Cornucopia?

Aktuellt

Var tredje tackar nej till jobb utan möjlighet till distansarbete - hälften av kvinnorna

Enligt en undersökning från Sifo, beställd av Sigma IT, så tackar 35% av svenskarna nu nej till ett jobb som inte erbjuder distansarbete. 46...

2020-10-30 06:24

De amerikanska börserna vände upp med Apples och Googles rapporter under torsdagen

De amerikanska börserna vände upp igår och bjöd på en paus i fallet för teknikaktier, även om Stockholmsbörsen fortsatte nedåt. Börsjättarna Google (Alphabet) och Apple lämnade rapporter och de stora FAANG-bolagen steg kraftigt.
Dagschart Nasdaq 100
Stockholmsbörsen gick -0.38% för OMXS30 och -0.22% för OMXSPI, medan tyska DAX gick +0.32%.

I USA var det muntrare med S&P-500 på +1.19% och Nasdaq 100 på +1.87%. Uppgångarna i USA drevs av FAANG-bolagen där Apple och Google lämnade rapporter. Facebook gick +4.92%, Apple gick +3.71%, Amazon +1.52%, Netflix +3.70% och och Google +3.05%. Svenska Spotify ratades dock och gick -3.36%, men spelar inte riktigt i samma svensk statsbudget-liga ännu.

I Asien är det negativt nu under morgonen med ASX 200 på -0.30%, Hang Seng -0.03%, Nikkei 225 -0.89% och Straits Times på -0.34%.

Svenska kronan fortsätter att falla, så uppgångarna i USA är ännu större för oss svenskar, men guldpriset förblir stabilt på 537:- SEK per gram.

Sedan får vi se om vi redan haft tjurfällan på Nasdaqbörsen enligt ovan. Enstaka dagar avgör förstås inte fortsatt riktning.
Nedanstående kommentarer är inte en del av det redaktionella innehållet och användare ansvarar själva för sina kommentarer. Se även kommentarsreglerna. För att din kommentar inte automatiskt ska raderas måste du sedan 28:e juni 2019 finnas på en VITLISTA. Skriv med kvalitet och följ kommentarsreglerna, så kan du komma in på listan. Ytterligare anonyma signaturer som unknown etc kommer inte att godkännas. Att vara vitlistad betyder inte att kommentaren stöds av bloggen, bara att kommentatorn når över en viss lägsta kvalitet och inte bryter mot reglerna. Genom att kommentera samtycker du till att din kommentar, tidsstämpel, profillänk och pseudonym sparas av Googles Blogger-system så länge det är relevant, dvs så länge blogginlägget är publicerat.

4 kommentarer:

 1. Både Apple och Alphabet släppte sina rapporter efter stängning.
  US Futures pekar ned då tech-rapporterna togs emot negativt, undantag Alphabet.
  Sämst mottagande för Twitter, ner 16% after hours.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Trevlig helg på er trots det sura börsklimatet.
   Sthlm stänger kl 13 (allhelgona).

   Radera
  2. Trevlig helg! Alltid givande att läsa dina kommentarer.

   Radera