Cornucopia?

Aktuellt

CNN: Läckta verifierade dokument visar att Covid-19 var dubbelt så stort i Kina som officiellt

Läckta kinesiska dokument som CNN fått tag på och som verifierats, visar att smittan med sjukdomsfall av Covid-19 var minst  dubbelt så hög ...

2020-10-19 06:41

Positiva måndagsbörser i Asien efter negativ börsvecka i Stockholm.

Rörelserna på de asiatiska börserna är än så länge under morgonen mestadels positiva efter den svagt negativa förra veckan på Stockholmsbörsen. I USA var dock börserna positiva förra veckan och dollarn stärktes.
Australiens ASX-200 har passerat tidigare återhämtningstopp från i början av juni
Veckan som gick stängde Stockholmsbörsens OMXSP_I på -0.46% och storbolagsindex OMXS30 på -0.26%. I USA var det dock positivt med S&P-500 på +0.19% och Nasdaq 100 på +1.08%. Därtill stärktes USDSEK med +0.51% till skrivande stund, och gav ytterligare styrka för oss svenskar. Dollarn faller dock nu på morgonen med -0.38% mot kronan, så uppgången var tills stängning av handeln i fredags desto större.

I Asien är det nu mestadels positivt. ASX 200 går +1.07u%, Hang Seng +0.69%, Nikkei 225 +1.24% och Straits Times +0.49%.

Guldpriset ligger på 541:- SEK per gram respektive nästan exakt 1900 USD per troy ounce.

Kronan stärks också mot pundet och norska kronan, men är oförändrad mot euron.

Coronapandemin ser dock ut att skena på ett oroväckande sett med fler fall i FRankrike, Spanien, Italien och Tyskland än i våras, trots att den hårda vintersäsongen för influensor inte toppar förrän efter årsskiftet. Dödsfallen är dock fortfarande betydligt lägre än i våras och det stora antalet bekräftade fall kan hävdas bero på att man testar fler. Därmed är det inte säkert att pandemin är mer utbredd just nu, det är i så fall bara datat från i våras som var undermåligt.
Nedanstående kommentarer är inte en del av det redaktionella innehållet och användare ansvarar själva för sina kommentarer. Se även kommentarsreglerna. För att din kommentar inte automatiskt ska raderas måste du sedan 28:e juni 2019 finnas på en VITLISTA. Skriv med kvalitet och följ kommentarsreglerna, så kan du komma in på listan. Ytterligare anonyma signaturer som unknown etc kommer inte att godkännas. Att vara vitlistad betyder inte att kommentaren stöds av bloggen, bara att kommentatorn når över en viss lägsta kvalitet och inte bryter mot reglerna. Genom att kommentera samtycker du till att din kommentar, tidsstämpel, profillänk och pseudonym sparas av Googles Blogger-system så länge det är relevant, dvs så länge blogginlägget är publicerat.

2 kommentarer:

  1. Lägre dödlighet, borde vara väntad. Vården bör ha utvecklat sina metoder något. Antal IVA vårdade tror jag är bästa jämförelsetal men det är väl också significant lägre I förhållande till antal fall. Sen ska man kanske inte förakta användning av ansikts mask, som ska ge mildare symptom pga lägre initial virus dos.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Inte heller otänkbart att mindre aggressiva mutationer cikulerar, eftersom de mest aggresiva varianterna tenderar att utrota sig själva. Dessutom har många bland de mest sårbara redan dött.

      Radera