Cornucopia?

Aktuellt

CNN: Läckta verifierade dokument visar att Covid-19 var dubbelt så stort i Kina som officiellt

Läckta kinesiska dokument som CNN fått tag på och som verifierats, visar att smittan med sjukdomsfall av Covid-19 var minst  dubbelt så hög ...

2020-11-02 06:47

Börsveckan inleder positivt i Asien under måndagsmorgonen - efter största nedgången i Stockholm sedan juni

Börsveckan öppnar positivt i de asiatiska tidszonerna, efter en tungt negativ vecka i västvärlden.
Veckochart OMXSPI
Den svenska kronan har återigen tappat mot dollarn, även om rörelserna är obefintliga nu under morgonen och kronan stärks mot euron. Det verkar som att dollarn stärks av att man kommer närmare valdagen i USA.

I de asiatiska tidsxonerna ser det annars rätt positivt ut. ASX 200 +0.40%, Hang Seng +0.96%, Nikkei 225 +1.42% och Straits Times +0.68%.

Nedgångarna förra veckan var inte alls lika tunga i Asien som i Europa och USA, där OMXSPI gick -5.95%, DAX -8.25%, FTSE -4.94% och CAC 40 -6.50%. Efter uppgångar i USA på fredagkvällen slutade veckans utveckling i USA med S&P-500 på -4.15%, Nasdaq 100 -2.68% och Russel 3000 -4.08%. Teknikbolagen framstår alltså som relativt osårbara trots allt.

Den starkare dollarn gör att guldpriset nu ligger på 538:- SEK.

För Stockholmsbörsen var det den sämsta börsveckan sedan i juni, och om man slår samma de senaste tre veckorna den största börsnedgången sedan coronakraschen.

Måndagen, tisdagen och onsdagen kommer domineras av det amerikanska valet, där det utifrån rubriker om "oro för våldsamheter" tydligt visar vad jättebebisen har lyckats med på snart fyra år - att sänka världens mäktigaste land till U-landsrubriknivåer. Men visst, alla imperier faller till slut. 1800-talet var det brittiska imperiets århundrade, 1900-talet var USA:s och 2000-talet ser dessvärre ut att bli diktaturen Kinas. Men det tar tid och Storbritannien förblev en viktig nation ända fram till Brexit, även om imperiets tid för länge sedan är över. Trump har skyndat på processen lite för USA och det ska bli intressant att se om man kan lyckas ena landet och nå försoning ens om Biden vinner.
Nedanstående kommentarer är inte en del av det redaktionella innehållet och användare ansvarar själva för sina kommentarer. Se även kommentarsreglerna. För att din kommentar inte automatiskt ska raderas måste du sedan 28:e juni 2019 finnas på en VITLISTA. Skriv med kvalitet och följ kommentarsreglerna, så kan du komma in på listan. Ytterligare anonyma signaturer som unknown etc kommer inte att godkännas. Att vara vitlistad betyder inte att kommentaren stöds av bloggen, bara att kommentatorn når över en viss lägsta kvalitet och inte bryter mot reglerna. Genom att kommentera samtycker du till att din kommentar, tidsstämpel, profillänk och pseudonym sparas av Googles Blogger-system så länge det är relevant, dvs så länge blogginlägget är publicerat.

2 kommentarer:

  1. Suck.. ännu ett köpläge. Om man ändå hade en eller ett par millar att peta in..

    SvaraRadera
    Svar
    1. Du gör samma procentuella avkastning oavsett insats :)

      Radera