Aktuellt

Andra världskrigets tre slutdatum i Europa

Andra världskriget slutade med Nazitysklands ovillkorliga kapitulation i princip på tre olika datum i Europa. Minst känt är antagligen den...

2020-10-22 07:39

Dystra börser över hela linjen under onsdagen - allt svagare dollar

Gårdagen bjöd på dystra börser över hela linjen, samtidigt som dollarn fortsatt försvagas och är tillbaka runt bottennivåerna från tidigare under året. Tesla ska ha rapporterat vinst för femte kvartalet på raken, men efter börsens stängning.
USDSEK
I Europa föll DAX med -1.41%, franska CAC 40 -1.53% och Brexits FTSSE 100 -1.91%. OMXS30 gick -1.13% trots Ericssons positiva rapport och OMXSPI -1.41%. Den europeiska börsfrossan verkar vara tillbaka, samtidigt som allt fler krisrubriker talar om allt värre pandemibakslag.

I USA var endgångarna måttligare med S&P-500 på -0.22%, Russel 3000 -0.34% och Nasdaq Composite på -0.28%.

Dollarn kostar nu 8:74 SEK, vilket innebär att dollarn är tillbaka i stödområdet mot kronan från juli till september. Verkar inte som presidentvalet stärker valutan direkt.

I Asien fortsätter nedgångarna i samtliga index bloggen följer. ASX 200 -0.63%, Hang Seng -0.16%, Nikkei 225 -0.67% och Straits Times -0.18%.

Frågan är om det positiva beskedet från Tesla kan dra upp stämningen, men även om Tesla är ett rubrikbolag, så är det inte hela ekonomin. Dock är beskedet att en personbilstillverkare alltså kan klara coronakrisen med positiva siffror. Än så länge. Vi får se om det blir någon samling runt flaggan Tesla (eng rally) som stoppar nedgångarna idag.

Guldpriset är kvar på 538:- SEK per gram och 1914 USD per troy ounce, så ingen dramatik där.
Nedan följer läsarkommentarer. Dessa är inte en del av det redaktionella innehållet och är respektive kommentators ansvar. Kommentatorer som följer kommentarsreglerna kan bli vitlistade, annars raderas kommentarerna automatiskt. Vitlistning sker ungefär en gång i veckan och raderade kommentarer kan då återpubliceras.

13 kommentarer:

 1. Pandemibakslag? Så skumt. Alla visste ju exakt hur det här skulle hanteras för några månader sen, nämligen exakt tvärtom mot allt som Anders Tegnell sa?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ingen visste, många trodde och gissade så även Anders"Att vi skulle få en stor spridning i Sverige är inte troligt" Tegnell.

   Jag instämmer att väldigt många (fack såväl somm lekmän) har uttalat sig väldigt tveksamt. Men att FHM och A. Tegnell skulle vara så mycket bättre och visare är helt enkelt inte överensstämmande med verkligheten.

   Radera
  2. Felaktigt citat. De missade tidsaspekten, dvs typ ”just nu”, vilket stämde.

   Radera
  3. @cornu okej, det var inte min mening att felcitera A.Tegnell. Du får gärna dela med dig av din källa som visar det fullständiga/korrekta uttalandet!

   Radera
  4. @Rickard L det är nog snarare du som åberopar citatet i första taget som har bevisbördan.

   Radera
  5. Om du citerar Tegnell är det väl du som ska uppge källan :D Inte ge en annan i uppdrag att leta reda på den ;)

   Radera
  6. Källan verkar vara AB 20 jan. Inte mitt förstaval av pålitliga källor även om citatet verkar sannolikt.

   Radera
  7. @Seb. Jag läste uttalandet på aftonbladet.se.Nu påstås det vara felaktigt och då vill jag gärna veta vart jag kan hitta korrekt information om detta. Är det så konstigt?

   Radera
  8. @seb

   Här kan du läsa intervjun med Tegnell.

   https://www.aftonbladet.se/nyheter/a/WbBgwL/kinesiska-viruset-har-spridits-till-flera-lander--aven-via-manniskor


   Oavsett vad han sagt eller inte så är det uppenbart att han/FHM visste lika lite som alla andra, och även FHM gissade friskt. Det är enligt mig helt ok och inte alls konstigt.
   Vad som dock är lite märkligt,återigen enligt mig,är hur en del försöker få det att framstå som FHM har skött detta överlägset mycket bättre än alla andra. Det kan vara så, men det tror jag är alldeles för tidigt att säga.

   Radera
  9. Han har gjort ett och annat uttalande han fått backa ifrån senare
   https://tegnellcitat.se/

   Radera
 2. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

  SvaraRadera
 3. Upp eller ner. Inte osannolikt att börsen också stiger vid ökad smittspridning och förväntan om mer stimulanser. Oavsett så anpassar vi berättelsen. Kopplingen mellan realekonomi och finansmarknad förtvinar raskt. Spekulation i konsekvenserna bör utgör en god grund för finansiell prepping.

  SvaraRadera
 4. Trendkanalen flackar ut allt mer. Allt mindre energi i uppgången så man får väl se om det finns mer på uppsidan. Vi får se om toppen 1858 från 12 oktober passeras och börsen får ny energi. Stöd på nedsidan är 1780 och bryts det är det negativa signaler. Jag tror på det sistnämnda inom en snar framtid.

  SvaraRadera