Aktuellt

Andra världskrigets tre slutdatum i Europa

Andra världskriget slutade med Nazitysklands ovillkorliga kapitulation i princip på tre olika datum i Europa. Minst känt är antagligen den...

2020-11-06 17:47

"You're fired!" - klart att Biden vinner presidentvalet efter ökad ledning i Nevada, samt ledning i Georgia och Pennsylvania

Som väntat vinner Biden det amerikanska presidentvalet. Efter att även ha gått om Trump i Pennsylvania och Georgia och drar ifrån, och nu drar ifrån ytterligare i Nevada betraktar bloggen nu det hela som klart.
En replik Donald Trump sagt många gånger till andra. Dags att lämna Vita huset och återvända till det egna folkliga gyllene tornet på Manhattans dyrare del.
Aktuell ställning i valet är enligt Trump-vänliga Fox News 264 elektorsmandat till Biden och 214 till Trump. 270 behövs för att vinna presidentvalet. Joe Biden leder allt mer i Nevada (6 mandat) och har nu gått om Trump i Pennsylvania (20 mandat), och Georgia (16 mandat).  Trump måste ta samtliga dessa tre stater, samt behålla North Carolina (där Biden fortfarande kan gå om) för att kunna bli president. Detta trots att demokraterna är starkare på de förhandsröster som räknas nu. Trump har dock aldrig haft ledningen i Nevada. Alaska spelar i sammanhanget ingen roll att delstaten kommer gå till Trump.

Elektorsmandaten ser nu ut att bli 312 till Biden och 232 till Trump. Biden har även den sk nationella majoritetsrösten - som inte spelar någon roll annat än moraliskt - och 50.5% av rösterna mot 47.8% för Trump.

Nu får vi se om Trump kan göra en enda anständig sak under sin presidentkarriär och medge förlusten eller om han ska vara en fortsatt dålig förlorare. Valförlorare brukar hålla ett värdigt, samlande och försonande tal som de kan bli ihågkomna för. Vi får se om någon rådgivare kan övertyga Trump att göra en anständig sak i sin karrär, men det blir förstås sk bra teve att se hur Trump som olaglig bosättare i Vita Huset forceras ut av beväpnad statsmakt den 20:e januari.

Data från Trump-vänliga Fox News. Bara en tidsfråga till någon amerikansk nyhetskanal - antagligen Fox - call it och utropar Biden till segrare.

Det amerikanska folket har sagt sitt. Nu kan vi alla ta ett välbehövligt fredagsmys och släppa det amerikanska presidentvalet och glömma bort Trump. Så ha en riktig mysig fortsatt fredagskväll. 

Jag vet att många nu mår dåligt över att Trump blev besegrad. Försök hitta någon att prata med, som kan trösta. Undvik flaskan under sorgeprocessen, men du, det finns ett liv på andra sidan om Trump också även om du är arg och det känns tomt och hopplöst nu, eller om du ägnar dig åt förhandling och olika mer eller mindre krystade ursäkter för att hålla hoppet uppe. Kom ihåg att du behöver må dåligt först för att kunna gå vidare med ditt liv. Kram.
God afton!

För övrigt, skulle jag ha fel så buhuhu, jag har haft fel hundratals gånger förr och är van - men ingen gillar en fegis. Nu tar jag iaf helg.
Nedan följer läsarkommentarer. Dessa är inte en del av det redaktionella innehållet och är respektive kommentators ansvar. Kommentatorer som följer kommentarsreglerna kan bli vitlistade, annars raderas kommentarerna automatiskt. Vitlistning sker ungefär en gång i veckan och raderade kommentarer kan då återpubliceras.

98 kommentarer:

 1. Nu har det framkommit att Trump lät DHS vattenmärka alla poströster, så eventuellt fusk kommer att kunna avslöjas.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Du kanske ska kvalitetsgranska dina källor. Konspirationsnötssajterna är liksom bara en länk på Internet.

   Radera
  2. Haha! Ja, det är extremt tunt med bevis för påstått fusk, och vattenmärkningen, tuschpennorna som påståtts förstört valsedlar, säckar med hemliga röster, med mera med mera är bara en del av det vanliga konspirationstramset.

   Kom med nåt konkret och tipsa Trumpkampanjen och låt dem ta det till domstol. Det som lagts fram till domstolarna hittills är väldigt, väldigt magert. Att flippa tillbaka _flera_ delstater är också knappast särskilt troligt vid det här laget.

   Men allt kan hända, förstås. I så fall har du nu världens chans att tjäna stora pengar. Du kan satsa pengar på att Trump vinner valet och nu få 28 gånger pengarna.

   Radera
  3. Att presentera bevis för påstått röstfusk borde vara givet. Men det ju är lite av en nationalsport i staterna att inte presentera något underlag när saker och ting påstås. "Irak har massförstörelsevapen " rysk/kinesisk/iransk valpåverkan etc . Även om jag inte tror det röstfuskats i någon större omfattning, så anser jag att dom som nu förkastar detta som en lögn kanske generellt borde vara mer kritiska till vad som påstås och inte bara när det bekräftar deras egen världsbild. Tror att bloggaren har tagit upp detta ämne nyligen :)

   Radera
  4. Mjo. Eller så är en mycket enklare förklaring att man helt enkelt försöker greppa efter de halmstrån som finns för att kunna fördröja det oundvikliga.

   Kör på, fram med bevis så är det lugnt. Det är fullt tillåtet med omräkningar och att ifrågasätta resultat pga valfusk.

   Radera
  5. Vid tidigare val och omräkningar så brukar det röra sig om tiotals eller låga hundratals röster som hamnade fel, borde underkänts etc. Så även en liten marginal om 1000 röster bör räcka för att vinna en delstat även efter ev omräkning. Bring it on.

   Radera
  6. Nu tror jag du trollar JP.
   28 gånger på Trump?

   Radera
  7. @Stefan: Via Betfair kan du i detta nu spela på att Trump tar hem presidentposten till 30 ggr pengarna.

   Slå den avkastningen om du kan. Alltså, så som resultaten i delstaterna ser ut ska det väldigt väldigt mycket till för att detta ska vända.

   Radera
  8. Det är 17 ggr på Betfair Trump i skrivande stund.

   Radera
  9. Kollar mest på exchange-sidan som jag postat i annan kommentarstråd.

   Radera
  10. "The Storm" närmar sig, nu ska de bloddrickande satanisterna i the Deep State smaka på sin egen medicin. Vilka är då med i the Deep State? Hillary Clinton, Oprah Winfrey och Tom Hanks som tillsammans med Obama styr världen från en källare under en pizzeria i Washington.
   / “Q Clearance Patriot"

   Detta är alltså vad den nuvarande presidenten i USA på fullt allvar tror på tillsammans ett rätt stort antal anhängare. Skönt att det nu kommer en normal människa på presidentposten.

   Radera
  11. Mm, det är helt vansinning Sjunkbomben. Och det försvinner inte i och med detta val, utan oavsett om Trump vinner (ganska liten chans) eller om Trump förlorar, så kommer konspirationsnötterna som tror på "pizzagate" fortsätta med sina fria fantasier en bra tid framöver.

   Gärna kombinerat med 5G- och Corona- och ödlemänniskor- och illumnati-konspirationer.

   Radera
  12. JP. Ok.
   Då kan du spela både på Trump och Biden till garanterad vinst om du nu är inne på att spela på exchange.

   Radera
  13. @Stefan: Det rör sig snabbt. Jag har mitt Biden-bet aktivt. 1.03 och 30 är inte arbitrage dock väl.

   Radera
  14. Såg bara 1.06 mot 36 men såg kanske fel.
   Lycka till med Biden. Ingen orkar långbänk i detta men risken är betydande.

   Radera
  15. JP. Nu är ju tipset för sent men grym hävstång på silver- och cannabisaktier på Biden.

   Radera
  16. Sant. Kan vara läge att stänga "skoj-bettet". Men det är inte så noga. Det blir nog bra så småningom. Finns inte många vägar för dagens president längre. Kul att se det hela live.

   Känner mig trygg i allmän allokering överlag, för egen del ordnar det sig nock.

   Radera
  17. En rolig grej för den som satt uppe under valnatten är att Biden svängde från 1.5 till 5 ggr pengarna när folk blev väldigt nervösa av de första rösterna... där fanns då ett gott tillfälle till att tjäna stora pengar då de flesta ju visste om att poströsterna (som var rätt många i år) skulle skifta hela racet.

   Radera
  18. Låter bra. Inga sensationer i US idag. Russel sämst som oftast.

   Radera
  19. Det syntes även på börserna att Trump såg ut att gå mot seger vid det specifika tillfället.

   Radera
  20. Jättebebisen lämnar vita huset skrikande och sparkande.

   Det blir en intressant parentes i historien.

   Men man kan undra hur en drama queen kan få en sån makt.

   Och vad är det med amerikanska val som är så dysfunktionellt?

   Jämför med ett svenskt val, ett under av perfektion i jämförelse.

   Radera
  21. Trumps reaktion på valresultatet påminner om det populära finska uttrycket "itkupotkuraivari" som består av tre ord: itku potku raivari och betyder "gråt spark vredesutbrott".

   Radera
 2. En besegrad Trump som twittrar som besatt under kommande mandatperiod kan fortfarande ha värden som snackis.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Såg att Twitter ska kicka honom från Twitter när han inte längre är president, så han blir av med alla sina följare.

   Radera
  2. De sociala medierna "det fria ordets sista utpost " . Just twitter är förvisso mest för inbördes beundran för främst politiker och journalister, så är väl ingen större förlust för Trump. Han hittar kanske andra sätt att nå ut med sitt svammel

   Radera
  3. För Twitter att sparka ut Trump, är inte det lite som att säga nej till nästan varannan kund? Kan de ens göra det som noterat företag med ansvar för sina aktieägare?

   Radera
  4. Björn, det stämmer naturligtvis inte.

   Radera
  5. Trump-fans vill starta en Trump tv-kanal, i stället för svikaren Fox News.

   Radera
 3. Nej Amerikanska folket har inte valt president , dom har valt Elektorer som ska representera dom för att sen välja kandidat. Elektorerna är fria att välja vem dom vill, så nä Lars, den feta damen har inte sjungit än.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Flera delstater har lagar emot "faithless electors" dock

   Radera
  2. Det är i så fall teoretiskt ett värre scenario att lagstiftarna i delstaten ignorerar valresultatet och utser helt egna elektorer på basis av "det var ju valfusk så vi utser De Rätta Elektorerna". Men då backar man bandet till 1820-talet. Tror faktiskt inte man i slutändan kommer våga gå den vägen.

   Radera
  3. "Mellan 1796 och 2008 har elektorer vid 158 tillfällen röstat annorlunda än förväntat, vilket i inget av fallen påverkat utfallet"

   Radera
 4. Alla emot Trump, lite svagt elr typisk sosse i huvudet?! Propaganda funkar tydligen, LW inkluderat!

  SvaraRadera
 5. Skönt att det här valet till skillnad mor det förra var 100% korrekt och utan någon otillbörlig påverkan. Trumps främsta arv?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det har varit relativt lugnt och skönt på planeten. Det är hans absolut främsta arv.
   Noterat att SAAB studsat upp nu när det ser ut att bli Biden.
   SAAB har haft det otroligt tufft under Trumps period, aktien har halverats på tre år.

   Radera
  2. En annan aktie som verkligen fått luft i haschpipan är Aurora Cannabis.
   Nu kan demokraterna röka på bäst de vill i Kalifornien och mysa över att de röstade igenom proposition 22 så att de kan åka billig UBER och LYFT till sin lokala drug dealer.

   Radera
  3. Jag ser dig Gunanr.
   Klart Elon kör MB i Sverige, gäller hålla koll på konkurrenterna.

   Radera
  4. Snart så Turbo stänger börsen och jag ner. Middag och bira om en kvart.

   Radera
  5. Stefan, verkar varit en mycket förvirrad person. Musk kom först idag (lördag) till Skavsta, dvs inte igår, och här är en film på hur han kliver in i en Tesla Model X på flygplatsen.

   https://www.facebook.com/dan.jonsson.96/videos/10158153278244608/?d=n

   Antar att hen Gunanr är någon sådan där lättlurad svärjis eller trumpare utan liv och familj.

   Radera
 6. Tror ni Trump kommer lämna politiken efter den här förlusten? Republikanerna håller fortfarande senaten och övervikten i representanthuset blev mindre än väntat för demokraterna.

  Vill han vara kvar inom politiken kommer han nog fortsätta vara en maktfaktor inom partiet. En maktfaktor som både demokrater och republikaner behöver förhålla sig till, den status han har hos många amerikanska väljare är svår att bortse ifrån.

  Jag tror han har fått smak på makten och kommer hitta sätt att fortsätta få ta del av den.

  Enda scenariot som hade kunnat få honom att lämna helt hade väl varit en jordskredsseger för Biden. Tyvärr får vi nog dras med Trump ett tag till i någon form.

  Men men, hoppas innerligt att jag har fel i min analys och att han avgår frivilligt under lugna former för att sedan leva lyckligt på någon privat ö, långt bort från politiken.

  SvaraRadera
 7. Glad att Trump förlorade men ledsen att Biden vann. Var dessa herrar verkligen det bästa det amerikanska politiska systemet kunde vaska fram som kandidater till president ämbetet?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tidens tecken. Motsvarande problematik här. De som på riktigt är duktiga vill inte leda länder.

   Radera
  2. Trump har inte förlorat, mycket intressant information uppdagas nu.

   Radera
  3. Kan du skicka länk till denna "intressanta information" Fredde?

   Radera
  4. Fredde, jag är en representant för Trumps valkampanj. Kontakta mig på [email protected] för att förse mig med dina exklusiva bevis för oegentligheter. Du kommer belönas rikligt, med bl.a. golden shower och annat på ett ryskt hotell.
   All makt åt Tengil!

   Radera
  5. Herr B. Kul att du engagerar dig, men de är så att vi här i Sverige inte får rösta i USA. Bara så du förstår. Så även om du nu är med i Donalds sekt så har du väldigt små utsikter att lyckas med ditt värv. Önskar dig dock lycka till, ungefär som med Jehovas vittnen som ibland dyker upp. Man behöver inte vara elak mot mindre vetande helt enkelt. Jag tror du förstår.

   Radera
  6. Nej, jag vet inte vad du pratar om faktiskt.
   Tror du behöver kalibrera din humor-radar.

   Radera
 8. Det underhållande med konspirationsteoretiker är att de uttrycker sig så snurrigt och språkligt upp och ner så man undrar om de själva i slutändan kan få något sammanhang i vad de ville säga..


  SvaraRadera
 9. Vet att en del SD röstare trodde på valfusk förra valet. När jag berättade åt dom att jag känner en SD röstare som faktiskt var en av dom som räknade rösterna, samt att vem som helst fick komma och observera så blev dom lugnare dock besvikna.
  https://www.val.se/val-och-folkomrostningar/det-svenska-valsystemet/offentlighet-och-valobservation.html

  SvaraRadera
 10. Bästa risk/reward är inte Trump, inte Biden utan Kamala Harris. Just nu 300 x pengarna om hon skulle sväras in som president i januari 2020. https://smarkets.com/event/886736/politics/us/us-presidential-election-2020/2020-election-winner

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det hade varit något .

   Radera
  2. Nu ska här bettas..
   Biden sjunger på sista (offentliga) versen.

   Kan för övrigt upplysa om att jag badar i vin, kvinnor och sång en dag som denna. Firandet vet inga gränser.

   Radera
  3. Vad är oddset på Mike Pence? Vore ju lite kul om Trump på något sätt entledigades från ämbetet i förtid.

   Radera
  4. Cirka 1000x pengarna på Pence som nästa president.

   Radera
  5. Herr B.fischer. Rekommenderar avprogrammering för dig. Herr DTs uppenbara psykiska utmaningar är mer än du kan hantera. Låt proffsen ta hand om det. det är inte din grej att få DT upp på banan igen. Din sektledare har förlorat, och ingen kommer att rädda dig. Sök hjälp.

   Radera
  6. Alltså... haha. Tror du jag är för Trump för att jag konstaterar att Biden är gammal?

   Jag skrev ju precis att jag firar läget (dvs uppenbar vinst för Biden).

   Radera
  7. En eventuell vinst för Biden löser ingenting.
   Klyftorna och droganvändningen kommer bara att öka oavsett alla fina ord från demokraterna.
   Så vad firar ni egentligen?

   Radera
  8. Hur oddsen på KH är så högt är ju en gåta.
   Risken för att Biden dör av naturliga orsaker innan januari är ju omfattande.
   Samma med Pence - risken för attentat/infarkt/etc för DT är ju också närvarande.
   Om han nu svärs in ifall DT dör?

   Radera
  9. Stefan. Med den definitionen av "löser ingenting" så kan man ju säga att livet inte löser nånting. Lika bra att dö.

   Nummer ett priority: få in en person som är snäppet mer kvalificerad för ämbetet.

   Blev ganska många snäpp nu, så all anledning att fira.

   Radera
  10. BF
   Det återstår att se.

   Radera
 11. Alla emot proffs-politiker men ner en biz-person ger sig in, ja, idiot, narcisist, bigbaby etc, etc?! Kanske ni ska vara glada med korrupta politiker o status-quo! Inget funkar utom statism, don't rock the boat.

  SvaraRadera
 12. Tycker nog att man inte skall avfärda Trump utan en neutral utvärdering.

  Så låt oss se några av Trumps höjdpunkter i sin karriär. Den första torde vara en episod i "The Simpsons" för ca 20 år sedan där han blivit president och kört hela världen i botten. Nu blev det ju inte så illa. Han bara lät Kina ta över, inget man kan klandra en betrodd statsman för. Så Simpsons är nog inte den bästa kristallkulan.
  https://www.youtube.com/watch?v=irrbuaiUMVw&ab_channel=DanteZavala

  Egentligen var min ambition att ta det hela vidare, men tyvärr är jag överväldigad av materialet. Trump lyckas igen efter att ha överväldigat en motståndare med rent munväder.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Enligt min mening var höjdpunkten när han skickade 59 tomahawk cruise missiles mot Shayrat Airbase i Syrien.
   Att fimpa Soleimani var också en fjäder i hatten.

   Ungefär så.

   Radera
  2. Bra att du delar med dig. Trump är uppenbarligen en stor patriot som vi här i Sverige inte förstår.Och precis som du anger så är ledarskap inte alltid att ta på sig ansvaret när något gick bra, utan att även göra det när något gick fel. Och det är där vi tycker lika om Trump. Han står alltid upp och gör rätt för sig när han gör fel. Det är det som är bra med Trump, stå upp och aldrig skylla på någon annan.

   Radera
  3. Det där blev så mycket ironi så mätaren började snurra i mitt huvud. Ungefär som logikmätaren och svammelmätaren snurrade varje gång Trump öppnade munnen som president. Tur att han hade lite folk omkring sig annars hade han väl kommit åt avtryckaren vid det här laget.

   Radera
  4. Hej, intressant. Skicka det där till jagförstårintevadfolksä[email protected]össan.com
   De kommer reda ut det för dig.

   Radera
  5. Ovan svar till Svinto naturligtvis.

   Radera
 13. 56% av de röstande bloggläsarna hade då fel. Intressant, man får nog ta vissas kommentarer om råd/spekulationer ännu lättare framöver.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jäklar, vad har du för jävla lyx-våg? Odekterbart för mina simpla instrument.

   Radera
  2. Använde ingen våg, trodde likt då i våras som nu. Tja tur att pricka in x5 odds för pension innan 50 år.

   Radera
  3. Herr B, Det är rätt talande för DT att du argumenterar för hans sekt även om du vet att han förlorat. Sök hjälp, och avprogrammering!

   Radera
  4. Haha, Svinto, jag tror du har missat något.

   Jag firade hela natten pga Bidens vinst.

   Radera
 14. SVD: Efter att det amerikanska folket sagt sitt tar advokaterna vid. För många amerikaner är det fullt normalt att även ett presidentval slutar med “see you in court”.

  SvaraRadera
 15. Bara en snabb sak : Den här bloggens kvalité under presidentvalet har genomgående haft låg kvalité. Man vill ha bort Trump av personliga orsaker och inte för politiken han fört. Nu när de flestas vilja blivit infriade, så är det nästintill helt tyst i granskningen av vad vi har fått för internationell lirare istället för Trump. Bidens track record är någon som konsekvent drivit igenom försämringar för det amerikanska folket. Några går så långt (Chris Hedges) som att beteckna Biden som en regelrätt korporativ fascist. Och det kan man vara benägen att hålla med om. Vore inte att Trumps personliga egenskaper som störde ut all egentlig granskning , av den andre kandidaten, så har även den här bloggen misslyckats fullständig i konsekvensneutral analys. Man har köpt myten och spinner vidare och precis som alla andra tyckt att får vi bara bort Trump så kommer det att bli bättre. Ett lågvattenmärke lika relevant som ett twitter konto

  SvaraRadera
  Svar
  1. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

   Radera
  2. Naturligtvis finns det vänstertomtar som bara stör sig på DTs personlighet.

   Jag kan personligen tycka att ett par saker varit positiva: bl.a. pressen på övriga NATO länder att börja punga upp.
   Kanske något lovande på gång med de olika överenskommelserna i Mellanöstern/Nordafrika.

   Men det är ju bara småsaker i det stora hela. De viktigaste sakerna, internationell närvaro, dito samarbete, har han ju kört i botten, med hårresande resultat. Lägg till det de flagranta brotten mot demokratiska grundvärderingar, nepotismen etc. Fullständig katastrof för byggandet av ett någorlunda fungerande samhälle.

   Ut med honom.

   Radera
 16. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

  SvaraRadera
 17. Mår dåligt över vem som blev amerikansk president? Skulle ju va för clownen inte ens lyckades starta några nya krig då.
  Som Hugo Chaves lär ha sagt till en lycklig journalist när Obama vann.
  -Jag skiter väl i vem marionetten är?

  SvaraRadera
 18. Behövdes inga nya krig, corona blev ett lika bra skådespel.
  - bröd har vi.
  -Ännu.

  SvaraRadera
 19. Jag är inte helt lugn över vad som eventuellt kan hända. Trump håller envist fast vid (Twitter):
  “I WON THIS ELECTION, BY A LOT!"

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det kan han säga, men det är inte upp till honom. Än så länge verkar systemet hålla ihop. Vill han inte lämna så kan USSS visa honom vägen ut när det väl är dags.

   Radera
  2. Risken blir väl att han idkar utpressning. Han har ju haft insikt i en massa frågor above top secret o.s.v.

   Radera
  3. Så är det säkert, men till vilken nytta? Vad ska han utpressa fram för utfall? Författningen är vad den är.

   Radera
  4. @JP Absolut. Jag tänkte mer på att det kunde bli uppror hos en del av hans anhängare.

   Radera
  5. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

   Radera
  6. Skulle säkerhetsappararen sitta på händerna om han började yppa hemligheter, eller ens indikera en sådan intention?
   Kan knappast vara lagligt?

   Radera
  7. Nä, det är väl snarare att se som en sorts landsförräderi. Känns spekulativt att anta att han skulle försöka använda den kunskapen på det sättet.

   Och ja, hans anhängare är en annan sak. Mycket möjligt det blir en del landsbygdsmilis som kommer leva rövare.

   Radera
  8. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

   Radera
  9. Ja, spekulativt.

   Skulle han mot förmodan defekera så totalt i det blå skåpet att han blir omhändertagen/utsjasad, vad som helst annat än medger förlust, så kan det bli rätt upprört på landsbygden. Inget positivt oavsett.

   Radera
 20. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

  SvaraRadera