Aktuellt

Bostadsbankomaten och Finansinspektionen: Fyra av tio nya bolån går inte till bostadsköp - ökar

Finansinspektionens rapport Den svenska bolånemarknaden  visar att fyra av tio nya bolån inte gick till att köpa bostad eller att byta bank....

2020-12-02 12:32

Ännu en av regeringens pistoler hittade - hos mordförsökåtalad 16-åring från Sundsvall

Ännu en av regeringskansliets pistoler har nu hittats uppger Sundsvallstidningen. Den påtråffades vid en husrannsakan hos en mordförsökåtalad 16-åring, som uppger att han köpte den. Regeringen förser alltså själva barn med skjutvapen, och borde kanske inte lagstifta om förbud för andra att inneha lagliga vapen.
En Glock
Regeringskansliet förser alltså mordförsökåtalade 16-åringar med skjutvapen, trots att samtliga på regeringskansliet, inklusive underleverantörer som vaktpersonal, städare, hantverkare etc ska vara säkerhetsprövade.

16-åringen uppger att han köpte pistolen och att "det var inte billigt", så uppenbarligen är han någon form av entreprenör som tjänat pengar nog för köpet. Enligt tidigare upptäckta annonser för vapnen ska priset varit 35 000:- SEK, eller som en ny moppe av bättre modell.

Den åtalade 16-åringen ska ha bott på ett så kallat HVB-hem, och det verkar alltså som att HVB-hemmet hade så bra koll på sina klienter att dessa kunde ta tåget till Järfälla, och där begå mordförsök, och sedan åka hem till HVB-hemmet igen. Samt köpa en pistol och förvara på HVB-hemmet. Det känns tryggt med straff som HVB för utåtagerande ungdomar. HVB-hemmet får säkert fortsätta bedriva sin verksamhet ändå, men om det är någon form av straff eller ett skämt är upp till andra att avgöra.

Regeringen kanske ska tiga still i vapenfrågan, då man själva alltså förser kriminella, rent av barn med skjutvapen. 
Nedan följer läsarkommentarer. Dessa är inte en del av det redaktionella innehållet och är respektive kommentators ansvar. Kommentatorer som följer kommentarsreglerna kan bli vitlistade, annars raderas kommentarerna automatiskt. Vitlistning sker ungefär en gång i veckan och raderade kommentarer kan då återpubliceras.

19 kommentarer:

 1. Hela den här historien är sjuk. Vad är det för jävla grönsaker som styr i det här landet..

  SvaraRadera
 2. "Utåtagerande ungdomar"?
  "Aggressiva psykopater" heter det.

  SvaraRadera
 3. Mat, husrum och vapen. Vad mer kan en kriminell yngling begära av samhället? Jag gissar att tågbiljetten också var skattefinansierad.

  SvaraRadera
 4. "Det fanns inga säkra rum"
  Så Ygeman fick rätt ändå...

  SvaraRadera
 5. Är inte det sånna där "Jan Emanuel behöver en ny porsche hem"?

  Där begreppet "vård" är väldigt flytande.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Säkert. På tal om grönsaker..

   Radera
 6. Man får väll applicera samma logik på regeringen som man gjort på jägare iallafall år. Om vapen från vederbörande dyker upp i kriminella sammanhang så försvårar man vederbörande fraktion att inneha vapen samt minska storlek på ammunitions magasin etc

  SvaraRadera
  Svar
  1. Gargamel, ditt svar var det första i den här härvan som gjort mig glad.

   Radera
 7. Som legal ägare av dito så kan jag berätta att det är en jävla procedur innan man får hämta hem den. Fantastiskt roligt med sportskytte dock när man väl år genom nålsögat.

  Man får dock (även om en majoritet i riksdagen sagt annorlunda) bara tillstånd på att inneha dylika högst fem år åt gången. Som legal vapenägare så måste man vara mycket skötsam. Automatisk registerkontroll i polismyndighetens databaser sker kontinuerligt (och inte som vissa tror endast var femte år). Det är kompetensprovet som måste intygas (samt aktivitet i förening ansluten till auktoriserat förbund) var femte år.

  Det stjäls relativt lite vapen från legala vapenägare som sedan lång tid tillbaka har strikta krav på förvaring (somliga högre än andra).

  Kan inte tala för alla klubbar så klart men det finns en nolltolerans mot personer som inte beter sig på ett vettigt sätt. De allra flesta som inte är seriösa med sitt skytte får svårt att klara kompetenskravet (vilka varierar beroende på förbund).

  SvaraRadera
 8. hvb hemmen är till större delen statligt fiffel av privatpersoner. ofta är tidigare brukare anställda och får bo där. Lokalt i vår kommun har många handledare fått återfall eller blivit ertappade med bruk.

  Skiter ägarna i. Gott om pengar i den branschen.

  SvaraRadera
 9. Socialistisk fördelningspolitik 101
  Ojämlikt om ordningsmakten har vapen men inte buset.

  SvaraRadera
 10. HVB hem som straff för grövre brott är väl det största skämtet av dem alla?

  SvaraRadera
 11. Jag blev inte förvånad vilket jag hade blivit om det hade inträffat för 25 år sedan men nu är liknande händelser vardagsmat.

  SvaraRadera
 12. Läste häromdagen att några HVB hem hade fått kritik för att de hade snokat i de intagnas rum. Som jag förstod det letade de efter droger. Kritikerna borde fundera ett varv till verkar det som.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är väl klankriminella och deras apologeter som morrar.

   Radera
 13. Amatörer av nåt slag alltså. Hade det funnits något seriöst vapenintresse så hade puffrorna haft samlarvärde och inte hamnat hos minderåriga. Antar att det blir så här när allt som rör regeringskansliet måste upphandlas till lägsta pris.

  SvaraRadera
  Svar
  1. En annan hade ju gärna norpat en sådan och förvarat säkert tills ärendet blivit preskriberat, därefter ställt ut den i glasmonter :)

   Radera
 14. Hur kan detta inte bli ramaskri bland folk, eller ens någon ö.h.t.?! SOSSARNA FÖRSER MÖRDARE, BARN OCH MÖRDARBARN (!!) MED SKJUTVAPEN!!!

  Mot denna bakgrund, och sossarnas tidigare vanstyre, lögner och villfarelser med fr.a. Transportstyrelsen, elbristen, invandringskaoset, pandemihaveriet med äldrevård som blivit koncentrationsläger, samt förfall av nästan varenda myndighet, som har pågått i en strid ström i ett halvt decennium, hur kan de få 1/3 av alla väljare?!

  SvaraRadera