Cornucopia?

Aktuellt

Var tredje tackar nej till jobb utan möjlighet till distansarbete - hälften av kvinnorna

Enligt en undersökning från Sifo, beställd av Sigma IT, så tackar 35% av svenskarna nu nej till ett jobb som inte erbjuder distansarbete. 46...

2020-10-23 07:37

Positiv start på börsfredagen i Asien efter negativ torsdag i Stockholm

I de asiatiska tidszonerna inleds morgonen positivt, medan det var svagt negativt på Stockholmsbörsen under gårdagen.
Dagschart OMXSPI

OMXS30 gick -0.24% och OMXSPI -0.04%, medan DAX gick -0.12% och Brexit-index FTSE 100 steg med +0.16%. I USA var sedan börserna positiva och S&P-500 gick +0.52% och Nasdaq Composite +0.19%. Tesla stängde på endast +0.75% efter att påståtts överraskat analytikerna med ett bättre resultat än väntat.

I Asien är det upp nu på morgonen. Oförändrat i Australien med ASX +0.00%, men Hang Seng går +0.55%, Nikkei 225 +0.38%, Straits Times +0.27% och SSE Composite +0.09%.

Dollarn stärks under morgonen, men kostar fortfarande 8:78 SEK. Även guldpriset är oförändrat och går på 538:- SEK per gram.

Överlag blir rörelserna allt mindre på marknaderna. Det är i grunden positivt, då det behövs stabilitet för varaktig uppgång. Samtidigt kan det förstås handla om höstnoja.
Nedanstående kommentarer är inte en del av det redaktionella innehållet och användare ansvarar själva för sina kommentarer. Se även kommentarsreglerna. För att din kommentar inte automatiskt ska raderas måste du sedan 28:e juni 2019 finnas på en VITLISTA. Skriv med kvalitet och följ kommentarsreglerna, så kan du komma in på listan. Ytterligare anonyma signaturer som unknown etc kommer inte att godkännas. Att vara vitlistad betyder inte att kommentaren stöds av bloggen, bara att kommentatorn når över en viss lägsta kvalitet och inte bryter mot reglerna. Genom att kommentera samtycker du till att din kommentar, tidsstämpel, profillänk och pseudonym sparas av Googles Blogger-system så länge det är relevant, dvs så länge blogginlägget är publicerat.

1 kommentar:

  1. Trendkanalen flackar ut allt mer. Allt mindre energi i uppgången så man får väl se om det finns mer på uppsidan. Vi får se om toppen 1858 från 12 oktober passeras och börsen får ny energi. Stöd på nedsidan är 1780 och bryts det är det negativa signaler. Jag tror på det sistnämnda inom en snar framtid.

    SvaraRadera