Cornucopia?

Aktuellt

Var tredje tackar nej till jobb utan möjlighet till distansarbete - hälften av kvinnorna

Enligt en undersökning från Sifo, beställd av Sigma IT, så tackar 35% av svenskarna nu nej till ett jobb som inte erbjuder distansarbete. 46...

2020-11-13 08:13

Rött på börserna under torsdagen

Torsdagen bjöd på röda börser över hela linjen, om man räknar med de asiatiska tidszonerna nu på morgonen. Inte ett enda av de index jag följer ligger på plus. I övrigt små rörelser för guld och andra valutor.
Kan man honom aldrig tro?
DAX stängde på -1.24%, OMXSPI på -0.59%, S&P-500 på -1.00% och Nasdaq 100 på -0.83%. Under morgonen ligger i skrivande stund ASX200 på -0.20%, Hang Seng -0.33%, Nikkei 225 -0.53%, Straits Times -0.26% och SSE Composite i Shanghai på -0.83%.

Guldet är i stort sett oförändrat på 522:- SEK per gram och dollarn likaså på 8:65 SEK. Däremot faller det brittiska pundet och särskilt den norska kronan.

Antagligen får vi fortsatta nedgångar efter en vecka som trots torsdagens sättning återigen ligger på plus.

Annars domineras nyheterna av mörka coronarubriker. Fast inte om smittan, utan SvD toppar med tre rubriker om hur hårt restriktionerna slår mot ekonomin, särskilt för handeln och restaurangerna, som hade tänkt att överleva på julhandel och julbord.
Nedanstående kommentarer är inte en del av det redaktionella innehållet och användare ansvarar själva för sina kommentarer. Se även kommentarsreglerna. För att din kommentar inte automatiskt ska raderas måste du sedan 28:e juni 2019 finnas på en VITLISTA. Skriv med kvalitet och följ kommentarsreglerna, så kan du komma in på listan. Ytterligare anonyma signaturer som unknown etc kommer inte att godkännas. Att vara vitlistad betyder inte att kommentaren stöds av bloggen, bara att kommentatorn når över en viss lägsta kvalitet och inte bryter mot reglerna. Genom att kommentera samtycker du till att din kommentar, tidsstämpel, profillänk och pseudonym sparas av Googles Blogger-system så länge det är relevant, dvs så länge blogginlägget är publicerat.

12 kommentarer:

 1. Vet någon varför svenska kronan är så stark?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nej
   Ingen vet
   Inte ens om det är stark den är

   Radera
  2. Undrar jag med. Kanske de andra som blivit svagare snarare att SKR blivit starkare.

   Radera
  3. Har för mig att den var nere på 7kr mot dollarn för några år sedan. Och för 40 år sedan tyckte alla att det var hemskt att den gick över 5kr mot dollarn.

   Radera
  4. Augusti 1992 stod USD/SEK i 5 spänn.
   Sen kom som ni alla vet unika tider i september 1992 med peak marginalränta på 500%.
   SEK släpptes sedan fri och resten är historia.
   Under 2000-talet har USD/SEK pendlat mellan 5.84-11.01.

   Radera
  5. Påminner om den gamla historien om gubben som satt och berättade för sina kompisar om att när han var 20 år så kunde han inte trycka ned den ett endaste dugg, när han var 40 så kunde han trycka ned den 5cm och nu när han var 60 så kunde trycka ned drn 10cm, för att senare fråga sig om han skulle fortsätta att bli starkare i armarna. Trevlig helg på er allihopa!

   Radera
  6. Men skämt åsido, så kan väl pundets nedgång bero på att det är lite gruff i den brittiska regeringen just nu där ptemiärministerns stabschef just avgått och rådgivaren Dominic Cummings kommer att lämna innan jul. Dessa två har ju varit mycket delaktiga i den politik som förts och det återstår att se om B johnson är kvar vid sin post om ett år. Med den massiva majoritet som det konservativa partiet har i underhuset, har de råd med ett inbördeskrig, skulle ett sådant bryta ut, och ändå inte förlora regeringsmakten.

   Radera
  7. GBP/USD är i princip flat i år respektive på 3 år.
   Dagens lilla brus i GBP/USD är plus 0.4%.
   Trevlig helg Tjabo!

   Radera
  8. Kurser sön 1 nov 1970
   SEK 100 CHF 120,0700

   Kurser fre 13 nov 2020
   SEK 100 CHF 944,7770

   Och den har ju legat över 1000 rätt långa perioder den senaste tiden
   Intressant utveckling

   Radera
  9. Det är så synd om Schweiz.
   De försöker med minusränta men inget hjälper.

   Radera
  10. Schweiz kanske skulle ta hjälp av Ingves. Han har bra track record och vet hur man gör.

   Radera
 2. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

  SvaraRadera