Aktuellt

Medias betalväggar ett hot mot den personliga integriteten - och öppnar för insiderinformation

Bidragsmedias betalväggar för att läsa deras av statens skattepengar delfinansierade artiklar är ett hot mot den personliga integriteten. Dä...

2020-10-07 06:26

Hårda nedgångar i USA efter att Trump stoppat ekonomiskt stödpaket

Börserna stängde kvällen hårt ner efter att president Donald Trump stoppat amerikanska ekonomiska stödpaket. Reaktionerna är blandade i Asien under morgonen, men i Europa stängde börserna innan beskedet.
Flaggan på Vallgatan
Nasdaq Composite stängde på -1.57% och S&P-500 på -1.40%. Breda Russel 3000 gick -1.25% på beskedet från den amerikanske presidenten.

Innan dess hade det varit svagt till positivt i Europa, där Stockholmsbörsen stängde i princip helt oförändrat, men tyska DAX gick +0.61% och franska CAC 40 +0.48%. Det kan idag komma negativa reaktioner på den amerikanska utvecklingen, men mot detta talar utvecklingen i Asien.

Australiens ASX 200 steg +1.14% och Hang Seng +0.46%, medan Nikkei 225 föll med -0.22% och Straits Times -0.05%. De asiatiska reaktionerna ger inga ledtrådar.

Dollarn är också oförändrad och ligger på 8:95 SEK, med i övrigt ovanligt lugn valutamarknad under morgonen. Guldet faller tillbaka och kostar nu 541:- SEK per gram.

Annars kan jag bjuda på en glädjande nyhet relaterat till börsen och småföretagande, och ett erbjudande, men det kommer senare under förmiddagen.

6 kommentarer:

 1. Såg också detta igår om det otroliga börsraset.

  Vi är nu nästan tillbaka på Måndagens(!) nivåer. :)

  SvaraRadera
 2. Men vilken fin resa det varit så här långt under 2020. Starkare krona, ATH på börsen igen snart och högre bostadspriser i den "värsta krisen på 100 år" eller bästa högkonjunkturen någonsin som man också kan kalla det.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, den "värsta ekonomiska krisen sen 30-talet" pratade dom om... ska erkänna att jag är grymt besviken hittills. Hade hoppats på brödkravaller på söder och lägre arbetsbelastning på jobbet. Men det kanske kommer...

   Radera
  2. Du får ta saken i egna händer och sluta hoppas på outsourcing. Nästa gång Benke från inköp sträcker sig efter den sista skink- och ostmackan i fikarummet, ge honom en rejäl högerkrok på flabben. Om inte det startar en brödkravall så vete tusan. Lägre arbetsbelastning på jobbet blir det nog för dig också.

   Radera
  3. @Rickard L: Nästa "kris" lär dröja i alla fall på börsen. Jag tror att folk insett att aktiekurserna kommer att räddas av centralbankerna. Whatever it takes. Börjar folk sälja av i rädsla kommer det inte dröja länge innan centralbankerna lovar guld och gröna skogar.
   Förmodligen agerar FED på mycket mindre nergångar nästa gång :)

   Radera
 3. Fasen vad alla är negativa. Man borde se altt det positiva istället, t.ex. Trumps Covid-19-test.

  SvaraRadera