Aktuellt

En folkräkning är slöseri, kommer inte ge svar och inte göra dig nöjd

Det finns fler och fler krav på en folkräkning av de som finns i Sverige, men en sådan kommer helt enkelt vara ett slöseri med skattepengar ...

2020-11-22 14:22

Tredje positiva börsveckan på Stockholmsbörsen avslutad

För tredje veckan på raken var utvecklingen på Stockholmsbörsen positiv, och vi såg nytt börsrekord både på dagsbasis och även som veckoavslut.
Veckochart OMXSPI
Börsveckan som gick stängde på +1.38% för OMXSPI, medan den var negativ för husse S&P-500 på -0.77%, vilket också försämrades ytterligare för oss svenskar via dollarns utveckling. Dollarstödet på 8:60 SEK håller dock fortfarande och efter att ha varit nere på 8:59 stängde veckan växelkursen på 8:62.

Även tyska DAX visade upp sin tredje positiva vecka på raken och gick +0.46% under veckan.

De stora uppgångarna verkar dock kommit av sig och det är nu lite trögare igen. Fortsätter försvagningen kan vi mycket väl få en negativ börs nästa vecka. Någon större glädje på uppsidan märks i alla fall inte av längre, trots centralbanksekonomin på finansmarknaderna.

Skulle något oväntat negativt inträffa - det är ju ändå 2020 fortfarande - så känns det som att vi kan få en rätt kärv reaktion på marknaderna. Naturligtvis bara kortsiktigt någon vecka eller så, innan centralbanksstimulanserna stoppar eventuellt ras.

2 kommentarer:

  1. Känns som om det är dags för tillväxtmarknaderna att återhämta sig nu, flera ligger fortfarande minus 20-30% på helåret (ex Latinamerika),

    SvaraRadera
  2. Rekordvärderingar och rekordoptimism råder...be careful!

    SvaraRadera