Cornucopia?

Aktuellt

Var tredje tackar nej till jobb utan möjlighet till distansarbete - hälften av kvinnorna

Enligt en undersökning från Sifo, beställd av Sigma IT, så tackar 35% av svenskarna nu nej till ett jobb som inte erbjuder distansarbete. 46...

2020-11-01 13:41

Malmös bostadspriser på nya rekordnivåer

Malmös bostadspriser befinner sig på nya rekordnivåer och har aldrig tidigare varit så höga. Priserna överstiger även toppen från innan fallet 2017.
Malmö lajv
Trots allt skitsnack om Malmö från personer som aldrig satt sin fot i staden, utan skaffar sin världsbild från Aftonbladet och Expressen, så har bostäder i Malmö aldrig tidigare varit så höga och således är attraktionskraften för att köpa en bostad i kommunen på topp.
Bostadsprisindex för lägenheter och villor i Malmö, samt bostadsdprisindex för Sverige. Data: Valueguard

Priserna är alltså också högre än innan dippen på coronakrisen i våras.

Uppenbarligen är och förbli Malmö en attraktiv stad att bosätta sig i, så till den grad att man är beredd att låna mångmiljonbelopp för detta. Åtminstone enligt Valueguards kvalitetsjusterade bostadsprisindex.
Nedanstående kommentarer är inte en del av det redaktionella innehållet och användare ansvarar själva för sina kommentarer. Se även kommentarsreglerna. För att din kommentar inte automatiskt ska raderas måste du sedan 28:e juni 2019 finnas på en VITLISTA. Skriv med kvalitet och följ kommentarsreglerna, så kan du komma in på listan. Ytterligare anonyma signaturer som unknown etc kommer inte att godkännas. Att vara vitlistad betyder inte att kommentaren stöds av bloggen, bara att kommentatorn når över en viss lägsta kvalitet och inte bryter mot reglerna. Genom att kommentera samtycker du till att din kommentar, tidsstämpel, profillänk och pseudonym sparas av Googles Blogger-system så länge det är relevant, dvs så länge blogginlägget är publicerat.

12 kommentarer:

 1. Så det är alltså för att Malmö är en sån fantastisk och attraktiv stad som bostadspriserna stiger? Och här har man gått o trott att minusräntor och andra stimulanser är det som driver prisökningar både i Malmö och på andra håll...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jo det är klart att minusräntorna är en drivkraft, men du behöver ändå en lön för att låna. Malmö har väl en del attraktiva arbetsgivare antar jag. Nära till Danmark också.

   Radera
  2. Det lär inte vara så attraktivt att arbeta i Danmark framöver. De som bor i Sverige och arbetar i Danmark och helt plötsligt blir beordrade till hemmaarbete menar Skatteverket skall betala inkomstskatt i Sverige trots att skatteavtalet säger att de skall skatta i Danmark. Så de får betala dubbelskatt, och även om det löser sig till slut kan man ju räkna ut hur det fungerar under tiden.

   Det har blivit en hel massa andra problem utöver det pga myndigheterna inte kommunicerar och den svenska regeringen inte tar tag i problemet (och en hel massa andra problem)

   Men skulle Öresundsregionen bli för ekonomiskt stark förflyttas makt från Stockholm...

   Radera
  3. Nej. Det är för att staten trycker pengar. Helt rationellt att försöka skydda det man tjänat in från att smälta bort.

   Radera
  4. @Rickard, tja ändå går priserna upp. Killgissar du på att de ska gå ned nu?

   Radera
  5. @Niklas , jag tror priserna fortsätter upp i linje med ökning av penningmängd/kredittillväxten. Vad tror du?

   Radera
  6. Jag tror att de fortsätter bättre än index precis som tidigare alltså. Så jag håller med bloggaren. Jag tror priserna följer räntan. Eftersom den spås vara relativt konstant, så måttliga ökningar alltså. Det var du som nämnde Danmark, varav min fråga.

   Radera
  7. @Niklas. Vi är 2st Rickard :)

   Radera
 2. Väldigt många huvudkontor har flyttat till Malmö så inte konstigt där finns se som tjänar bra med pengar. Sen, en modern högskola i Malmö och närheten till nordens två bästa universitet (Köpenhamn o Lund).

  SvaraRadera
  Svar
  1. Problemet är att Rösengård ligger så nära, det begränsar utvecklingen i Malmö C.

   Radera
  2. Vad menar du nära? Rosengård ligger mitt i Malmö. Utvecklingen i centrala Malmö pågår för fullt. Gå in på kommunens hemsida och se på de detaljplaner som vunnit laga kraft och som är på väg att realiseras.

   Radera
  3. Vilka huvudkontoret har flyttat till Malmö? De flesta nordiska huvudkontor för utländska företag brukar hamna i Stockholm. Stockholm ligger t.o.m i världstoppen räknat på antal huvudkontor per invånare. www.chamber.se/cldocpart/3638.pdf

   Radera