Aktuellt

Reklam: Fem procent rabatt med Cornucopia? på Finanskursen årskull 3

Denna artikel är reklam för Finanskursen, som erbjuder tidig anmälan och fem procent rabatt till bloggens läsare om de anmäler sig här . F...

2020-12-20

Årets julgransjakt

Så kom den tiden på året när det var dags att inspektera ägorna igen och hitta en granjävel att långsamt tortera och sedan låta dö av svält och uttorkning.
Lite torr. Och dessutom inte en gran.
Jag såg till att mörda de flesta av mina potentiella julgranar vid förra årets helhetsgrepp på röjning av betesmarkerna, men inne i avdelningarna med skog gömmer sig fortfarande enstaka granjävlar av skräck, så det gick att lokaliera några att använda som julgran även i år.
Hello Daddy! Lite stor, men toppen blir nog en fin gran. Antagligen pappa och/eller mamma till de flesta granarna som var aktuella.
Nu pratar vi. Fram med  tortyrredskapen.

VAD ÄR DET SOM HÄNDER???? OBS: Arkivbild från igår

Naturligtvis togs bara gran på egen mark. Vilket för övrigt även öppnar för den traditionenliga avverkningsmetoden hagelbössa. Det är otroligt tillfredsställande att med ett välriktat skott med hagel fälla årets julgran.

9 kommentarer:

 1. Haha bor ute i skogen och vi hitta en blodig kökskniv på en skogsstig som polisen kom för att hämta upp. Rätt vad det var så kom en man cyklandes och bestämde sig för att börja gräva upp en liten gran 30 meter från var vi stod och pratade med polisen, han blev lite förvånad när polisen helt plötsligt kom och frågade honom vad han gjorde

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag utgår från att de lät honom stjäla granen?

   Radera
  2. ja han kom på någon ursäkt att han kände markägaren. Haha det var situationen som var komiskt, att han smög där i skogen och helt plötsligt står det två poliser och frågar vad han håller på med xD

   Radera
 2. Förbannade julgransjus!! Håller på nu ett enda jävla trassel.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag skaffade en belysning för ett par år sedan med en ring man hänger på toppen på granen.
   Så hänger det ned kablar med led längs granen, mycket enkelt och bekvämt.
   Kan verkligen rekommendera.

   Radera
 3. Tråkigt med vapenvården bara.

  Hittade vår som underväxt i ett rent björkbestånd.

  Win-win att ta den, den hade ju fått jämnt ljus och skulle ändå bort.
  Om man packat släpet fullt kanske man skulle räknat hem bilkostnaden..

  SvaraRadera
 4. Ta granen nu, innan barkborrarna hinner fram.

  SvaraRadera
 5. Vad brukar du jaga mer än granar? Bara hagel eller kula också?

  SvaraRadera
 6. Tack för vackra bilder. Skogsrået i min själ saknar Kolmården där hon lekte som barn. Skåne och Öresund är ju fint men har just ingen riktig skog att erbjuda. Inte där vi bor iaf.

  SvaraRadera