Cornucopia?

Aktuellt

Anställda LO-medlemmar - ovanligt folk

Fackförbundet LO:s ordförande Thorwaldsson ska avgå. LO-medlemmar är allt ovanligare och LO-medlemmar med någon form av anställning är ovanl...

2020-10-13 13:40

Chris Bergs "Draksådd" nu i butik - rekommenderas

Min goda vän och författarkollega Chris Bergs andra roman Draksådd finns nu i butik, med inte bara min rekommendation här på bloggen, utan även min rekommendation på själva omslaget. Jag har testläst boken, och antagligen haft några synpunkter, precis som Chris haft på mina böcker sedan Stjärnfall.
Draksådd av Chris Berg

Hela min blurb om boken lyder:
"Chris Berg hanterar ett svårt ämne med bravur, förståelse och empati, utan att göra avkall på nagelbitande spänning."

Ämnet är islamistisk terrorism, och jag har inte läst en bok tidigare som på ett så nyanserat och empatiskt sätt hanterat ett ämne från det vitaste vitt via alla gråskalor hela vägen ner till nattens mörkaste svärta, samtidigt som det är en mycket realistisk bok ner till såväl militärens, Säpos och polisens arbete.

Och boken innehåller kanske ett av de mest tragikomiska och smått genialiska mord jag någonsin läst.

Oavsett, stark rekommendation. Ni hittar boken för 199:- SEK hos Bokus, 183:- SEK hos Adlibris eller med fördel hos din lokala välsorterade bokhandlare som Akademibokhandeln. E-bok och ljudbok kommer senare.

Nedanstående kommentarer är inte en del av det redaktionella innehållet och användare ansvarar själva för sina kommentarer. Se även kommentarsreglerna. För att din kommentar inte automatiskt ska raderas måste du sedan 28:e juni 2019 finnas på en VITLISTA. Skriv med kvalitet och följ kommentarsreglerna, så kan du komma in på listan. Ytterligare anonyma signaturer som unknown etc kommer inte att godkännas. Att vara vitlistad betyder inte att kommentaren stöds av bloggen, bara att kommentatorn når över en viss lägsta kvalitet och inte bryter mot reglerna. Genom att kommentera samtycker du till att din kommentar, tidsstämpel, profillänk och pseudonym sparas av Googles Blogger-system så länge det är relevant, dvs så länge blogginlägget är publicerat.

5 kommentarer:

 1. Tack för tipset. Den hamnar på läslistan nu när det inte finns några nya Wilderängböcker att fördjupa sig i. Hoppas att det ordnar sig inom kort.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vet ej om tröst, men jag skickade just iväg en ny manusversion av nästa roman till utvalda personer.

   Radera
  2. Stor tröst. Ska kolla brevlådan imorgon.
   Skämt åsido, så råder inga tvivel om att det du skrivit hittills har varit det bästa jag läst.
   Tipsa gärna om fler böcker i samma andra i bloggen framöver. Boktips kan man aldrig få för mycket av, speciellt inte om man har samma smak.

   Radera
 2. Erik Lewin (fd SOGoperatör) skrev för några år sedan en roman "Scimitar" under pseudonymen Adrian Andersson. Han gav senare ut den, något omarbetad med annan titel, under eget namn. Kan kanske vara något liknande Chris Bergs nya. Är Chris Bergs bok i samma härad och på samma nivå, så är läsarna att gratulera.

  SvaraRadera