Aktuellt

SCB: 2020 hade högsta antalet döda per capita sedan år 2012

SCB:s slutliga befolkningsstatistik för Sverige och år 2020 är nu publicerad. Den visar att pandemiåret 2020 hade det högsta antalet döda pe...

2020-11-06

Börserna fortsatte upp på torsdagen oavsett amerikanska valet - dollarn faller, guldet drar

Börsåterhämtningen fortsatte under torsdagen, och verkar inte bry sig om vem som för stunden ser ut att vinna. I skrivande stund skiljer mindre än 2 000 röster i Georgia, även om Biden likväl vinner när Nevada blir färdigräknat i en okänd framtid.
Snart i ett sedelpressande land nära dig
Dollarn för det egentligen bankrutta landet USA faller vidare hårt dock, och USDSEK kostar nu 8:71, medan guldet tagit fart och är uppe på 543:- SEK per gram igen och hela 1940 USD per troy ounce.

Börserna steg igår. OMXSPI gick +1.43% och S&P-500 gick +1.95%. Teknikaktierna rusade vidare med Nasdaq 100 på +2.56%.

I Asien har det lugnat ner sig lite, men Nikkei 225 går +0.91%.

Med typ 6 000 röster kvar att räkna i Georgia har Biden knappat in och ligger nu mindre än 2 000 röster efter Trump. Med en fortsatt fördelning om 2/3 förtidsröster på Biden så kan delstaten avgöras på ena handens fingrar. Biden vinner oavsett när Nevadas röster är färdigräknade, men om någon annan delstat blir klar till Bidens fördel föra är valet färdigt.

Marknaderna stiger alltså och verkar antingen inte bry sig hur det går, bara skiten är över någon gång, alternativt har redan diskonterat att Biden segrar.

Rykten går nu att Putin uppgett att han ska avgå i januari på grund av hälsoskäl, givet att livstids åtalsimmunitet införs för alla forna ryska presidenter. Vad jag sett är det dock bara spekulationer och fria fantasier på grund av förslaget om livstidsimmunitet och Putin verkar inte alls ha sagt något i ämnet. Annat än att han tydligen väntar sig bli åtalad när han inte längre sitter vid makten. Tillägg: På ryska sajter finns inget om detta.

4 kommentarer:

 1. Det är väl tyvärr större sannolikhet att Trump vinner valet med bland annat nuvarande underläge i Georgia än sannolikheten att någon trevlig samarbetsorienterad och icke-paranoid person tar över Rysslands roder...

  SvaraRadera
 2. Vad mer specifikt riskerar V Putin att åtalas för?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är väl upp till efterträdaren att hitta på!

   Radera
 3. Marknaden har ingenting, nästan, med politiken som förs utan är mest beroende av hur mycket pengar som FED trycker.

  Finns en risk att biden administrationen trycker lite mer pengar dock.

  SvaraRadera