Aktuellt

En folkräkning är slöseri, kommer inte ge svar och inte göra dig nöjd

Det finns fler och fler krav på en folkräkning av de som finns i Sverige, men en sådan kommer helt enkelt vara ett slöseri med skattepengar ...

2020-11-21 19:58

Allsång från Svenska Nyheter

Tvångsfinansierade SVT bjuder på lite lördagsmys i form av allsång från några av Sveriges mer framträdande politiska nätprofiler. Håll till godo för era tvångsutmätta skattepengar. Förlåt, jag menar avgifter, inte skattepengar.
 
Huruvida de skönsjungande fick skatteåterbäring avgiftsåterbäring eller om det bara var SVT:s personal som fick lön framgår inte. Ett antal tillfrågade profiler tackade enligt SVT:s artikel om produktionen av olika anledningar nej till att framträda, vilket man får respektera. Alla har inte självdistans, sångröst, eller ville vara med på teve och synas med meningsmotståndare. Andra kanske inte hade tid eller ville inte gynna tvångsmedia gratis.

Själv kan jag bara hylla profilerna för själdistansen och humorn. Snyggt jobbat. 

I sammanhanget bör nämnas att filmen på Dutuben har fått 39 800 visningar, vilket SVT kallar för att filmen blivit viral. Mustige Mauris Uppdrag: Mats inslag om vad Sveriges smartaste personer äter har fått 656 728 visningar och ubåtsfilmen över en miljon visningar

Men så kan den ena bara överleva genom att få lagstiftad tvångsfinansiering.

Antingen säger det något om SVT:s storhet på nätet, eller något om hur stora de här politiska Internetprofilerna egentligen är utanför den egna naveln. Den som skriker högst är som sagt inte per automatik vare sig störst eller har rätt.

17 kommentarer:

 1. Lite kul att Göran Greider, Strandhäll och Bali gör gemensam sak för allas vårt bästa, och sjunger tillsammans. Frågan är om de vet om det själva. Det visar dock på Sveriges styrka där det mest aparta individer kan komma tillsammans om en gemensam sak och tala ut om vad de egentligen tycker om idioterna de låtsas leda, där allt går ut på att försvara sin inmutade roll i olika sammanhang, exempelvis som hårresande expert i TV-soffan, eller politikens skäggige bad boy. Det handlar om image och promotion av sin image, inget annat.

  Programmet är förövrigt en dålig kopia av amerikansk förlaga.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tycker inte alls det är dåligt. Ger mig ett gäng goda skratt varje vecka. Slår åt alla håll och inte vänstervridet på något sätt. Bra där av SVT.

   Radera
  2. Greider, hårresande expert hahaha 😂

   Radera
 2. Kan det vara så att SVT inte räknar just Youtube-strömmandet? De har ju en egen platform, SVT Play, som den kanske ockå strömmas från.

  SvaraRadera
 3. Jag har sett den flera gånger både på tuben och svtplay så bra inte visste jag att frick hade så gullig rumpa

  SvaraRadera
 4. Detta var faktiskt riktigt bra. Förvånande att så många åsiktspoliser har självironi, eller så beror det på att de tycker att det är viktigare att synas än vad som sägs.

  Räknade också för skojs skull ut att jag hittills i år betalt 2,80 per minut tv-tittande i skatt.

  SvaraRadera
 5. Det här är fantastiskt bra. Trodde det var ett potpurri med andras röster. Kunde inte vara möjligt att de deltar i nånting så självkritiskt. Men det verkar vara autentiskt. Otroligt förvånad att de har sån distans till sig själv att de kan medverka i detta. Det betyder att de har självinsikt är mottagliga för kritik och har förståelse för andras åsikter. I flera fall av de deltagande är jag chockad och oväntat. Det här är nog det viktigaste som hänt i Sverige i år.

  SvaraRadera
 6. Det här är fantastiskt bra. Trodde det var ett potpurri med andras röster. Kunde inte vara möjligt att de deltar i nånting så självkritiskt. Men det verkar vara autentiskt. Otroligt förvånad att de har sån distans till sig själv att de kan medverka i detta. Det betyder att de har självinsikt är mottagliga för kritik och har förståelse för andras åsikter. I flera fall av de deltagande är jag chockad och oväntat. Det här är nog det viktigaste som hänt i Sverige i år.

  SvaraRadera
 7. Är det verkligen SVT som gjort det där? Det finns ju programvara som simulerar individer med röst och allt.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, det tål att undersökas. Tycker det luktar fake news ;)

   Radera
  2. Jag kollade lite, och jag får stöd av bl a:

   6. Ställ frågan "är detta ett skämt?" (för att fastställa om den kan klassificeras som satir)

   https://sv.wikipedia.org/wiki/Fejknyheter

   Så min slutsats är att det ÄR ett skämt ;)


   Radera
  3. Förstår inte riktigt ditt resonemang, det är så klart väldigt tydligt att det är ett skämt.

   Angående om det är autentiskt eller deepfake så är det ju bara att sätta igång och googla ett par minuter, så hittar du den här typen av bevis på att det är äkta: https://mobile.twitter.com/hanifbali/status/1330457777383350274

   Slutsats, även i de mest polariserade sammanhang kan folk ändå visa sig b tillräckligt kloka för att bjuda på lite humor och självdistans.

   Radera
  4. En alternativ slutsats är (om de inte offentligt dementerar):

   Ingen av dem som medverkade kan betraktas som trovärdiga vittnen (om man nu ens gjorde det innan). Hur kan man säkert veta om de är seriösa och trovärdiga i andra sammanhang? Svar: Det kan man inte säkert veta.

   Radera
 8. Lite vackert ändå med tanke på tex hur det ser på andra sidan dammen just nu att det inte är mer polariserat här hemma än att de kan ställa upp i en sådan här produktion. Hur skulle Cornus strof låtit om han fått vara med? "Jag trivs bäst i bostadsbubblor, med tysk hårdrock och synthpop, där själv är bäste dräng och där oljan aaaaaaldrig tar slut"

  SvaraRadera
 9. Får ändå ge Chang Frick en medalj här för att han lyckas bräda alla andra genom att visa upp en hårig röv i stringtrosor mitt i allt. If you take a swing at the king you better not miss.

  SvaraRadera
 10. Nu blommar asfalten...

  SvaraRadera
 11. Underhållande och tankvärt, det ändrar dock inte min uppfattning om statsmedia som fenomen, det bör å det snaraste läggas ner i sin nuvarande stöpning och revideras. Alla anställda bör sägas upp. Anledningen är enkel, de anställda tillåts att driva personliga politiska frågor med skattepengar. Den rapporterar inte fakt och låter mig dra min egen slutsats, de vill lägga de anställdas åsikter som varandes min slutsats.

  De äger inte längre tolkningsmonoplet, vilket de inte accepterar, skulle de rapportera fakta och inte bedriva den propagande de anställda tycker är rätt, så skulle det finnas ett visst mått av existensberättigande.

  Statsmedia har ingen politisk mångfald, de har en förkrossande slagsida åt vänster, vilket dagligen uppvisas i olika sändningar.

  Svenska nyheter är förmodligen det undantag som finns.

  SvaraRadera