Cornucopia?

Aktuellt

Nytt teveformat - dokusåpan #skyddsrummet

"I skyddsrummet kan alla höra dig skrika" - Lars B på Twitter I MSB:s skyddsrum ska varje person få 0.75 m2 i yta. Detta är en g...

2020-10-11 21:00

Söndagsenkät: Vad för bostad är du skriven i?

Dags för en söndagsenkät. Denna gång kring vad för bostad du bor i. Svara nedan.
Bostäder
Svara nedan. För alla besserwissrar som bor på någon variant som inte täcks in av alternativen, så finns annat, och så får ni förklara i kommentarsfältet.

Och ja, det handlar om den bostad där du är skriven i folkbokföringen.

 
Nedanstående kommentarer är inte en del av det redaktionella innehållet och användare ansvarar själva för sina kommentarer. Se även kommentarsreglerna. För att din kommentar inte automatiskt ska raderas måste du sedan 28:e juni 2019 finnas på en VITLISTA. Skriv med kvalitet och följ kommentarsreglerna, så kan du komma in på listan. Ytterligare anonyma signaturer som unknown etc kommer inte att godkännas. Att vara vitlistad betyder inte att kommentaren stöds av bloggen, bara att kommentatorn når över en viss lägsta kvalitet och inte bryter mot reglerna. Genom att kommentera samtycker du till att din kommentar, tidsstämpel, profillänk och pseudonym sparas av Googles Blogger-system så länge det är relevant, dvs så länge blogginlägget är publicerat.

14 kommentarer:

 1. 120 Lantbruksenhet, bebyggd.

  SvaraRadera
 2. Kan man vara skriven i en husbil..

  SvaraRadera
  Svar
  1. Du blir skriven i församlingen där du har posten , så akta dej för att skatteskriva dej i Österåker men ha husbilen tjuvkopplad i Messaure, då får du akutvård i det sjukhus du inkom till med ren-expressen, sen forslas du till närmaste sjukstuga runt Österåker där du får eftervården, sen taxi hem på egen bekostnad, hemtjänsten o sjuksystern letar dej på timmerupplaget du är skriven på för att ge dej adekvat vård i coronan, så där kan det va en fördel.

   Radera
  2. Österåker har ju dock Sveriges lägsta kommunalskatt så kanske inte så dumt att parkera där. För övrigt en som bor i husbil, dock är hon skriven på en fast adress (föräldrar).

   Radera
 3. Kollektiv och soffsurfare saknas i listan.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Du är fortfarande skriven nånstans.

   Radera
  2. Finns faktiskt ett begrepp "utan känd hemvist" om ingen adress kan fastställas. Perfekt för den som vill leva offgrid.

   Radera
  3. Nej för om de vet att du ex är uteliggare i Sthlm skriver de dig i Sthlms kommun. Utan känd hemvist handlar om människor som är puts väck och övergår till försvunnen efter ett tag.

   Alltså om man flytt landet utan att säga till skattmasen, eller ligger död i ett dike nånstans. Men visst kan du hålla dig så undan att man inte ens kan avgöra vilken kommun du håller till i blir det utan känd hemvist.

   Radera
 4. Det är väl ingen här som erkänner att de bor hos mamma. Än mindre att Ben Dover bor där. Ibland.

  SvaraRadera
 5. Det verkar rätt omodernt med fysiska adresser sådär. Varför kan man inte skriva sig på e-postadressen?

  SvaraRadera
 6. Perpetual traveller är ju ett begrepp.

  SvaraRadera