Cornucopia?

Aktuellt

Var tredje tackar nej till jobb utan möjlighet till distansarbete - hälften av kvinnorna

Enligt en undersökning från Sifo, beställd av Sigma IT, så tackar 35% av svenskarna nu nej till ett jobb som inte erbjuder distansarbete. 46...

2020-10-25 19:37

Bästa skylinen på Göteborg hittills - och svemester på helgerna verkar vara en barnfamiljsgrej

Nytt försök att fotografera Göteborgs skyline. Denna gång från tjugonionde våningen på Gothia Towers tredje och högsta torn. Vilket ger en utmärkt utsikt mot det kommande skyskrapeklustret vid norra Gårda. Och då ska det upp 1-2 skrapor till fortfarande. I övrigt vekar svemester åtminstone hålla igång hotellet på helgerna, för det var fullare än på bokmässan kändes det som baserat på kötiderna i hissarna.
Dessvärre bara mobilkameran, kunde blivit riktigt bra annars. Dock typiskt göteborgsväder, så det får bli vid ett senare tillfälle.
Det börjar arta sig, och nästa försök att fånga skylinen blir från Skansen Lejonet eller från Tingstad eller Ringön. Från Gothia Towers fick man även med den lite mindre skrapan borta vid SKF. Det ska fortfarande upp 1-2 torn till där i Gårda, så det här kommer bli snyggt.

Ett av dem ska delvis bli ett upplevelsehotell för vuxenlekar i regi ESS Group, som t ex driver Steam Hotel i Västerås. Man kunde ju spontant tänka sig att det är usel timing, men ESS Groups hotell riktar sig inte mot affärsresenärer eller konferenser, även om det förekommer, utan mot vuxna privatpersoner som vill komma hemifrån.

Och just nu verkar det vara vad som gällde på ett fullt Gothia Towers. Tog tio minuter att få en hiss, trots sju hissar på de 29 våningarna. Aldrig varit med om att man skulle behöva vänta ens under bokmässan (på tal om Bokmässan så har jag skrivit en recension av SvD Kulturs kultursidor hos SvD). Kanske påverkas av folks ovilja att pga corona gå in i en hiss med fler än två personer i. Det var även kö till incheckningarna.

Gothia kryllade annars av barnfamiljer, åtminstone i lobbyn där ett antal lekytor finns. Man kunde hitta hålögda pappor med en öl i näven som bevakade telningarna på lekytorna, eller hela föräldragruppen bekvämt tillbakalutade i en soffgrupp med sina drinkar medan barnen spred akustiska upplevelser till sin omgivning.

Så upplevelsehotell verkar vara en grej, nu när man inte åker utomlands. Istället tar man in med barnen på något hotell och slipper laga mat, städa, diska, bädda någon eller några dagar.

Så ytterligare ESS-hotell i Göteborg, utöver porriga franska dejthotellet Pigalle och italienska Bellora, kan säkert bli en succé, coronan till trots.
Nedanstående kommentarer är inte en del av det redaktionella innehållet och användare ansvarar själva för sina kommentarer. Se även kommentarsreglerna. För att din kommentar inte automatiskt ska raderas måste du sedan 28:e juni 2019 finnas på en VITLISTA. Skriv med kvalitet och följ kommentarsreglerna, så kan du komma in på listan. Ytterligare anonyma signaturer som unknown etc kommer inte att godkännas. Att vara vitlistad betyder inte att kommentaren stöds av bloggen, bara att kommentatorn når över en viss lägsta kvalitet och inte bryter mot reglerna. Genom att kommentera samtycker du till att din kommentar, tidsstämpel, profillänk och pseudonym sparas av Googles Blogger-system så länge det är relevant, dvs så länge blogginlägget är publicerat.

5 kommentarer:

 1. Uppe i Redbergsparken kan du knäppa en bild på allt i Gårda, inklusive Gothia Towers, samt framtida höghus på Hisingen.

  SvaraRadera
 2. Försökt ta dig upp på utkiksplatsen i läppstiftet? Förr i tiden var det rätt bra utsikt därifrån, kan dock ha förändrats i och med västlänksbyggen och nya hus kring centralen.

  SvaraRadera
 3. Har ännu inte bestämt mig för om du är överentusiastisk kring skylines och då främst Göteborgs eller om du bara ironiserar över den icke-existerande skyline staden har.

  Fortsättning följer.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag är överentusiastisk. Gillar moderna städer.

   Radera
 4. Testa berget mellan Brunnsboskolan och Andra Kvillängsvägen på Hisingen, har tittat på GP:s fyrverkeri där hela min uppväxt. Går att ta sig upp både från ängen SV om Brunnsboskolan och via Andra Kvillängsvägen. Googlad bild som exempel https://bit.ly/2J8HuG3

  SvaraRadera