Aktuellt

Andra världskrigets tre slutdatum i Europa

Andra världskriget slutade med Nazitysklands ovillkorliga kapitulation i princip på tre olika datum i Europa. Minst känt är antagligen den...

2020-11-27 16:34

Fredagsmys: Swedish Lullaby

Dags för fredagsmys, så vanliga dödliga läsare kan ta helg. Och med tanke på förra inlägget om högtalarlösningen, så får det väl bli en musikrekommendation. Nämligen ganska nysläppta Swedish Lullaby från Europas drag-drottning Verka Serduchkas nya EP Sexy. Lyssna åtminstone till och med refrängen på denna Sverige-hyllning nedan.
 
Hela ukrainskans EP är ju väldigt dunka-dunka-vänlig, så jag slänger även in Make it Rain Champagne och Sexy nedan för er som inte kan få nog. Och ja, två av låtskrivarna är svenskar, så mikroörena från era lyssningar på Spotify eller Youtube Music hamnar både i Sverige (upphovsman) och Ukraina (artist).
Med det får det bli fredagsmys efter att i eftermiddag hållit min första Zoom-föreläsning, i regi Företagarna i Norrköping. Ämnet för dagen var Är ditt småföretag förberett?

Så trevligt fredagsmys, gärna till Verka Serduchka. Bra musik till träningsspellistan, eller för att köra bil in i nattens mörker.


Kör dina musiktips för denna fredagskväll nedan.
Nedan följer läsarkommentarer. Dessa är inte en del av det redaktionella innehållet och är respektive kommentators ansvar. Kommentatorer som följer kommentarsreglerna kan bli vitlistade, annars raderas kommentarerna automatiskt. Vitlistning sker ungefär en gång i veckan och raderade kommentarer kan då återpubliceras.

17 kommentarer:

 1. Lyssnar du verkligen på detta?
  Får omvärdera denna blogg.
  Jag som läser typ varje dag.
  Vad ska jag nu ta mig till?

  SvaraRadera
 2. Ukrainsk popmusik. Uppfriskande!

  Jag som tyckte jag var ute på smala vägar med fransk pop (Alizee), tyska nordmankopior (Faun) och amerikansk fusion-jazz (Pat Metheny).

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tacka Spotify och Youtube för tillgängligheten till musik.

   Radera
  2. Jag får väl väga upp med lite folkligare "Corona Corona" med Jacke Sjödin https://youtu.be/TrJMawtPfo8

   Radera
  3. Exakt!

   I AVG's Internet Security svit följer det med en webbläsare som tar bort reklam och med vilken man kan ladda ned videos från t ex YouTube, just saying...

   Att därefter konvertera till mp3 är enkelt. just saying...

   Radera
  4. Själv är jag svag för tyska sabatonkopior med franska namn (d'Artagnan). Och Alizee lyssnar jag gärna på.

   Radera
 3. Det var en, i mitt tycke, osedvanligt dålig låt.

  Som min gamla fänriks åsikt om P2, de skulle vara musik av ringa underhållningsvärde så man inte blev upprörd när det blev lufor-sändning. Verka passar in utmärkt i den kategorin så han har åtminstone något existensberättigande, vilket är mer än man man säga om en del andra artister.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Bra MÖP-reflektion. Sann också. Vi körde bara skarp LUFOR på slutövningen, men jäklar vilket liv det var med både lätta attacken och pvhkp i luften.

   Radera
  2. Givetvis finns det en spellista på Spotify med Lufor pausmusik (Utgiven av Flygstabens sambandsavdelning och Försvarets Materielverk, telekommunikationsbyrån 1991).

   https://open.spotify.com/playlist/1FNyjURgMpAQp7JTk7qP9L

   Skivomslagen finns också bevarade
   https://www.fht.nu/bilder/Flygvapnet/Flygvapnets%20markradio/System/lufor/flyg_bild_cd_01.JPG
   Perfekt för fredagsMöperiet.

   Radera
  3. Wow. Lite kort kanske. Wow.

   Radera
  4. Den är inte kort, man kör den på repeat bara. Efter några dygn i fält är man inte bra trött man är galen också.

   Radera
 4. Ganska intressant det där med musik. Att finna nöje i att återkommande lyssna på återkommande repetitiva sekvenser av ljud på det viset.

  Enligt vissa teorier var det vad som bidrog till att göra oss till de sociala varelser vi är idag, det var en slags sexuell selektion. Man kan tänka sig en het stund runt lägerelden där den mest extravagante dansaren fick lägra en kvinna.

  Personligen tror jag inte på den teorin då mina gener borde blivit utsorterad av evolutionen redan på apstadiet. Lyssnar inte på musik, eller dansar öht. Betyder dock inte att jag inte kan röra mig rytmiskt om det behövs av sociala skäl. Dock undviker jag det i möjligaste mån.

  Tycker mest det är irriterande med musik. Det rubbar mina cirklar, ungefär som att lyssna på en tjatig miljöpartist.

  SvaraRadera
 5. Zakaria Abdulla för hela slanten. Husguden sedan Darin kom ut.

  SvaraRadera
 6. Kan passa på att rekommendera Molchat Doma, från grannlandet Vitryssland.

  Fast de är lite mer åt Joy Division-hållet, om man nu gillar sånt.

  SvaraRadera
 7. Ugh, känner behov av att duscha mina öron ren med....det får bli lite ny Carpenter Brut
  https://youtu.be/0_aUIls1fwQ

  SvaraRadera