Cornucopia?

Aktuellt

CNN: Läckta verifierade dokument visar att Covid-19 var dubbelt så stort i Kina som officiellt

Läckta kinesiska dokument som CNN fått tag på och som verifierats, visar att smittan med sjukdomsfall av Covid-19 var minst  dubbelt så hög ...

2020-11-22 14:22

Tredje positiva börsveckan på Stockholmsbörsen avslutad

För tredje veckan på raken var utvecklingen på Stockholmsbörsen positiv, och vi såg nytt börsrekord både på dagsbasis och även som veckoavslut.
Veckochart OMXSPI
Börsveckan som gick stängde på +1.38% för OMXSPI, medan den var negativ för husse S&P-500 på -0.77%, vilket också försämrades ytterligare för oss svenskar via dollarns utveckling. Dollarstödet på 8:60 SEK håller dock fortfarande och efter att ha varit nere på 8:59 stängde veckan växelkursen på 8:62.

Även tyska DAX visade upp sin tredje positiva vecka på raken och gick +0.46% under veckan.

De stora uppgångarna verkar dock kommit av sig och det är nu lite trögare igen. Fortsätter försvagningen kan vi mycket väl få en negativ börs nästa vecka. Någon större glädje på uppsidan märks i alla fall inte av längre, trots centralbanksekonomin på finansmarknaderna.

Skulle något oväntat negativt inträffa - det är ju ändå 2020 fortfarande - så känns det som att vi kan få en rätt kärv reaktion på marknaderna. Naturligtvis bara kortsiktigt någon vecka eller så, innan centralbanksstimulanserna stoppar eventuellt ras.
Nedanstående kommentarer är inte en del av det redaktionella innehållet och användare ansvarar själva för sina kommentarer. Se även kommentarsreglerna. För att din kommentar inte automatiskt ska raderas måste du sedan 28:e juni 2019 finnas på en VITLISTA. Skriv med kvalitet och följ kommentarsreglerna, så kan du komma in på listan. Ytterligare anonyma signaturer som unknown etc kommer inte att godkännas. Att vara vitlistad betyder inte att kommentaren stöds av bloggen, bara att kommentatorn når över en viss lägsta kvalitet och inte bryter mot reglerna. Genom att kommentera samtycker du till att din kommentar, tidsstämpel, profillänk och pseudonym sparas av Googles Blogger-system så länge det är relevant, dvs så länge blogginlägget är publicerat.

2 kommentarer:

  1. Känns som om det är dags för tillväxtmarknaderna att återhämta sig nu, flera ligger fortfarande minus 20-30% på helåret (ex Latinamerika),

    SvaraRadera
  2. Rekordvärderingar och rekordoptimism råder...be careful!

    SvaraRadera