Aktuellt

Reklam: Finanskursen årskull 3 - fem procents rabatt med Cornucopia

Nedanstående är en annons publicerad av Finanskursen, som erbjuder 5% rabatt och förtur tillsammans med bloggen Cornucopia? vid tidig ansöka...

2020-11-17

God litterär smak? Fantastisk skånsk före detta lanthandel till salu med enorma preppingförråd

Har du god litterär smak? I så fall finns nu en anrik före detta skånsk lanthandel till salu just nu, ombyggd till ett stort villaboende med enorma biytor för preppern eller den verkstadsintresserade.
Nej, det är inte det här huset som är till salu, även om det ligger i samma kommun
Villan utanför Lund har sju rum, varav tre sovrum, men vad som är extra intressant är biytorna i form av ekonomibyggnader.

Trädgårdsförråd, uppvärmd verkstad om otroliga 34 m2, garage på 14 m2 och den gamla andelsfrysen om 15 m2 från tiden då detta var enda kylmöjligheten i byn. Numera bara förvaring. Dessutom en frikostig och plan lättarbetad tomt på över 2000 m2 i änden av byn, med bara grannar åt ett håll.

Det är 2.7 km till Lund och mycket lätt att komma till innovationsparken Ideon, rent av med cykel. Till Stångby järnvägsstation är det en dryg kilometer, eller något längre än vad jag själv har till bussen. Järnvägen öppnar också för enkel pendling till Malmö, Köpenhamn och enkel tillgång till en riktig internationell flygplats i form av Kastrup.

Jag borde skriva något skämtsamt, men det finns bara ett skämt här och det är priset. 4 195 000:- SEK.

Alltså fyra miljoner etthundranittiofem tusen kronor. För allt detta. Sveriges prisvärdaste villa?

19 kommentarer:

 1. Undrar just om detta är mäklarnas substitut till att som öppet hemlig prepper bära paracordarmband?

  SvaraRadera
 2. ”Säljarna har som önskemål att till hösten 2021 få ta ca 8 grenar av ett av äppelträden (trädet var en bröllopspresent som de önskar att ympa in grenar på ett annat träd. Detta kommer inte att påverka det befintliga äppelträdet utan kan göras av de grenar som ingår i normal beskärning)”

  SvaraRadera
 3. Står man bara ut med blåsten är bypuben ett utmärkt tillfälle att skapa grannsämja och planera för hur de tre infartsvägarna skall kunna spärras av i ofredstider mot oönskade.

  Att ta sig över leråkrarna där ute till fots eller per fyrhjulsdrift är inte att planera. Den goda jorden(tm) ger också utmärkta förutsättningar att med rätt grödor uthärda en långvarig civilisationskollaps. Döma av omgivande fastigheter finns också den kunskapen i samma byalag.

  Det som kan vara svårt är energitillförseln vintertid (eller snarare höstperioden mellan november och mars)

  Verkar vara det ultimata för en som Ben Dover. Själv siktar man på det välgörande heliga skenet och tillgången till fisk.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Finns väl ingen bypub i Stångby. Finns väl inte ens en pizzeria? Fotbolls- och byalag är väl det som finns? Blåsigare ställe utan hav får man leta efter.

   Radera
  2. Är det bättre i Stafdanshåla där lillpjodden styr och ställer?

   Där är gott om lador, då har man pub när andan faller på. Står i prospektet.Slutet sällskap så Tegnell kan köra upp sina rekomendationer.

   Radera
  3. Lämnat hålan. Bor i spårvagnstad med numrerad linje.

   Radera
  4. Se upp för dårarna, dårarna stängs!
   Spårvagnen glider fram tyst så det gäller att vara observant till skillnad från de flesta som knappt har styr fart i den staden.

   Lycka till att betala driftskostnaderna för en spårvagn till en leråker föresten :)

   Radera
  5. Bara att höja skolpengen för kranskommunerna utan gymnasieskolor :)

   Radera
  6. Inte utan förhandling...

   Radera
  7. Förhandling? Bara att uppdatera prislistan - https://www.lund.se/globalassets/lund.se/utb_fsk/gymnasieskola/pris-gymnasieskolans-program-2020-lunds-kommun.pdf

   Radera
  8. Möjligt, jag trodde det var utbildningsnämnden i Lund som bestämde icke-asterisk-utbildningar. Annars är ju förhandlingsläget rätt trist för dessa kommuner (som saknar skola). Speciellt då det tar nåt år att bygga en ny skola, eller den ännu högre kostnader för att hyra baracker. Du får gärna rätta mig.

   Radera
  9. Avtalet förtydligar att det skall vara självkostnadspris. Alltså kan inte Lunds Kommun täcka andra driftsunderskott med skolpengen.

   För det måste man säga upp och omförhandla avtalet.

   Lunds kommun kommer snart sitta med ett antal tomma skolor.

   Radera
  10. Med tanke på att förvaltningens kostnader för drift etc, dvs inte inkluderat ex utgifter för bidrag mm inom ex socialförvaltningen ligger en bra bit över rikssnittet i Lund kan det blir svårt att få genom sådana krav.
   Skulle kanske tänkt på det innan du flyttade till Lund :)

   Radera
  11. Jovars, grannkommunerna vill visst ha mer insyn vad deras pengar tar vägen. Skolmaten borde även den vara till självkostnadspris, 800kr/termin känns i underkant. Klagar inte över kommunvalet, finns lite fler aspekter som t ex kollektivtrafik (i icke-corona tider då), samt gångavstånd till arbete samt större nöjesutbud. Inget hindrar dig ifrån att vara nöjd, jag påpekade bara vad som hände i övergången 19/20. Var visst lite pipande ifrån bl a Staffanstorp över att avgiften var dyr. Lund svarade då med att höja :)

   Sen har vi ju det fria skolvalet också, som gjort att t o m elever ifrån Eslöv/Höör söker sig till Lund etc.

   Radera
 4. Bra med plats att sätta upp ett eget vindkraftverk.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Absolut, bra med vind. Sen slipper man nybyggen runt om.

   Radera
  2. Ja, den åkermarken lär inte bebyggas... Bara när man skall bygga en ny stadsdel för att motivera kostnaderna för spårvägen :)

   Radera
 5. Bra litterär smak men fruktansvärda tapeter och färgval på väggarna :)

  SvaraRadera