Aktuellt

Andra världskrigets tre slutdatum i Europa

Andra världskriget slutade med Nazitysklands ovillkorliga kapitulation i princip på tre olika datum i Europa. Minst känt är antagligen den...

2020-10-17 08:15

Inget sex tack, vi är britter - Storbritannien förbjuder sex med utomstående inomhus

Storbritannien har förbjudit all kroppskontakt mellan personer som inte bor i samma hushåll i så kallade nivå 2-coronariskområden. Det innebär att särboende sexpartners inte får ha sex med varandra längre om en av den bor i ett 2-riskområde och tillfälliga sexuella kontakter är förstås uteslutna. Det är dock okej att ha sex utomhus, men då högst i grupper om sex stycken åt gången. 
Barntillåten våning på Cyberdog i Camden, London
Statsminister Boris Johnsons talesperson ska ha bekräftat det hela skriver flera brittiska tidningar, och sagt:
“The rules on household mixing in Tier 2 set out that you should mix with your own household only unless you’ve formed a support bubble and that obviously does apply to some couples.”

Det verkar fortfarande vara okej med kroppskontakt (och därmed sex) utomhus, men det är förbjudet att samlas i större grupper än sex stycken åt gången ens utomhus, så även där föreligger det begränsningar. 

Särskilt drabbar sexförbudet ungdomar, eftersom dessa mer sällan hunnit flytta ihop med sina pojk- och flickvänner. Men man kan ju alltid sexa utomhus, förstås.

Exakt hur sexförbudet utanför hushållet ska kontrolleras, efterlevas och bestraffas finns det många populärkulturella skildringar kring, och lämnas som en övning åt brittisk polis. Vi kan nog vara säkra på att det inom kort kommer dyka upp brittiska dokumentärfilmer med särboende brittiska par som har sex lagligt.

Nedan följer läsarkommentarer. Dessa är inte en del av det redaktionella innehållet och är respektive kommentators ansvar. Kommentatorer som följer kommentarsreglerna kan bli vitlistade, annars raderas kommentarerna automatiskt. Vitlistning sker ungefär en gång i veckan och raderade kommentarer kan då återpubliceras.

15 kommentarer:

 1. Intressant hur det här viruset exponerar allehanda tokigheter i olika länder. Har alltid sett UK ungefär som Sverige light, men på senare tid verkar de ju verkligen väldigt långt från oss, både kulturellt och politiskt sett. Man skulle lätt kunna argumentera att de råkat ut för en veritabel akut psykos.

  Att politiker får bestämma om saker de inte kan något om, eller faktiskt har med att göra, är ungefär som att en blind leder en döv genom en labyrint. Det kommer inte att gå så bra kan man lätt förutse.

  Att med svepande regler ignorera den kunskap som finns om hur viruset sprids och gå på magkänsla leder förstås till onödigt traumatiskt lidande av en tidigare aldrig skådad magnitud.

  Och att utgå från att folk är idioter och försöka detaljstyra deras liv kan inte leda till något bra.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Detaljstyrning av folks liv är väl och har alltid varit S/V/Mps paradgren?

   Radera
  2. UK har alltid varit i framkant med tokigheter avseende sex.

   Där måste man ju logga in med bankid för att porrsurfa sedan nåt år tillbaka. 95% av hushållens ISP har ett filter som blockar all porr sedan 2013. BDSM o dyl är och har alltid varit 100% illegalt.

   UK är Sverige light, men om Sverige light var en nunna.

   Radera
  3. Läst någonstans (orkar inte googla) att britterna har (hade) EU:s bästa sexliv. Så de bryr sig nog inte om förbuden tänker jag.

   Radera
  4. Det klassiska talesättet är väl något i stil med att vänstern lägger sig i folks plånböcker medan högern lägger sig i folks sovrum. Är väl hyggligt passande i detta fall få tories är ett högerparti.

   Radera
  5. Lady Helen Maud Tree (citatet har pådyvlats diverse andra personer också) lär ha yttrat att "I never in the least mind what people do so long as they don’t do it in the street and frighten the horses".

   Radera
 2. Till och med Obama uttalade sig om Sverige och flockimmunitet. Det märktes att han inte vet så mycket utan går på hörsägen. Väldig massa tyckande och moraliserande om andra under Corona. Trodde han är smartare än så.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Varför trodde du han var smartare än så?

   Radera
  2. Har väl gått på nån bild media målat upp antar jag.

   Radera
 3. Tja, kanadickerna förespråkar ju s.k "glory holes" för att minska smittrisken vid sex...

  http://www.bccdc.ca/health-info/diseases-conditions/covid-19/prevention-risks/covid-19-and-sex

  SvaraRadera
 4. Källor?, är inne på BBC men hittar inget.

  SvaraRadera
 5. så jag kan inte publicera?
  Min fråga är källa?
  BBC har inget kring detta.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nu är du vitlistad, så dina kommentarer inte raderas.

   Pga den ännu okända retroaktiva svenska tillämpningen av EU:s länkskatt kan jag tyvärr inte länka till traditionella medier.

   Googlar du på citatet i texten får du upp t ex The Telegraph på denna icke-länk www.telegraph.co.uk/politics/2020/10/16/couples-living-apart-not-allowed-physical-contact-top-two-tiers/

   Eller

   www.birminghammail.co.uk/news/midlands-news/people-birmingham-warned-casual-sex-19117459

   Eller Evening Standard

   www.standard.co.uk/news/uk/indoor-sex-ban-tier-2-couples-living-apart-a4571925.html

   Finns hos de flesta brittiska tidningar, men som sagt får jag inte länka

   Radera
 6. Britterna gillar ju dogging, så skillnaden från idag blir nog inte så stor.

  SvaraRadera