Aktuellt

En folkräkning är slöseri, kommer inte ge svar och inte göra dig nöjd

Det finns fler och fler krav på en folkräkning av de som finns i Sverige, men en sådan kommer helt enkelt vara ett slöseri med skattepengar ...

2020-11-01 08:10

SMHI: Stormrisk Bohuslän och inåt under måndag kväll

SMHI har utfärdat en risk för storm med 25 m/s i Bohuslän, Dalsland, Värmland, Örebro län och norra Västergötland. På grund av osäkerheten har man ännu inte höjt detta till varning, vilket sannolikt skulle handla om klass 2. Andra vädertjänster som den sjöinriktade Passage Weather visar på att stormen når Sverige runt 18-tiden på måndag. Tillägg: SMHI har nu höjt till varning klass 1.
Februari 2020, strax innan coronakrisen bröt loss på allvar
Idag är det söndag, men det kan vara en idé för läsare i Västsverige att se över stormberedskapen, så får vi se vad 2020 har att erbjuda i stormväg i morgon måndag. Ska för övrigt även blåsa friskt i Bottniska viken, framför allt på den östra kusten, dvs Finland, men det blir under tisdag morgon.

Tjälen är ännu inte i backen och det finns löv kvar på en del träd, så det kan bli småtrist om det blir en klass 2 i verkligheten.

Så har ni ännu inte städat undan efter sommaren är det ett bra tillfälle att göra detta. Preppsen för att bli inblåsta har ni ju redan buffrat upp med på grund av coronakrisen, om ni inte hade det redan innan.

Tillägg: SMHI har nu höjt till varning klass 1, men de varnar bara 24 h i förväg, så om vindarna väntas bli klass 2 mot kvällen får vi vänta tills ikväll för en klass 2.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar