Cornucopia?

Aktuellt

Färsk studie upprepar - elbilar släpper ut mycket mindre CO2 än fossilbilar, även med Tysklands bruna elmix

En ny studie från Eindhovens tekniska högskola upprepar de tidigare slutsatserna från bland annat forskningsrapporter från Nederländerna, dv...

2020-10-21 07:26

Positiva börser över hela linjen under tisdagen - utom i Tyskland och Stockholm - upp i Asien på morgonen

Gårdagen bjöd på positiva börser över hela min linje av index, undantaget tyska DAX och Stockholmsbörsen. I Asien stiger kurserna under morgonen medan dollarn faller.
Tre Korvar rapporterar
Börserna steg igår eller var oförändrade, förutom DAX -0.92% och OMXSPI -0.28%.  S&P-500 gick +0.47% och Nasdaq 100 +0.37%.

Rörelserna uppåt fortsätter beskedligt i Asien under morgonen. ASX 200 +0.09%, Hang Seng +0.73%, Nikkei 225 +0.41% och Straits Times +0.40%.

Det mest uppseendeväckande är ett hårt fall i dollarn. USDSEK går -1.27%. USDEUR -0.71%. Detta drar ner guldpriset för oss svenskar som trots ett pris på 1917 USD per troy ounce nu ligger på 537:- SEK per gram.

Stockholmsbörsen kommer domineras av kvartalsrapporter och Ericsson rapporterade bättre resultat än väntat nu på morgonen, med begränsad påverkan på grund av coronapandemin. Rimligtvis kommer Stockholmsbörsen därmed att dras upp på den rapporten. Eller så blir det buy the rumour, sell the news och marknaden blir missnöjd och tar hem vinsterna.

Nedanstående kommentarer är inte en del av det redaktionella innehållet och användare ansvarar själva för sina kommentarer. Se även kommentarsreglerna. För att din kommentar inte automatiskt ska raderas måste du sedan 28:e juni 2019 finnas på en VITLISTA. Skriv med kvalitet och följ kommentarsreglerna, så kan du komma in på listan. Ytterligare anonyma signaturer som unknown etc kommer inte att godkännas. Att vara vitlistad betyder inte att kommentaren stöds av bloggen, bara att kommentatorn når över en viss lägsta kvalitet och inte bryter mot reglerna. Genom att kommentera samtycker du till att din kommentar, tidsstämpel, profillänk och pseudonym sparas av Googles Blogger-system så länge det är relevant, dvs så länge blogginlägget är publicerat.

4 kommentarer:

 1. Om man tar hänsyn till valutorna var det i princip negativt över hela linjen från ett svenskt perspektiv utom i OMXS30 som för tillfället verkar omöjligt att sänka. (ja jag vet att Ryssland var upp igår inklusive valuta vilket var ett undantag, fler fanns i Asien)

  Börje var mycket bra i intervjun på CNBC nu på morgonen vilket gav stöd till bolaget.
  Europa har återigen vänt till negativ handel trots att US Futures är upp.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Länsförsäkringar global indexnära som speglar aktiemarknaden world wide bra var minus 0.97% i SEK igår så det var helt klart väldigt neg om man tar hänsyn till valutorna vilket man måste göra från ett investerarperspektiv. Grattis till en för lång mening.

   Radera
 2. Kina fördömer nu Sverige pga 5G. Vilken skräll :D

  SvaraRadera
  Svar
  1. Fördömer var väl att ta i, låter mer som något DI kokat ihop?
   Hur som blir detta intressant då Börje även sitter i styrelsen i Alibaba.

   Radera