Cornucopia?

Aktuellt

Anställda LO-medlemmar - ovanligt folk

Fackförbundet LO:s ordförande Thorwaldsson ska avgå. LO-medlemmar är allt ovanligare och LO-medlemmar med någon form av anställning är ovanl...

2020-10-12 06:30

Börsveckan inleds positivt i Asien - dollarn faller

Börsveckan inleds mestadels positivt i Asien, medan dollarn faller hårt under morgonen.
Melbourne, Australien
Börserna är alltså generellt positiva i de asiatiska tidszonerna, utom i Japan.

ASX 200 går +0.06%, Hang Seng hela +2.03%, Nikkei 225 -0.40%, Straits Times +0.56% och SSE Composite +2.27%.

Mest intressant är kanske att dollarn faller hårt under morgonen och nu kostar 8:79 SEK, ett tapp på -0.70%. USDEUR går -0.49%, USDGBP -0.77%. Den svenska kronan tappar dock mot den norska kronan där NOKSEK går +0.61%.

Guldpriset ligger på 545:- SEK per gram och 1928 USD per troy ounce.

Ingen större dramatik än så länge, undantaget rörelsen i dollarn. Det bör finnas ett stöd för dollarn runt 8:70 SEK, där dollarn låg stora delar av sommaren, men vi får väl se...
Nedanstående kommentarer är inte en del av det redaktionella innehållet och användare ansvarar själva för sina kommentarer. Se även kommentarsreglerna. För att din kommentar inte automatiskt ska raderas måste du sedan 28:e juni 2019 finnas på en VITLISTA. Skriv med kvalitet och följ kommentarsreglerna, så kan du komma in på listan. Ytterligare anonyma signaturer som unknown etc kommer inte att godkännas. Att vara vitlistad betyder inte att kommentaren stöds av bloggen, bara att kommentatorn når över en viss lägsta kvalitet och inte bryter mot reglerna. Genom att kommentera samtycker du till att din kommentar, tidsstämpel, profillänk och pseudonym sparas av Googles Blogger-system så länge det är relevant, dvs så länge blogginlägget är publicerat.

4 kommentarer:

 1. Flyttat börsredaktionen till jakttornet?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nä. Sålde min externa skog 2015, så ej kvar i älgjaktlaget där. Bara 10 ha här på gården, så ingen älgjakt.

   Radera
  2. Kalv, bock, räv osv har du ju ändå, men det är ju mer action med jaktlag.
   Fin morgon, men kall.

   Radera
 2. God morgon.

  USD/CNY +0.3% så det är CNY som är dagens svagaste kort samtidigt som börsen i Shanghai stiger som du noterat. Känns som flertalet intecknar vinst för Biden vilket enligt samma expertis ska ge en svagare USD. Green Tech-aktier har gått start, även det ett tecken på att fler tror på Biden-vinst, vilket skulle ge stöd till denna sektor.

  SvaraRadera