Aktuellt

Andra världskrigets tre slutdatum i Europa

Andra världskriget slutade med Nazitysklands ovillkorliga kapitulation i princip på tre olika datum i Europa. Minst känt är antagligen den...

2020-11-07 19:43

FoxNews, CNN mfl hänger på och utser Biden till segrare

Det tog lite mer än ett dygn, men sedan hängde Trump-vängliga FoxNews, CNN mfl amerikanska nyhetskanaler på bloggen och utsåg Biden till segrare i det amerikanska presidentvalet några minuter efter att jättebebisen i Vita Huset tweetat (med versaler) "I WON THIS ELECTION, BY A LOT!"
Så är det
Naturligtvis är det jag som raljerar angående att de stora nyhetskanalerna hängde på mitt utlysande av Biden som segrare redan igår, men alltid kränker det någon incel-snöflinga att skriva på det viset.

I övrigt kan man konstatera att bloggläsarna inte är några politiska genier alternativt överskattar sin egen begåvningsgrad då 56% av läsarna svarade att de trodde att Trump skulle vinna. Kanske ett utfall av misströstan hos de som inte ville se mer av Trump och överdriven självbild hos de som älskar Trump. Känslor trumfar som bekant fakta även hos personer som anser sig vara högbegåvade, det är bara en fråga om de förstår det eller inte. Just du, kära läsare, går förstås alltid enbart på fakta.

Nåväl, inget att göra något större väsen av, eftersom bloggen redan proklamerade segern igår.
Hm.

För övrigt intressant att se hur robotar och fejkkonton nu automatiserat kommenterar, gillar och retweetar Trumps tweet ovan. Normalt brukar det vara minst kommentarer, följt av retweets och sedan mest gillningar. Nu är skillnaden inte särskilt stor procentuellt, och texterna i kommentarerna är ofta exakt samma. Tydligt är att väldigt många av Trumps sykofanter på Twitter i själva verket är robotar och fiskmåsar, och det egenligen är ganska få som stöder honom. Den som skriker högst är inte nödvändigtvis i majoritet. Utan skriker bara högst.

Nu får vi se om jättebebisen väljer att sluta med värdighet. Det vore förstås bra teve att se honom bäras ut av vakter ur Vita Huset den 20:e januari. 

Härnäst är det dags att granska vad Bidens politik är och vad han faktiskt står för när jättebebisen är borta. Det är många som projicerar sina egna drömmar på Biden just nu, men sådan är sedan inte verkligheten, och Biden är bara en spelare i maktdelningens USA om än med stort symbolvärde och med mycket stor makt över utrikespolitiken.
Nedan följer läsarkommentarer. Dessa är inte en del av det redaktionella innehållet och är respektive kommentators ansvar. Kommentatorer som följer kommentarsreglerna kan bli vitlistade, annars raderas kommentarerna automatiskt. Vitlistning sker ungefär en gång i veckan och raderade kommentarer kan då återpubliceras.

59 kommentarer:

 1. Är det tillåtet att vara väldigt glad över att Trump försvinner men väldigt ledsen över att Biden tar över?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Finns bara en anledning till varför dom två över huvud taget var huvudkanditarerna. Dom som har den riktiga makten ville det. Vad folket vill är inte viktigt för dom.

   Radera
 2. Måste vara kränkande för alla bloggläsare som var tvärsäkra på Trump.

  Du får lägga ut nån tröstpost.

  Nu är det bara så att Svensk media ska lära sig att världen är mer än Trump och bevaka Kina och Ryssland på samma sätt som man bevakar USA. Men med tanke på att man knappt i Sverige vet vilka som är statsöverhuvuden i Indien och Kina är det väl för mycket att begära...

  För övrigt är ju Ryssland ett mycket intressant land med en livlig politisk diskussion bland folk trots att man är en renodlad dikatur. Det är väldigt spännande hur det kommer utveckla sig. Speciellt om man hamnar i en situation när galjonsfiguren (Putain) ska bytas ut pga sjukdom elelr ålder...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hade förmodligen underlättat om folk i gemen behärskade en gnutta ryska eller kinesiska.
   Ganska stor del av medieskuggan kan nog tillskrivas den lilla komplikationen.

   Radera
  2. Ajdå, jag som sa till frun att jag tror det kan regna imorgon. Nu måste hon tro att jag är tvärsäker på det.

   Radera
 3. En liten fundering både när det gäller den avgående Trumpen och mörkläggningen av estoniakatastrofen, ledare oavsett om det är en statsminister i vårt land eller en Trump i USA, de bär på en himla massa "top secret" information, information som skulle kunna ställa till med mycket elände om det kom i orätta händer. Jag antar att den avgående "filuren" skriver på en förbindelse att hålla käften, men det borde ändå komma fram vissa hemligheter med tiden, frågan är om Trump kan hålla tyst det är nog många som är oroliga och rädda om sitt skinn.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det kanske blir ett "självmord" likt Epstein innan han hann kompromettera Trump. Hederliga politiker och tjänstemän har fått sparken på löpande band av Trump för de gjort sitt jobb. De som är kvar har förmodligen fingrarna långt ner i syltburken och kan vara säkra på Trump kommer bränna dom före han erkänner något själv så vem vet?

   Radera
 4. Läste en teori om att Trump nu skulle kunna avgå direkt och Mike Pence svärs in som president den sista tiden med syftet att benåda Trump så att han inte kan åtalas. Finns andra som spekulerar att han kan benåda sig själv.
  Den uppenbara slutsatsen om nu något sådant skulle ske är att han samtidigt erkänner brottslighet.

  https://thehill.com/opinion/white-house/524786-like-it-or-not-a-trump-self-pardon-may-be-coming-soon

  SvaraRadera
  Svar
  1. "med syftet att benåda Trump så att han inte kan åtalas."

   Där ser man, även där börjar han likna Putin.

   Radera
  2. Finns rykten att Putin förbereder sin avgång.

   https://www.news.com.au/finance/work/leaders/vladimir-putin-to-step-down-due-to-rumoured-parkinsons-disease-reports-say/news-story/fe4964bd48052c5bd35c73d3ae3392f5
   https://www.expressen.se/nyheter/putins-drag-vill-bli-senator-pa-livstid-om-han-avgar/

   Radera
  3. Vilka brott skulle Trump riskera årak för? Skattebrott? Dödat -för- lite bruna- människor på- annan- kontinent?

   Helt allvarligt. Vad tror expert panelen Trumps motståndare framgångsrikt kan driva för åtal?

   Radera
  4. Finns en lista som är för lång att återge. Sedan lär det säkert tillkomma nya punkter framöver gissningsvis inom ekonomisk brottslighet. Men det är inte en politisk process från motståndarna, precis som i Sverige faller det under motsvarande allmänt åtal. Men det riskerar att göra Trump till en martyr som stärker honom till nästa val om han skulle ställa upp.

   https://www.theguardian.com/commentisfree/2020/nov/03/donald-trump-fear-lose-election-prosecution

   Radera
 5. Ganska få som stödjer honom? Skulle vilja påstå att 60 miljoner människor är ganska många :P

  SvaraRadera
  Svar
  1. Följare är inte stödjare. Se bara på hur många som läser min blogg utan att hålla med mig på en enda punkt.

   Radera
  2. Jag följer t ex Trump, rent yrkesmässigt.

   Radera
  3. Jag tror de flesta av dessa stödjer en republikansk politik men att de gärna ser en mer balanserad ledare. Men det är helt riktigt att Trump har fått näst mest röster i USA historia så väljer Trump att stanna kvar i politiken så kan nog mycket hända med den väljarbasen.

   Radera
  4. Trump är en modern helbrägdagörare med en helt egen religion. Han har lyckats väl med att inlemma halva US befolkningen i sin dysfunktionella värld som utgått helt från honom. Tyvärr. Men nu är det över, och vi kan reparera skadan så gott det går och titta framåt igen.

   Radera
  5. Han har har ju även internt blivit kandidat.. Så en majoritet av de som registrerat sig som republikaner bör ju stödja honom. Sen blir det inte mycket till intern val med sittande president, men det är ju faktiskt upp till partiet och dess väljare

   Radera
 6. ÄNTLIGEN!!
  Hoppas jag slipper se f*nskapet efter den 20e jan

  SvaraRadera
 7. Handlade mest för mig om att sätta upp låga förväntningar på sånt jag inte kan påverka så slipper man bli besviken (om Trump vinner). Jag behåller nog min negativa förväntan ett tag till. Det finns möjligheter för Trump att spela fult fortfarande. Dels försöka att få upp det i högsta domstolen, dels försöka påverka elektorerna direkt, dels försöka få igång våldsamheter och utlysa nåt nödläge.

  SvaraRadera
 8. Nu är Trump riktigt rökt och han kommer att bli en ganska ensam man, inget jag normalt vill gotta mig i men han har kämpat hårt så han får skylla sig själv.

  1. Frugan lämnar in skilsmässa
  2. Republikanska kompisar glömmer att ringa tillbaka.
  3. Fodringsägare till 300 mill dollar räds inte längre att kräva in skulden

  Och det är bara början av hans problem...

  SvaraRadera
  Svar
  1. 1) han har garanterat skrivit kontrakt med henne. Allt är business.

   Radera
  2. Rykten säger att hon vägrade fytta in i vita huset 2016 innan papperna var påskrivna... Så hon har säkrat sitt.

   Radera
 9. Orange man bad. Long live "the other one"
  Man ska vara försiktig vad man önskar sig. Tomten kanske finns. Har du inte varit snäll kan du få kol i strumpan.

  SvaraRadera
 10. Har efter en del "rykten" undrat om Trump egentligen är pank? Nån som har nån koll?

  SvaraRadera
 11. Man känner en lättnad! Att slippa den där maligna narcissistiska psykopatens världsbild, och förhoppningsvis få något som liknar statsmannaskap, med respekt.

  Att den psykopatiske clownen inlemmat nära halva US befolkning visar på hur effektiv hens psykos är.

  Men nu tycker jag att vi kastar det gamla och kör på framtiden.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Du har inte reflekterat över att du mer och mer framstår som bloggens egen Trump Jr i dina uttalanden?

   Radera
  2. Jag är glad att slippa "äckelpottan" Trump (med vulgära kommentarer som "ta tag i fittan på dem. Du kan göra vad som helst"). Man måste nog bryta och bända loss honom med kofot och köra ut från Vita huset i en tvåhjulig skottkärra.

   Radera
  3. Tvåhjulig för att inte riskera att skottkärran välter och att man tappar honom längs vägen.

   Radera
 12. Jag måste till skillnad mot vissa säga att det är en förlust för USA och dess medborgare och en vinst för Kina och Ryssland där den förstnämnde nu är "on track" mot världsherravälde inom max 30 år.
  Samtidigt är jag förvånad över att ett land med så många invånare inte kan "vaska fram" två bättre kandidater för president posten..

  SvaraRadera
  Svar
  1. +1 Det är få som (ännu) har förstått hur illa insyltad Biden är och hur detta öppnar upp vägen för det du nämner. Men nu får vi glädjas med amerikanerna att de fått precis vad de ville ha, en ny 78-årig president som blir 82 år när han ställer upp för återval.

   Radera
  2. Utan tvekan var det så att de asiatiska börserna tog emot detta positivt.

   Vad gäller kandidater. Demokraterna försökte ju med Bloomberg vilket var en total katastrof.

   Radera
  3. Det är väldigt tveksamt att Kina klarar av "världsherravälde".

   De har flera inbyggda problem såsom demografi, miljöförstöring, sociala orättvisor etc som kan hållas stången med gevärspipor men inte för evigt.

   Radera
 13. Got Covide19, lost his job and got evicted. Welcome to the real world.

  Uppsnappat på Twitter.

  SvaraRadera
 14. Njut medans det varar

  SvaraRadera
 15. Ingen som reflekterar över att när trump sa att han vann var det dåligt men när biden och media nu ”formellt” uppger sig ha vunmit så är allt ok?

  Biden vann med 0.5% eller mindre i 3-4 delstater och flippar 2 i omräkningen har Trump vunnit.

  Trump har också laglig rätt att begära omräkning.

  Jag tycker detta är imtressant..

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ingen omräkning har ändrat resultatet mer än 1000 röster. Tex gjordes en omräkning i Wisconsin 2016, som ledde till att Trump utökade sin ledning med 131 röster (av cirka 2,8 miljoner).

   Biden leder just nu med >18 000 röster i Arizona, >10 000 röster i Georgia, >27 000 röster i Nevada, och framför allt >37 000 röster i Pennsylvania.

   Omräkningar måste därför vända på resultatet i både Pennsylvania och två andra delstater . Chansen för detta får ses som mikroskopisk.

   Radera
  2. Joakim, fakta påverkar inte trumpeternas känslor.

   Radera
  3. Den ende som fattade att poströsterna var starkt neg för Trump var Trump själv.

   Radera
  4. Kanske bör komma med en förklaring.
   Trump såg ut att gå mot seger.
   Håller ett ytterst förvirrat tal om att stoppa rösträkningen.
   Han var typ den enda som insåg att det var kört, försprånget han hade var alldeles för litet.

   Radera
  5. Nja, det var en av de stora scenarierna som diskuterades flitigt före valnatten. Bland annat CNN som jag följde nämnde flera gånger "tänk nu på att detta är ett troligt mönster i WI, MI, PA på grund av deras regler för rösträkning och antalet poströstare i år". Även Bernie Sanders gav ju en uppmärksammad intervju som förutspådde exakt detta.

   Scenariot "Trump ser ut att vara i ledning som krymper ju mer poströster som räknas" var väntat och är precis det som spelas ut nu, inklusive försöken att ogiltig förklara tillräckigt många röster för att Trump ska kunna sitta kvar. Sannolikheten att det lyckas får nog anses vara rätt liten...

   Radera
  6. Det var naturligtvis väntat.
   Jag skrev dock starkt neg.
   Som du också konstaterade stod Biden i 5 ggr stålarna ett tag.

   Finns ingen anledning att vi ska måla om det som skedde. Den samlade bedömningen var vid tillfället att Trump går mot seger

   Radera
  7. Ett tag ja, men om vi tittar på tidslinjen så kom Trumps tal efter att Wisconsin flippat över till demokraterna, och då var också oddsen tillbaka i Bidens favör.

   Radera
  8. Vid talet var det fördel Trump på börserna om man tittade på vilka sektorer som outperfomade.

   Radera
  9. Men nu är det historia.
   Absolut den roligaste börsdagen sedan förra valet 2016.
   Helt otroliga rörelser.

   Radera
 16. Tror republikanerna också t6cker det är jävligt skönt att bli av med Trump.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det ligger nog mycket i det du skriver tror jag.

   Radera
 17. Biden blir "sjuk" inom kort och försvinner, den riktiga presidenten blir Kamala Harris. Demokraternas våta dröm.

  SvaraRadera
 18. Kamala som ett finskt ord betyder fruktansvärd.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag hoppas att Horrible Harris gör skäl för namnet och biter nacken av Trump-anhängarna.

   Radera
 19. Det lutar åt Biden men dock är det inte media som utseer vinnaren i valet. Al Gore utsågs av media till vinnare tills högsta domstolen en dryg månad senare gav segern till Bush den yngre.

  Dessutom händer det ibland att elektorer inte ger sin röst till vinnaren, utan stödjer någon annan. Enligt vad jag läst får elektorerna välja själva om valet inte är certifierat senast i december, och i detta fall är elektorerna i de swing states Trump stämt rebublikaner. Trump känner sig nog lite hämdlysten efter Russiagate.

  Trump är en narcissistisk bebis som har gjort mycket för att förstöra förtroendet för USA:s institutioner, men oavsett utfall i valet är han president i några månader till och hinner orsaka en hel del skada. Det bästa vore nog om GOP avsatte Trump och lät Pence ta över tills vidare.

  SvaraRadera
 20. Det verkar ju gått bättre för republikaner där det samtidigt är senatsval. Kan det tyda på att mainstream republikaner har röstat på Biden i presidentvalet men på republikaner till senaten i högre grad.

  Hursom om jag förstod det rätt så måste Biden hänga med i att passera 2 år som POTUS för att kunna lämna över till Kamala utan att hon tappar de två terminerna som president. Dvs Kamala skulle kunna köra 2+4+4 maximalt om hon blir omvald.

  Hursom tror att Biden siktar på fyra år som president som utgångspunkt.

  Tror även att republikanerna summerar och laddar om till 2024. På Fox News så summerade de redan att strategin att ombe sina väljare att inte använda förtidsröstande utan att istället rösta på valdagen inte funkar om man vill vinna. Republikanerna kommer att fokusera på att skaka fram någon som tilltalar bredare, som kan föra sig och ena till 2024. Donald kommer att vara ett avlägset minne då. Det kommer att ha hänt massor där emellan och folks minne är kortare än vi vill erkänna.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tar Kamala över tidigare än efter två år så tappar hon en presidentperiod men kan alltså ändå ställa upp för en period.

   Radera
  2. Om vicepresidenden går in som president, vem utser då ny vice?
   Tänk om det blir Harris - AOC... the horror.

   Radera
  3. Zafir: I sådant fall att vice presidenten blir president utses ingen ny vicepresident eftersom en sådan endast kan utses vid ordinarie presidentval.
   Om även i sådant fall vicepresidenten skulle bortfalla så blir talmannen i representanthuset tillförordnad president. För närvarande är det demokraten Nancy Pelosi som är talman i representanthuset.

   Radera
 21. Trump kommer att vinna; vänstern kan få gotta sig lite ett tag till. 😀

  SvaraRadera