Cornucopia?

Aktuellt

Anställda LO-medlemmar - ovanligt folk

Fackförbundet LO:s ordförande Thorwaldsson ska avgå. LO-medlemmar är allt ovanligare och LO-medlemmar med någon form av anställning är ovanl...

2020-10-09 07:03

Upp i USA, Europa och Asien - men Stockholm orkar inte riktigt med

Börserna steg över i princip hela linjen i Europa och USA igår, och stiger mestadels i Asien under morgonen. Men Stockholmsbörsen mäktar inte riktigt med utan krampar sig fast runt motståndet runt börsrekordet.
Över 1900 USD
S&P-500 gick +0.80%, Nasdaq Composite +0.50%, DAX +0.88%, CAC +0.61% och till och med brittiska FTSE 100 steg med +0.53%. I Stockholm mäktade OMXS30 dock bara med +0.12€ och OMXSPI +0.24%. Stockholm har dock gått bättre i år än de flesta andra börsindex i Europa, och kanske är dessa mer attraktiva att investera i under rådande omständigheter. OMXSPI med +8.38% i år sitter kanske bara och väntar in DAX -1.56%, CAC 40 -17.83%, Euronext 100 -13.95% och FTSE 100 på -20.74%.

Dollarn faller mot kronan under morgonen. SEK stärks även mot EUR, men inte mot NOK.

Guldpriset har återhämtat sig något och ligger återigen över 540:- SEK per gram, specifikt 543:- SEK. Priset har även gått över 1900 USD och hittas på 1909 USD för en troy ounce av den gula metallen.

Nedanstående kommentarer är inte en del av det redaktionella innehållet och användare ansvarar själva för sina kommentarer. Se även kommentarsreglerna. För att din kommentar inte automatiskt ska raderas måste du sedan 28:e juni 2019 finnas på en VITLISTA. Skriv med kvalitet och följ kommentarsreglerna, så kan du komma in på listan. Ytterligare anonyma signaturer som unknown etc kommer inte att godkännas. Att vara vitlistad betyder inte att kommentaren stöds av bloggen, bara att kommentatorn når över en viss lägsta kvalitet och inte bryter mot reglerna. Genom att kommentera samtycker du till att din kommentar, tidsstämpel, profillänk och pseudonym sparas av Googles Blogger-system så länge det är relevant, dvs så länge blogginlägget är publicerat.

2 kommentarer:

  1. En fråga i anslutning till redogjorda priser för t ex Guldet. Det är såvitt förstås av en "rookie" köpkursen som anges i de allra flesta fallen. Men värdet måste väl anses vara någonstans emellan köpekursen och försäljningskursen? Eller vad finns för siffror att gå efter för de som efterfrågar det reala värdet på ägt fysiskt guld? T ex tackguld. Är det helt enkelt bara det pris som diverse försäljare är beredda att återta guldet för eller finns det någon riktig marknad med andra värderingar?

    SvaraRadera
    Svar
    1. Priset är terminsspotpriset (översatt till SEK). Det finns sedan en spread runt detta för fysisk handel i faktiskt guld.

      Radera