vi. Fram med  tortyrredskapen.

VAD ÄR DET SOM HÄNDER???? OBS: Arkivbild från igår

Naturligtvis togs bara gran på egen mark. Vilket för övrigt även öppnar för den traditionenliga avverkningsmetoden hagelbössa. Det är otroligt tillfredsställande att med ett välriktat skott med hagel fälla årets julgran.
Nedanstående kommentarer är inte en del av det redaktionella innehållet och användare ansvarar själva för sina kommentarer. Se även kommentarsreglerna. För att din kommentar inte automatiskt ska raderas måste du sedan 28:e juni 2019 finnas på en VITLISTA. Skriv med kvalitet och följ kommentarsreglerna, så kan du komma in på listan. Ytterligare anonyma signaturer som unknown etc kommer inte att godkännas. Att vara vitlistad betyder inte att kommentaren stöds av bloggen, bara att kommentatorn når över en viss lägsta kvalitet och inte bryter mot reglerna. Genom att kommentera samtycker du till att din kommentar, tidsstämpel, profillänk och pseudonym sparas av Googles Blogger-system så länge det är relevant, dvs så länge blogginlägget är publicerat.

9 kommentarer:

 1. Haha bor ute i skogen och vi hitta en blodig kökskniv på en skogsstig som polisen kom för att hämta upp. Rätt vad det var så kom en man cyklandes och bestämde sig för att börja gräva upp en liten gran 30 meter från var vi stod och pratade med polisen, han blev lite förvånad när polisen helt plötsligt kom och frågade honom vad han gjorde

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag utgår från att de lät honom stjäla granen?

   Radera
  2. ja han kom på någon ursäkt att han kände markägaren. Haha det var situationen som var komiskt, att han smög där i skogen och helt plötsligt står det två poliser och frågar vad han håller på med xD

   Radera
 2. Förbannade julgransjus!! Håller på nu ett enda jävla trassel.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag skaffade en belysning för ett par år sedan med en ring man hänger på toppen på granen.
   Så hänger det ned kablar med led längs granen, mycket enkelt och bekvämt.
   Kan verkligen rekommendera.

   Radera
 3. Tråkigt med vapenvården bara.

  Hittade vår som underväxt i ett rent björkbestånd.

  Win-win att ta den, den hade ju fått jämnt ljus och skulle ändå bort.
  Om man packat släpet fullt kanske man skulle räknat hem bilkostnaden..

  SvaraRadera
 4. Ta granen nu, innan barkborrarna hinner fram.

  SvaraRadera
 5. Vad brukar du jaga mer än granar? Bara hagel eller kula också?

  SvaraRadera
 6. Tack för vackra bilder. Skogsrået i min själ saknar Kolmården där hon lekte som barn. Skåne och Öresund är ju fint men har just ingen riktig skog att erbjuda. Inte där vi bor iaf.

  SvaraRadera