Aktuellt

Bostadsbankomaten och Finansinspektionen: Fyra av tio nya bolån går inte till bostadsköp - ökar

Finansinspektionens rapport Den svenska bolånemarknaden  visar att fyra av tio nya bolån inte gick till att köpa bostad eller att byta bank....

2020-11-02 12:41

Enkätresultat: Bloggläsarna tror fortfarande att Trump vinner - men vill att Biden vinner

Dags att presentera resultatet från gårdagens enkät. En avgörande majoritet av bloggläsarna är antingen genier eller gör bort sig rejält och tror att Donald Trump vinner presidentvalet, medan majoriteten vill att Biden vinner.
Amerikanska ambassadens vepor i Almedalen 2016
Av 2 405 respondenter tror 56% att Donald Trump vinner det amerikanska presidentvalet. 55% uppger samtidigt att de vill se Biden som vinnare. 11% vill se Trump vinna men tror att Biden vinner. 22% tror Trump vinner men tror Trump, så desillisioneringen är störst bland Biden-anhängarna,

Antingen är 56% av bloggläsarna politiskt analytiska genier, eller så har de gjort bort sig, rejält.

Om polariseringen bland bloggläsarna är representativ för svenska folket så kommer svensk media kunna mjölka valresultatet till den 20:e januari om Biden vinner och annars i fyra år till med Trump. Flest klick vinner!
Nedan följer läsarkommentarer. Dessa är inte en del av det redaktionella innehållet och är respektive kommentators ansvar. Kommentatorer som följer kommentarsreglerna kan bli vitlistade, annars raderas kommentarerna automatiskt. Vitlistning sker ungefär en gång i veckan och raderade kommentarer kan då återpubliceras.

35 kommentarer:

 1. "22% tror Trump vinner men tror Trump", antar att en av "tror" ska vara "hoppas", men vilket?

  SvaraRadera
 2. Lider med de konservativa i USA. Välja en sosse eller en galen narcissist. Båda delarna är öken. En Ronald Reagan typ, är vad de konservativa nog skulle vilja ha möjligheter att välja.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jo, båda sidorna har hat bättre dagar. Republikanerna vill välja en Ronald Reagan och Demokraterna vill välja en John F. Kennedy. Det är faktiskt märkligt att ett så stort land, men så stor befolkning, med så många politiska befattningar, inte kan vaska fram två avsevärt bättre kandidater. Det är ett institutionellt underbetyg.

   Radera
 3. "It ain't over until the fat lady sings" Trump kan trixa big time om han har majoritet av elektorer på valnatten, obeaktat poströsterna, så kommer han att åberopa vinst och när poströsterna trillar in med majoritet för Biden så blir det långbänk, anklagelser om fusk och oegentligheter, utredningar i delstat efter delstat med eskaleringar till domstol. Omtag och trasslande. Under tiden förebereder sig Trump på att sväras in för en andra period. Det blir i det läget kalabaliken Busch - Mondale i Florida år 2000 upphöjt till 37.

  Skall Trump böja sig så är det i så fall att valresultatet på valnatten ger tydlig och klar majoritet redan då till Biden. Poströsterna kommer därefter att stärka det scenariot ytterligare.

  SvaraRadera
 4. "politiskt analytiska genier"

  1. Trumpet förklarar sig som segrare redan på valnatten då ej alla röster har räknats. Det blir så ty räknande av alla poströster kommer att ta veckor.
  2. Dra saken i långbänk och domstolar för att förhindra räknandet av alla röster. Det blir lätt ty chefen för posten är tillsatt av Trumpet.
  3. Anklaga demokrater om valfusk (fraud).
  4. Uppmana till våld och oroligheter. Alla småtrumpeter kommer att lyda här.
  5. Dra saken till HD som kommer att avgöra saken till trumpetfördel.

  Så var det med genialiteten.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är inte HD som avgör valet ifall resultatet blir oklart, utan det är faktiskt kongressen som avgör då. Den lilla twisten är dock att istället för att varje kongressledamot har en egen röst, så får varje delstat en röst. Därmed vinner Trump då det finns fler republikanska stater än vad det finns demokratiska.

   Radera
  2. Skall jag således tolka ovanstående två, prins bertil och betabox, som att presidentvalet i USA allaredan är avgjort på förhand och att röstningsproceduren endast är ett formellt spel för gallerierna? ... Samt att herr Trump då sällar sig till en prominent församling bestående av Lukasjenko, Mugabe, Ookalballakonga, Kim Jong Sing och dylika potentater?

   Radera
  3. Sällar sig även till Löfven i samma samling.

   Radera
  4. @Betabox
   Det är endast i fallet 269-269 elektorröster det bestäms så.

   Radera
 5. Inte ofta jag länkar till en vänsterpolitikers tal, men hör på vad denna har att säga:

  https://youtu.be/gGeevtdp1WQ?t=2220

  Det är den vänsterextrema greiska (fd?) ministern, han har humor med :).
  Han förklarar till viss del om varför vi har så dåliga politiker/kandidater över hela världen.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Finansminster var det nog.

   Radera
  2. Vi får de ledare vi förtjänar.

   Folk tycker det är viktigare att rösta mot annat än för det de gillar. De röstar på Trump för att de hatar korrupta politiker, de röstar på Biden för att de hatar Trump, hela konstellationen vi har i Sveriges regering är för att de ogillar SD.

   Då får man hatiska nickedockor och idioter som ledare, när de inte har andra visioner än att de ogillar något.

   Radera
 6. Med tanke på att bettingsajterna ger nära 3 ggr pengarna på Trumpseger så är det många som inte "put their money where their mout is" som man säger i det stora landet i väster.

  SvaraRadera
 7. Tror att Biden vinner, men det är en öppen fråga om hur många republikaner som inte vill erkänna att de stödjer Trump för opinionsinstituten - och riskera att bli registrerade i någon databas.

  SvaraRadera
 8. ok som amerikansk medborgare har min röst ett värde. erat snack är bara skit

  SvaraRadera
 9. vet ni hur mycke amerikaner bryr sig om vad svenskar tyker? noll

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nick: Precis som vi i Sverige när vi går till val fullkomligt skiter i vad US citizens tycker ...

   Radera
  2. ja mem jag kan vala i båda valen det kan inte du

   Radera
  3. Nick: Vad har det med saken att göra?

   Radera
  4. Vet du hur mycket jag avskyr hybris? Mycket mer än din mamma faktiskt, som har oförskämdheten att koppla på Internet åt dig i hennes källare.

   Radera
 10. Entusiasmen för Trump som t ex visar sig på de stora skaror som dyker upp valmötena under de senaste dagarna på flygplatser runt om i landet, främst i de sk Battle ground states, borde tala för honom. 57 000 ska ha kommit till valmötet i Butler , Pennsylvania, i lördags kväll den 31 oktober, enligt Secret Service. Jämför med de små klungor som Joe Biden drar. Fast det är klart, demokraten gör ju säkert rätt som ligger lågt så att han släpper ifrån sig så få grodor som möjligt. Hur det kommer gå är förstås omöjligt att veta, förutom att det lär bli oroligt och antagligen våldsamt, oavsett den slutliga valutgången.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Beror ju mycket på att pandemin politiserats enormt i USA och tonats ner av Trump-lägret.

   Radera
 11. När det här är klart kanske media ska skifta fokus till det kinesiska valet istället?
  Visst ja, nästa supermakt har inget. Kritisera? Nja...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Japp, där är det riktiga problemet. Dessvärre är Trump Kinas bästa giv, trots synbart hårda tag.

   Radera
 12. Det man kan hoppas på är att det blir ett tydligt valresultat i endera riktning. Förhoppningsvis kan det i viss mån lugna folk i US.

  SvaraRadera
 13. Det finns en möjlighet att den fristående milis som beväpnat sig tungt senaste månaderna kan förmå hålla lugn i landet.

  SvaraRadera
 14. Den där fristående milisen i USA påminner mig en smula om frikårerna i Tyskland på 20-talet. Även de ville bekämpa vänsterinfluenser från att få fäste. Fast där och då handlade det mest om kommunism, i USA är det väl på sin höjd sossarnas högerfallang.

  SvaraRadera
 15. Svar
  1. Farage senaste giv är väl att avskaffa alla corona restriktioner. Någon som står upp för flock immunitet..

   Radera
 16. pensylvaia 57000 kommer at se trump 47 kommer at se bidenm m

  SvaraRadera