Aktuellt

Slovakien: Sputnik V-vaccinet som levererades var inte det som använts i de påstådda studierna

AFP rapporterar att EU-landet Slovakien laboratorietestat de doser av det ryska påstådda vaccinet Sputnik V man köpt in i två miljoner doser...

2020-10-14 07:42

Negativa börser fortsätter i Asien

Gårdagens negativa börser fortsätter under morgonen med nedgångar i Asien. Dock inte säkert att de europeiska börserna faller idag.
Nej, inga stridsbåtar utan färjorna från Hobart till M.O.N.A.
Stockholmsbörsens OMXSPI stängde på -0.86% igår och husse S&P-500 gick ner med -0.63%, medan Nasdaq-börsen var i stort sett oförändrad med -0.07% för Nasdaq 100.

För att komma ikapp husse är det negativt under morgonen i de asiatiska tidszonerna.

ASX 200 -0.12%, Hang Seng -0.18%, Straits Times -0.62% pch SSE Composite -0.77%. Nikkei 225 är dock oförändrat på +0.07%.

Sammantaget gör detta att Asien visserligen fortsätter på gårdagens negativa utveckling i Europa och USA, men högst beskedligt, så det ger inte direkt något stöd för en fortsatt europeisk nedgång.

Utmärkande i Sverige igår var tveksamheter kring det så kallade flygbolaget SAS nyemission och med det överlevnad. SAS-aktien föll med -17.64%. Den sk bostadsutvecklaren Oscar Properties steg tvärtom med +22.16% sedan man lanserat ett försök att bli ett fastighetsbolag genom att köpa fastigheter från SBB. Tanken är väl att även om ledningen misslyckades med att vara bostadsutvecklare så ska man minsann hoppa på nästa bubbla inom fastigheter och vara lyckade där istället.

Dollarn stärks mot kronan under morgonen, medan euron faller. Det brittiska pundet faller hårt vidare och är nu nere på 11:41 SEK. Guldpriset faller och ett gram guld kostar 538:- SEK per gram.

Eftersom vi har börsrekord så kan man nu hos Aftonbladet tävla mot Skansens lemurer om vem som är bäst på börsen. Sällan ett gott tecken.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar