Cornucopia?

Aktuellt

CNN: Läckta verifierade dokument visar att Covid-19 var dubbelt så stort i Kina som officiellt

Läckta kinesiska dokument som CNN fått tag på och som verifierats, visar att smittan med sjukdomsfall av Covid-19 var minst  dubbelt så hög ...

2020-11-16 06:35

Börsveckan inleder måndagen starkt positivt i Asien

Efter ännu en positiv börsvecka i Sverige och USA inleds måndagen med starkt positiva börser i de asiatiska tidszonerna.
Blade Runner 2020
Stockholmsbörsens OMXSPI gick +2.63% förra veckan och S&P-500 steg +2.16%, även om Nasdaqbörsens teknikaktier föll och Nasdaq 100 gick -1.27%.

Börsveckan inleds nu starkt positivt i de asiatiska tidszonerna. Australiens ASX 200 är i skrivande stund +1.23%, Hong Kongs Hang Seng +0.45%, Nikkei 225 i Tokyo +1.98% och Straits Times i Singapore +1.39%.

Den svenska kronan ser ut att falla under morgonen och dollarn går +0.30%, Euron +0.68%, det brittiska pundet +1.02% och amerikansk dollar +0.30%.

Guldpriset ligger nu på 527:- SEK per gram och stiger något i amerikanska dollar till 1892 USD per troy ounce.

Sammanfattningsvis positiv utveckling utom för den svenska kronan, där dock fallet stärker uppgångarna utomlands relativt Sverige.
Nedanstående kommentarer är inte en del av det redaktionella innehållet och användare ansvarar själva för sina kommentarer. Se även kommentarsreglerna. För att din kommentar inte automatiskt ska raderas måste du sedan 28:e juni 2019 finnas på en VITLISTA. Skriv med kvalitet och följ kommentarsreglerna, så kan du komma in på listan. Ytterligare anonyma signaturer som unknown etc kommer inte att godkännas. Att vara vitlistad betyder inte att kommentaren stöds av bloggen, bara att kommentatorn når över en viss lägsta kvalitet och inte bryter mot reglerna. Genom att kommentera samtycker du till att din kommentar, tidsstämpel, profillänk och pseudonym sparas av Googles Blogger-system så länge det är relevant, dvs så länge blogginlägget är publicerat.

2 kommentarer:

 1. Morgonens stora nyhet i världen utanför Sverige. Ickelänkar:

  https://www.cnbc.com/2020/11/16/rcep-15-asia-pacific-countries-including-china-sign-worlds-largest-trade-deal.html

  SvaraRadera
  Svar
  1. I princip bara ett avtal som för samman befintliga avtal i en gemensam struktur. Inga löften eller aktioner om sänkta tullar utöver det som redan är avtalat.

   Radera