Cornucopia?

Aktuellt

CNN: Läckta verifierade dokument visar att Covid-19 var dubbelt så stort i Kina som officiellt

Läckta kinesiska dokument som CNN fått tag på och som verifierats, visar att smittan med sjukdomsfall av Covid-19 var minst  dubbelt så hög ...

2020-11-08 15:15

Blomkålssvamp

Vi gick ut för att plocka lite trattkantareller till middagen, men efter åtta minuter var korgen dessvärre full. Av en blomkålssvamp. Storleksjämförelse och vikt i blogginlägget.
Blomkålssvamp
Blomkålssvamp är en fantastisk matsvamp - antagligen en av de bästa i klass med trattkantareller, kantareller eller Karl Johan - men lite ovanlig, även om den verkar blivit allt vanligare i trakterna, kanske pga varmare klimat om vintrarna. En del svampälskare säger sig kunna plockat svamp ett helt liv och bara hittat en enda blomkålssvamp, men jag känner i alla fall ett antal fynd i närområdet de senaste åren.

Vi råkade nästan bokstavligen snubbla på en fynd på vårt vanliga trattkantarellställe nära, så det blev inte mer än åtta minuters svampplockning idag.
Västtrafikkort for size

Fyndet landade på 2.5 kg, så det kommer väl bli ett visst tema på maten den närmsta tiden.
Nedanstående kommentarer är inte en del av det redaktionella innehållet och användare ansvarar själva för sina kommentarer. Se även kommentarsreglerna. För att din kommentar inte automatiskt ska raderas måste du sedan 28:e juni 2019 finnas på en VITLISTA. Skriv med kvalitet och följ kommentarsreglerna, så kan du komma in på listan. Ytterligare anonyma signaturer som unknown etc kommer inte att godkännas. Att vara vitlistad betyder inte att kommentaren stöds av bloggen, bara att kommentatorn når över en viss lägsta kvalitet och inte bryter mot reglerna. Genom att kommentera samtycker du till att din kommentar, tidsstämpel, profillänk och pseudonym sparas av Googles Blogger-system så länge det är relevant, dvs så länge blogginlägget är publicerat.

11 kommentarer:

 1. Tack för identifiering, först nu vet jag vad det var för något som jag snubblade över för några år sedan. Nästa gång blir det plock då svampguiden verifierade min tanke att förväxlingsrisken är liten.

  SvaraRadera
 2. Den är fin men har ofta lite väl mycket barrsmak från trädet. Den stora mängden blandas eller varieras därför med fördel med annan svamp.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Låter intressant, mrn är själv aldrig ute och letar svamp. Tror inte jag skulle hålla med om för mycket barr smak.. Måste föröka komma ihog att pickla granskott till våren..

   Radera
 3. Blotta tanken på att ens ta i den där ger mig rysningar. Svamp äter man inte, den behandlar man.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tänk att finna två själsfränder i detta kommentarsfält!

   Radera
 4. Väldigt god matsvamp, men ett helvete att rensa med alla gångar. Grattis i alla fall, det räcker med en svamp med ett sådant fynd.

  SvaraRadera
 5. Jag minns inte smaken, bara hur jag slet för att få bort barr, jord, löv och insekter. De är så fina att jag tror jag lämnar den om jag hittar en igen.

  SvaraRadera
 6. Lätt avundsjuk... letat efter en sån i två år nu (sen jag uppmärksammades på att dom existerar)

  Fick dock med mig en 15 liter trattkantareller eller så hem idag :)

  SvaraRadera
 7. Har också hittat en en gång, väldigt god. Har för mig att vi stuvade den.

  SvaraRadera
 8. Har sett en i mitt korta liv. Den växte i skogen utanför jobbet.

  SvaraRadera