Aktuellt

"Tag några öl innan du loggar in på börssidorna"

En god vän till mig tillika aktieräv berättade att vederbörande fått tipset att "ta några öl innan du loggar in på börssidorna". D...

2020-10-30 06:24

De amerikanska börserna vände upp med Apples och Googles rapporter under torsdagen

De amerikanska börserna vände upp igår och bjöd på en paus i fallet för teknikaktier, även om Stockholmsbörsen fortsatte nedåt. Börsjättarna Google (Alphabet) och Apple lämnade rapporter och de stora FAANG-bolagen steg kraftigt.
Dagschart Nasdaq 100
Stockholmsbörsen gick -0.38% för OMXS30 och -0.22% för OMXSPI, medan tyska DAX gick +0.32%.

I USA var det muntrare med S&P-500 på +1.19% och Nasdaq 100 på +1.87%. Uppgångarna i USA drevs av FAANG-bolagen där Apple och Google lämnade rapporter. Facebook gick +4.92%, Apple gick +3.71%, Amazon +1.52%, Netflix +3.70% och och Google +3.05%. Svenska Spotify ratades dock och gick -3.36%, men spelar inte riktigt i samma svensk statsbudget-liga ännu.

I Asien är det negativt nu under morgonen med ASX 200 på -0.30%, Hang Seng -0.03%, Nikkei 225 -0.89% och Straits Times på -0.34%.

Svenska kronan fortsätter att falla, så uppgångarna i USA är ännu större för oss svenskar, men guldpriset förblir stabilt på 537:- SEK per gram.

Sedan får vi se om vi redan haft tjurfällan på Nasdaqbörsen enligt ovan. Enstaka dagar avgör förstås inte fortsatt riktning.
Nedan följer läsarkommentarer. Dessa är inte en del av det redaktionella innehållet och är respektive kommentators ansvar. Kommentatorer som följer kommentarsreglerna kan bli vitlistade, annars raderas kommentarerna automatiskt. Vitlistning sker ungefär en gång i veckan och raderade kommentarer kan då återpubliceras.

4 kommentarer:

 1. Både Apple och Alphabet släppte sina rapporter efter stängning.
  US Futures pekar ned då tech-rapporterna togs emot negativt, undantag Alphabet.
  Sämst mottagande för Twitter, ner 16% after hours.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Trevlig helg på er trots det sura börsklimatet.
   Sthlm stänger kl 13 (allhelgona).

   Radera
  2. Trevlig helg! Alltid givande att läsa dina kommentarer.

   Radera