Cornucopia?

Aktuellt

Var tredje tackar nej till jobb utan möjlighet till distansarbete - hälften av kvinnorna

Enligt en undersökning från Sifo, beställd av Sigma IT, så tackar 35% av svenskarna nu nej till ett jobb som inte erbjuder distansarbete. 46...

2020-10-26 07:14

Blandad veckoöppning i Asien efter negativ börsvecka

I de asiatiska tidszonerna öppnar börserna blandat efter en negativ börsvecka i Stockholm, Europa och USA
Guld
Förra veckan bjöd på en antagligen välbehövlig nedgång på börserna i västvärlden. OMXSPI gick -1.40%, DAX -2.04%, S&P-500 -0.53% och Nasdaq 100 -1.35%. Dollarn tappade och gick -0.90% mot SEK, vilket för upp S&P-500 på ungefär samma nivås nedgång som OMXSPI.

Under morgonen ser det blandat ut i Asien. ASX 200 -0.18%, Hang Seng +0.54%, Nikkei 225 -0.12% och Straits Times -0.35% i skrivande stund.

Valutarörelserna är små för svenska kronan, där euron stärks med 0.19% och dollarn är helt oför'ändrad. Norska kronan faller 0.55% mot den svenska och det brittiska pundet tappar och går -0.40% mot kronan.

Guldpriset är ner. För oss svenskar kostar den gula metallen 535:- SEK per gram och i dollar 1897 USD per troy ounce.

Någon särskild riktning, glädje eller oro känns inte av, utan nu är det nog mest en tråkbörs, dominerad av seg utveckling för många bolag i spåren av den globala recessionen och coronakrisen. Dags att räkna på lönsamheten helt enkelt och då blir det inte så kul på börsen längre.
Nedanstående kommentarer är inte en del av det redaktionella innehållet och användare ansvarar själva för sina kommentarer. Se även kommentarsreglerna. För att din kommentar inte automatiskt ska raderas måste du sedan 28:e juni 2019 finnas på en VITLISTA. Skriv med kvalitet och följ kommentarsreglerna, så kan du komma in på listan. Ytterligare anonyma signaturer som unknown etc kommer inte att godkännas. Att vara vitlistad betyder inte att kommentaren stöds av bloggen, bara att kommentatorn når över en viss lägsta kvalitet och inte bryter mot reglerna. Genom att kommentera samtycker du till att din kommentar, tidsstämpel, profillänk och pseudonym sparas av Googles Blogger-system så länge det är relevant, dvs så länge blogginlägget är publicerat.

3 kommentarer:

 1. Svag öppning för konjunkturrelaterat.
  Silver minus 1.4%
  Brent minus 2.8%
  DAX futures minus 1.9%
  Vix upp 8.4%

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vad gäller Asien är det inte blandat i de stora indexen då Hong Kong är stängt.
   SAP är i skrivande stund ner 17.5% efter sänkta prognoser. DAX minus 2.5% nu när handeln är igång.

   Radera
 2. Har Ni märkt att många har börjat tvivla på 60/40 modellen med aktie och räntebärande papper. Kom att tänka på det då jag såg guld bilden. Själv säljer jag aktier och köper guld hur gör ni?

  SvaraRadera