Cornucopia?

Aktuellt

Anställda LO-medlemmar - ovanligt folk

Fackförbundet LO:s ordförande Thorwaldsson ska avgå. LO-medlemmar är allt ovanligare och LO-medlemmar med någon form av anställning är ovanl...

2020-10-13 07:29

Positiv börsmåndag över hela brädet - fortsatt uppåt i Asien under tisdagsmorgonen

Börsmåndagen bjöd på uppgångar över hela brädet av index bloggen följer. Enda undantaget var Brexit-landet Storbritanniens FTSE-100. Uppgångarna fortsätter nu i de asiatiska tidszonerna under tisdagsmorgonen.
Rule Britannia! Nåja, kanske inte just Britannia, men drottning Victoria.
Undantaget brittiska FTSE-100, som backade med -0.25%, så var det positiva börser som gällde igår. DAX +0.67%, CAC 40 +0.66%, OMXSPI +0.72%, OMXS30 +0.83%, och i USA S&P-500 +1.64% och Nasdaq 100 +3.09%.

Uppgångarna fortsätter i Asien under morgonen. ASX 200 +1.25%, Hang Seng +2.20%, Nikkeis 225 +0.15%, Straits Times +0.36%.

Valutrarörelserna är i övrigt små och guldpriset backar till 1912 USD per troy ounce eller 542:- SEK per gram. 

Överlag väldigt odramatiskt.

Gårdagens uppgång innebär också nytt börsrekord för Stockholmsbörsen, som nu kan sägas lämnat tidigare börsrekordet från innan coronakraschen bakom sig.
Dagschart OMXSPI


Nedanstående kommentarer är inte en del av det redaktionella innehållet och användare ansvarar själva för sina kommentarer. Se även kommentarsreglerna. För att din kommentar inte automatiskt ska raderas måste du sedan 28:e juni 2019 finnas på en VITLISTA. Skriv med kvalitet och följ kommentarsreglerna, så kan du komma in på listan. Ytterligare anonyma signaturer som unknown etc kommer inte att godkännas. Att vara vitlistad betyder inte att kommentaren stöds av bloggen, bara att kommentatorn når över en viss lägsta kvalitet och inte bryter mot reglerna. Genom att kommentera samtycker du till att din kommentar, tidsstämpel, profillänk och pseudonym sparas av Googles Blogger-system så länge det är relevant, dvs så länge blogginlägget är publicerat.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar