Aktuellt

Medias betalväggar ett hot mot den personliga integriteten - och öppnar för insiderinformation

Bidragsmedias betalväggar för att läsa deras av statens skattepengar delfinansierade artiklar är ett hot mot den personliga integriteten. Dä...

2020-10-30 14:15

Fredagsmys: Stängt för Alla Helloween

Dags för lite härligt fredagsmys. Eftersom det faktiskt är halvdag på många svenska arbetsplatser på grundav Alla Helloween så lyxar bloggen till det och tar ledigt under eftermiddagen.
Men ha det så kul då ...
Således blir det inte mycket mysigare än så här, oavsett vad ni ska fira eller sörja i helgen. En del av er har rent av blivit hemskickade från jobbet för att inte återvända nästa vecka. En del för att ni  fått sparken, andra för  att  de nya hårdare direktiven ansvarsfullt har tolkats av er arbetsgivare som att det är distansarbete som gäller primärt igen.

Så  ha ett riktigt trevligt och übermysigt extra jättelångt halvdagsfredagsmys. Kramas så där extra müsigt nu.

15 kommentarer:

 1. Jag genuint hatar Halloween. Samtidigt måste man beundra Buttriks som introducerade skiten och som fick en ny försäljningsmöjlighet på hösten (kanske på bekostand av Påsken).
  Man fan va man har varit på många Halloweenfester och dessutom med kravet att vara när man helst av allt velat vara hemma i soffan.

  Jag hatar helloween, men är ett intressant fenomen där man tvingar folk att spendera pengar, ungerfär som Alla hjärtans dag, Mors/FarsDag..

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag skiter också i Halloween och firar, Alla balla helgonsdag, i stället

   Radera
  2. Jag genuint ignorerar Halloween och andra liknande religiösa högtider, samt alla former av religion. Jag erkänner mig inte ens som ateist eftersom det skulle betyda att jag bryr mig eller har tagit någon form av ställning till något som är helt irrelevant. Förövrigt tycker jag att tomten borde bli president i USA.

   Radera
  3. @Svinto Jag är till stora delar enig med dig. Icke desto mindre så har vi att förhålla oss till samtliga världsbilder - också till människor med en religiös världsbild. För dem är deras världsbild lika verklig som vår världsbild är för oss. Vi kan sålunda inte ignorera dem (oavsett religiös tillhörighet). Färskt exempel: Frankrike.

   Radera
 2. Dessutom måste jag nu har ett fantastiskt utbud av godis för att ge okända och okänt antal ungar för att vara socialt accepterad.

  Förlåt, men Halloween ger en problem som man inte visste man hade. Tack Buttricks!

  SvaraRadera
 3. Ungarna slutade komma till oss, när vi satte upp skylten med texten "varning för hunden" på grinden. En bra investering för några tior från traktens djuraffär. Fast hunden dog för några år sedan och vi är "mellan två hundar" just nu (analogt med "mellan två jobb").

  SvaraRadera
 4. Ojdå! Fortfarande kvar på jobbet. Men trevlig helg i alla fall då.

  SvaraRadera
 5. Den där buköppnaren är kanon, man behöver inte riskera skada vommen, vårat vilt ligger i frysboxen, vi får se om det blir mer i år.

  SvaraRadera
 6. Tycker allahelgona är en mycket mysig helg. Gillar att gå till kyrkogården och tända ett ljus för alla man känner som gått bort, det är väldigt stämningsfullt och fint framförallt framåt kvällen.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Samma här - Allhelgonahelgen är ett tillfälle att minnas sina nära och kära och känna stämningen på kyrkogården. Inhandlade gravljus igår så det blir en tur till kyrkogården ikväll eller imorgon.
   Halloween? I'm not familiar...

   Radera
 7. Har aldrig fattat det där med nymodigheter som Halloween. Pinsamt när vuxna människor klär ut sig helt i onödan för att se värre ut än de redan är. Snart kommer de väl att ta över barnens trick and treat, och tigga godis vid dörren. Pinsamt. Har sopkvasten som tillhygge och försvar.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Håller med där, det är handlarna som har marknadsfört detta för att tjäna en hacka.

   Radera
 8. Jahaja fredagsmys,
  jag fick på en ny kam o fläktrem o pump idag, det går tydligen att byta sånt även om man är två . . mjaee kan sitta hårt åt ibland spec. om man är sprungen ur samma typ av DNA-serie, men , men . . . . med kniven på strupen och produktionsinriktad så . . .

  SvaraRadera
 9. I Skåne smyckar man gravarna till första advent, på tal om ingenting

  SvaraRadera
 10. Säga vad man vill men hatten av för handlarna som gång på gång lyckas med detta. Själv är jag mest avundsjuk. Har i flera år försökt lansera Alla Affärsutvecklares Dag men det går sådär...

  SvaraRadera