Aktuellt

Reklam: Fem procent rabatt med Cornucopia? på Finanskursen årskull 3

Denna artikel är reklam för Finanskursen, som erbjuder tidig anmälan och fem procent rabatt till bloggens läsare om de anmäler sig här . F...

2020-10-01

EU inleder process mot Storbritannien för brott mot Brexit-överenskommelsen

EU inleder en juridisk process mot Storbritannien för brott mot Brexit-överenskommelsen, genom brittisk lag som enligt EU rundar reglerna kring Nordirland rapporterar Politico.
Brittiska regeringsgatan Whitehall
Den brittiska lagen gör det möjligt för Storbritannien att komma runt överenskommelsen om Nordirland, som var slöts inför det brittiska utträdet ur EU. 

EU hade gett Storbritannien till sista september att ta stryka brotten mot överenskommelsen, men så har inte skett. Därmed öppnar man nu för att vidta juridiska åtgärder i enligthet med Brexit-överenskommelsen.

Vad exakt konsekvenserna blir, men EU:s chefsförhandlare Michael Barnier har sagt att det inte blir några avtal mellan EU och Storbritannien om man inte följer redan ingångna överenskommelser. Övergångsperioden för att förhandla fram ett avtal går nu mot sitt slut, och risken innebär alltså en avtalslös hård Brexit.

9 kommentarer:

 1. Ut from all overstatlighet som sluter i diktatur och total kontroll! Ut, ut, ut!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vad tycker du om två parter som kommer överens om ett avtal som sedan bryts eller är drömmen ett NordKorea utan några som helst kontakter med omvärlden?

   Radera
  2. Nu har de ju inte kommit överens om ett avtal ännu, däremot har EU lämnat god sed bakom sig i förhandlingarna vilket UK behöver skydda sig mot, helt väntat iom att EU har som norm att pracka på sina grannar sin egen lagstiftning. En totalitär regim är en totalitär regim, liksom.

   Radera
 2. Det har hela tiden varit EUs plan att använda Nordirland som utpressning mot UK. Bra att de inte spelar efter den pipan.

  SvaraRadera
  Svar
  1. På vilket sätt är det utpressning att ha en gräns om man inte är överens om gemensamma regler? EU har ju även gått med på att Nordirland kan ha undantag och att gränsen i praktiken då skulle gå i irländska sjön.

   Radera
 3. EU är en skurkorganisation, precis son FN.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Glöm inte Rädda Baren och Cancerfonden!

   Radera
 4. Bra av EU. Bryter man ett avtal får man ta konsekvenserna.

  SvaraRadera