Aktuellt

Andra världskrigets tre slutdatum i Europa

Andra världskriget slutade med Nazitysklands ovillkorliga kapitulation i princip på tre olika datum i Europa. Minst känt är antagligen den...

2020-10-11 09:26

God litterär smak? Riktig tvåa till salu nära kärnvapenmål i Uppsala

Har du god litterär smak? Då finns nu en riktig tvåa med separat kök så gästerna slipper se dig fuska genom att micra middagen och mycket goda förvaringsutrymmen, sk klädkammare, till salu i Uppsala. På köpet slipper du oroa dig för krig, utan det finns goda möjligheter att ett kärnvapenladdning mot flygbasen på Ärna gör att du slipper fundera vidare på den saken även om det inte är ett helt säkert utfall.
... och du får Uppsala domkyrka i samma stad också. 

Denna perfekta studentlägenhet om 58.5 kvadratmeter har i princip exakt samma planlösning och storlek som min före detta lägenhet i Göteoborg, om än spegelvänd. Du kommer in i den inbjudande och rymliga hallen, med tillgång till en liten klädkammare och badrum, samt möjlighet att gå direkt in i köket. Det separata köket, som gör att dejter gäster varken behöver få se dig micra maten eller att du inte kan ta hand om disken. Svorummet har sedan en rymlig klädkammare och vardagsrummet har en balkong för sköna stunder i den friska Uppsalaluften.

En kontroll på Nukemap visar att du antagligen överlever vid en mindre kärnvapenladdning med markbrisad och en styrka på under 200 kiloton mot Ärna flygbas, men på styrkor över det går möjligheterna från dåliga till sämre om det nu slösas bort en Topol-M mot flygbasen.

Priset på detta underverk är  endast 1 895 000:- SEK med en försumbar avgift om 3 471:- SEK per månad. Stammarna är redan bytta dessutom, om nu någon förstår vad det innebär, men det låter bra. Egen tvättmaskin gör också att du slipper arga lappen i tvättstugan.

Eller du och du. Din telning, som du köper lägenhet åt inför präst- eller läkarstudierna vid Uppsala Universitet. Dessutom får telningen god litterär smak på köpet.

Annonsen hittas här. Visning är det på söndagen den 18:e oktober 14:00 - 14:30 och måndagen den 19:e oktober 17:15 - 17:45. Om den inte säljs innan dess.
Nedan följer läsarkommentarer. Dessa är inte en del av det redaktionella innehållet och är respektive kommentators ansvar. Kommentatorer som följer kommentarsreglerna kan bli vitlistade, annars raderas kommentarerna automatiskt. Vitlistning sker ungefär en gång i veckan och raderade kommentarer kan då återpubliceras.

7 kommentarer:

 1. Bodde själv i samma hus i en likadan, men spegelvänd lägenhet 2002. Tyckte då att hyran, som då låg på 3300 kr, var hög. Kul att se att den ligger kvar på ungefär samma nivå nästan 20 år senare.

  Fint och lugnt område.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Fast nu är det en BR och avgiften 3 471:- SEK per månad.
   Med ränta på lån och amortering blir det nog ca 3300x2 man lägger ut varje månad.
   Men detta är troligtvis mindre än om denna lägenhet fortfarande var hyresrätt.
   Hyran på en 2:a på nästan 60 kvm i Uppsala ligger nog närmare 8 000.

   Radera
  2. Det var en bostadsrätt även 2002. Ska vi märka ord så visst, inte hyra utan månadsavgift.

   Radera
 2. Apropå god litterär smak så får jag passa på att tacka för tipset om Ghost Fleet, riktigt underhållande!

  SvaraRadera
 3. Finns det inte ett eftersatt, proppfullt skyddsrum med handvevad ventilation i källaren? Huset ser ut att häröra från den tiden man tog sådana saker på allvar. Speciellt som bergshangarerna på Ärna på den tiden det begav sig förmodligen skulle fällbombas från ryska överljudsbombplan med tillhörande o precision och felfällningar (speciellt om Ja 29/35 far som ettriga bin omkring)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tror att det där är lite för gammalt. Gunnar Leche - Tunabackar väl? 1930-tal. Skyddsrummen kom först på 1960-talet.

   Radera
 4. Hellre nära än halvnära 😀

  SvaraRadera