Aktuellt

Fem KTH-forskare: Höghastighetsbanorna kan inte motiveras av klimatskäl

Fem forskare från KTH skriver i en debattartikel att Miljöpartiets höghastighetsbanor inte kan motiveras av klimatskäl, då de "inte led...

2020-10-15 08:01

Dags för nedrekyl i Stockholm under torsdagen? Länder stänger ner ekonomierna igen

Börsindex inklusive husse S&P-500 föll i USA igår, och med två dagars nedgång för den som håller i kopplet är det antagligen dags för en nedrekyl i Stockholm, då det också mestadels är negativt i Asien.
Dagschart S&P-500

Såväl Nasdaq som S&P-500 föll i USA igår. Nasdaq 100 gick -0.81% och S&P-500 gick -0.66%. Det är andra dagen på raken för husse, medan Stockholm var lite busigt och OMXSPI slutade på +0.34%. Med små valutarörelser igår och under morgonen så talar således mycket för att det är dags för en liten nedrekyl på Stockholmsbörsen idag, åtminstone tills husse öppnar i eftermiddag och börjar dra i kopplet.

I de asiatiska tidszonerna är det dock positivt i Australien med +0.50% för ASX 200, men i övrigt ser det dystert ut. Hang Seng går -1.05%, Nikkei 225 -0.51% och Straits Times -0.53%.

Fortsatt odramatiskt på valutamarknaderna, annat än att det brittiska pundet stärks. Guldpriset ligger på 539:- SEK per gram.

Överlag känns euforin efter coronakraschen som bortblåst, och land efter land vidtar återigen nedstängningar av sina ekonomier, vilket kanske inte kommer leda till en börskrasch denna gång, men väl att man kommer studera faktiska fundamenta lite noggrannare. Dessutom är det både höst och oktober (som alltid på hösten), vilket brukar sänka stämningen.
Nedan följer läsarkommentarer. Dessa är inte en del av det redaktionella innehållet och är respektive kommentators ansvar. Kommentatorer som följer kommentarsreglerna kan bli vitlistade, annars raderas kommentarerna automatiskt. Vitlistning sker ungefär en gång i veckan och raderade kommentarer kan då återpubliceras.

2 kommentarer:

  1. Portugal har sedan midnatt Status of Calamity, den högsta samhälksberedskapen landet kan ha i fredstid.

    SvaraRadera
  2. Inget och inget bryr sig om lockdown längre. Varken bostadspriserna eller börsen påverkas. Pengar rullar ändå in på kontona oavsett om man jobbar eller inte.

    SvaraRadera