Cornucopia?

Aktuellt

Gamestop-bubblan förklarad

Aktien för det döende bolaget Gamestop har rusat extremt de senaste dagarna efter en samordnad blåsning på Reddit och orsakat att minst en b...

2020-11-27 08:19

Blandade börser under torsdagen ger blandad fredagsmorgon i Asien

Börsutvecklingen var blandad under gårdagen, där Stockholmsbörsen avvek genom att vara svagt positiv, medan de flesta europeiska index föll och det var blandat teknik/annat i USA. Fredagen inleder blandat i Asien.
Dagschart OMXSPI
Stockholmsbörsen stängde med +0.23% för OMXSPI och storbolagsindexet OMXS30 var oförändrat på +0.03%. I Europa var tyska DAX oförändrat på -0.02%, liksom franska CAC 40 på -0.08% och Euronext 100 på+0.06%. Brittiska FTSE 100 gick dock -0.44%.

Den blandade kompotten fortsatte i USA, där S&P-500 gick -0.16%, gammelbolagen i Dow Jones Industrial Average gick -0.58%, totalindex Russell 3000 gick -0.07% och teknikbolagens Nasdaq 100 gick +0.60%.

Mixen fortsätter nu i Asien under morgonen. ASX 200 -0.70%, Hang Seng +0.56%, Nikkei 225 +0.91% och Straits Times -0.42%.

Guldpriset ligger kvar stabilt på 495:- SEK och dollarn stärks marginellt från sin lägstanotering sedan 2018 igår och kostar i skrivande stung 8:52 SEK. 

Stockholmsbörsen är inne på sin fjärde positiva börsvecka på raken, men med knapp marginal och allt svagare uppgångar.
Veckochart OMXSPI
Bli inte förvånad om det kommer vinsthemtagningar idag fredag, och blir de kraftiga så kanske fyraveckorssviten bryts. Annars kanske vi ska vara beredda på nedgång nästa vecka? Börsen har stigit +9.04% i år, tros den ekonomiska krisen i spåren av coronakrisen och +10.97% på tolv månader. Så visst, tror man på någon form av +14% om året finns lite till att ge.

Nedanstående kommentarer är inte en del av det redaktionella innehållet och användare ansvarar själva för sina kommentarer. Se även kommentarsreglerna. För att din kommentar inte automatiskt ska raderas måste du sedan 28:e juni 2019 finnas på en VITLISTA. Skriv med kvalitet och följ kommentarsreglerna, så kan du komma in på listan. Ytterligare anonyma signaturer som unknown etc kommer inte att godkännas. Att vara vitlistad betyder inte att kommentaren stöds av bloggen, bara att kommentatorn når över en viss lägsta kvalitet och inte bryter mot reglerna. Genom att kommentera samtycker du till att din kommentar, tidsstämpel, profillänk och pseudonym sparas av Googles Blogger-system så länge det är relevant, dvs så länge blogginlägget är publicerat.

1 kommentar:

  1. Ärligt talat, nu får du skärpa dig.
    Som jag skrev igår hade du fel noteringar från US, samtidigt som jag konstaterade att US var stängt igår. Som det är nu ligger du 1 dygn fel i dina konstateranden gällande US.

    SvaraRadera