Aktuellt

Slovakien: Sputnik V-vaccinet som levererades var inte det som använts i de påstådda studierna

AFP rapporterar att EU-landet Slovakien laboratorietestat de doser av det ryska påstådda vaccinet Sputnik V man köpt in i två miljoner doser...

2020-10-13 13:40

Chris Bergs "Draksådd" nu i butik - rekommenderas

Min goda vän och författarkollega Chris Bergs andra roman Draksådd finns nu i butik, med inte bara min rekommendation här på bloggen, utan även min rekommendation på själva omslaget. Jag har testläst boken, och antagligen haft några synpunkter, precis som Chris haft på mina böcker sedan Stjärnfall.
Draksådd av Chris Berg

Hela min blurb om boken lyder:
"Chris Berg hanterar ett svårt ämne med bravur, förståelse och empati, utan att göra avkall på nagelbitande spänning."

Ämnet är islamistisk terrorism, och jag har inte läst en bok tidigare som på ett så nyanserat och empatiskt sätt hanterat ett ämne från det vitaste vitt via alla gråskalor hela vägen ner till nattens mörkaste svärta, samtidigt som det är en mycket realistisk bok ner till såväl militärens, Säpos och polisens arbete.

Och boken innehåller kanske ett av de mest tragikomiska och smått genialiska mord jag någonsin läst.

Oavsett, stark rekommendation. Ni hittar boken för 199:- SEK hos Bokus, 183:- SEK hos Adlibris eller med fördel hos din lokala välsorterade bokhandlare som Akademibokhandeln. E-bok och ljudbok kommer senare.

5 kommentarer:

 1. Tack för tipset. Den hamnar på läslistan nu när det inte finns några nya Wilderängböcker att fördjupa sig i. Hoppas att det ordnar sig inom kort.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vet ej om tröst, men jag skickade just iväg en ny manusversion av nästa roman till utvalda personer.

   Radera
  2. Stor tröst. Ska kolla brevlådan imorgon.
   Skämt åsido, så råder inga tvivel om att det du skrivit hittills har varit det bästa jag läst.
   Tipsa gärna om fler böcker i samma andra i bloggen framöver. Boktips kan man aldrig få för mycket av, speciellt inte om man har samma smak.

   Radera
 2. Erik Lewin (fd SOGoperatör) skrev för några år sedan en roman "Scimitar" under pseudonymen Adrian Andersson. Han gav senare ut den, något omarbetad med annan titel, under eget namn. Kan kanske vara något liknande Chris Bergs nya. Är Chris Bergs bok i samma härad och på samma nivå, så är läsarna att gratulera.

  SvaraRadera