Aktuellt

En folkräkning är slöseri, kommer inte ge svar och inte göra dig nöjd

Det finns fler och fler krav på en folkräkning av de som finns i Sverige, men en sådan kommer helt enkelt vara ett slöseri med skattepengar ...

2020-11-19 18:55

Malmö inför laglig hemkörd alkohol

Malmös arbetsmarknads- och socialnämnd ska idag röstat ja till att restauranger får köra hem alkohol till kunder, om dessa samtidigt beställer en bit mat för hemkörning. Tidsgränsen 22:00 på kvällen gäller dock även hemkört.
Mat i hemmamiljö
Serveringstillstånd för cateringverksamhet för slutna sällskap möjliggör nu i Malmö, likt tidigare under coronakrisen i åtminstone Växjö och Nacka, att restauranger får köra hem alkohol till kunder som beställer mat. Ålder och nykterhet ska kontrolleras. Förmodligen innebär detta också att personalen ska öppna flaskorna åt kunderna, väl på plats.

Beslutet stöddes av M, C, L och SD, medan S, V och MP ska varit emot det hela, eller åtminstone ville ha en ordentlig hederlig svensk utredning av det hela före beslut.

Så gratulerar Malmöbor - ni kan nu få bokstavligen hemkört. Dock till restaurangpriser, vilket gör att man kan fundera på hur många som inte kommer köpa sin alkohol i förväg via de vanliga kanalerna istället.

Det kan ju dock locka de lite mer köpstarka kunderna och finsmakarna, som i hemmets lugna vrå vill kunna få dricka lagrade viner från särskilda årgångar, som en del finare restauranger kan erbjuda - viner som inte går att få tag på via Systembolaget. Det är dock en nischkundkrets, som inte räddar restaurangbranschen i stort.

Annars kanske det räcker med en laddning pommes med tryffelmajo, så kan man beställa hem all alkohol man behöver till festen... Det förlänger egentligen inte öppettiderna och att alkoholutskänkningen stängs 22:00, även om man rimligtvis kan sitta med sin dryck långt efter 22:00 hemmavid.

Länsstyrelsen hävdar att personal måste kvarvara tills all alkohol är uppdrucken, men det gäller exempelvis inte på SJ:s tåg där man kan ta med sig vinet från bistrovagnen, och rent av låsa in sig i sin sovkupé på nattågen.

12 kommentarer:

 1. Inte klart än. Enl länsstyrelserna måste personalen som utför "cateringen" vara kvar tills alkoholen är uppdrucken. Och tillståndsenheten i Malmö ska säga sitt.

  Länstyrelsen om hemleveranser: Personal måste vara kvar tills alkoholen druckits upp

  Men kul initiativ annars, får se om nån lyckas...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nä inte riktigt klart, men jag skulle tro det går igenom.
   Smidigt ifall behovet plötsligt uppstår. En pommes och 4 flaskor vin med skruvkork, tack :)

   Radera
  2. Tror det är rätt låg chans, är det något som politiker och myndigheter är sjukt ivriga att försvara så är det alkoholpolitiken...

   Radera
  3. Perfekt att personalen som levererar också måste stanna tills allt är uppdrucket, är man ensam så är det ju ett party starter kit!

   Radera
  4. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

   Radera
  5. Stödjer foodora appen speciella önskemål på budet?

   Radera
 2. Kommer nån Fodora snubbe på moppe och öppnar öl åt en på rätt sida tröskeln?

  SvaraRadera
 3. Det är ju helt åt skogen!
  Malmö kommer bli helt folktomt pga alkoholrelaterade dödsfall.

  SvaraRadera
 4. Det är inte första gången jag har fått tanken "förstår de som arbetar på Länsstyrelsens olika enheter varifrån deras löner betalas"?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Varför måste de förstå det, så länge pengar trillar in på kontot varje månad.

   Radera
 5. Ja, äntligen kan man betala 75 spänn för flaska öl även hemma! Hurra!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Precis, jag ställer mig lite frågande till hur efterfrågad den här tjänsten är egentligen.

   Radera