Cornucopia?

Aktuellt

Nytt teveformat - dokusåpan #skyddsrummet

"I skyddsrummet kan alla höra dig skrika" - Lars B på Twitter I MSB:s skyddsrum ska varje person få 0.75 m2 i yta. Detta är en g...

2020-10-14 07:42

Negativa börser fortsätter i Asien

Gårdagens negativa börser fortsätter under morgonen med nedgångar i Asien. Dock inte säkert att de europeiska börserna faller idag.
Nej, inga stridsbåtar utan färjorna från Hobart till M.O.N.A.
Stockholmsbörsens OMXSPI stängde på -0.86% igår och husse S&P-500 gick ner med -0.63%, medan Nasdaq-börsen var i stort sett oförändrad med -0.07% för Nasdaq 100.

För att komma ikapp husse är det negativt under morgonen i de asiatiska tidszonerna.

ASX 200 -0.12%, Hang Seng -0.18%, Straits Times -0.62% pch SSE Composite -0.77%. Nikkei 225 är dock oförändrat på +0.07%.

Sammantaget gör detta att Asien visserligen fortsätter på gårdagens negativa utveckling i Europa och USA, men högst beskedligt, så det ger inte direkt något stöd för en fortsatt europeisk nedgång.

Utmärkande i Sverige igår var tveksamheter kring det så kallade flygbolaget SAS nyemission och med det överlevnad. SAS-aktien föll med -17.64%. Den sk bostadsutvecklaren Oscar Properties steg tvärtom med +22.16% sedan man lanserat ett försök att bli ett fastighetsbolag genom att köpa fastigheter från SBB. Tanken är väl att även om ledningen misslyckades med att vara bostadsutvecklare så ska man minsann hoppa på nästa bubbla inom fastigheter och vara lyckade där istället.

Dollarn stärks mot kronan under morgonen, medan euron faller. Det brittiska pundet faller hårt vidare och är nu nere på 11:41 SEK. Guldpriset faller och ett gram guld kostar 538:- SEK per gram.

Eftersom vi har börsrekord så kan man nu hos Aftonbladet tävla mot Skansens lemurer om vem som är bäst på börsen. Sällan ett gott tecken.

Nedanstående kommentarer är inte en del av det redaktionella innehållet och användare ansvarar själva för sina kommentarer. Se även kommentarsreglerna. För att din kommentar inte automatiskt ska raderas måste du sedan 28:e juni 2019 finnas på en VITLISTA. Skriv med kvalitet och följ kommentarsreglerna, så kan du komma in på listan. Ytterligare anonyma signaturer som unknown etc kommer inte att godkännas. Att vara vitlistad betyder inte att kommentaren stöds av bloggen, bara att kommentatorn når över en viss lägsta kvalitet och inte bryter mot reglerna. Genom att kommentera samtycker du till att din kommentar, tidsstämpel, profillänk och pseudonym sparas av Googles Blogger-system så länge det är relevant, dvs så länge blogginlägget är publicerat.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar