Cornucopia?

Aktuellt

Var tredje tackar nej till jobb utan möjlighet till distansarbete - hälften av kvinnorna

Enligt en undersökning från Sifo, beställd av Sigma IT, så tackar 35% av svenskarna nu nej till ett jobb som inte erbjuder distansarbete. 46...

2020-09-25 07:01

Uppåt på de amerikanska börserna - och Asien - kronan faller vidare

Gårdagen bjöd på samling runt flaggan (eng rally) och de amerikanska börserna steg. Till och med Tesla stängde på plus. Uppgångarna fortsätter nu i Asien, medan de europeiska börserna föll igår.
Flaggan på Vallgatan i Nya York
S&P-500 stängde på +0.30% och Nasdaq Composite på +0.37%. Inga stora uppgångar kanske, men vem vill inte få använda ordet rally korrekt? Det betyder inte att börsen går framåt, bara att nedgången stoppas.

Tesla gick +1.95% efter att ett tag varit kraftigt ner under gårdagskvällen.

Uppgångarna fortsätter nu i Asien med ASX 200 +1.27%, Hang Seng -0.21%, Nikkei 225 +0.51% och Straits Times +0.45%. Så det ser ut som husse rycker i kopplet från Nya York. Återstår att se om Stockholm lydigt hänger på, då vi annars fick se OMXSPI på -0.65% och storbolagens index OMXS30 på -1.01%.

Dollarn fortsätter att stärkas och ligger nu på 9:10 SEK. Kronan tappar mot alla valutor jag följer. I själva verket har det gått rätt fort utför för svenska kronan sedan Magdalena Andersson (S) presenterade regeringens samlade budget och riksbankens prat om räntan i veckan, som om dessa faktorer var överraskningar för marknaden

Guldpriset är därmed uppe på 547:- SEK per gram igen.
Nedanstående kommentarer är inte en del av det redaktionella innehållet och användare ansvarar själva för sina kommentarer. Se även kommentarsreglerna. För att din kommentar inte automatiskt ska raderas måste du sedan 28:e juni 2019 finnas på en VITLISTA. Skriv med kvalitet och följ kommentarsreglerna, så kan du komma in på listan. Ytterligare anonyma signaturer som unknown etc kommer inte att godkännas. Att vara vitlistad betyder inte att kommentaren stöds av bloggen, bara att kommentatorn når över en viss lägsta kvalitet och inte bryter mot reglerna. Genom att kommentera samtycker du till att din kommentar, tidsstämpel, profillänk och pseudonym sparas av Googles Blogger-system så länge det är relevant, dvs så länge blogginlägget är publicerat.

1 kommentar:

  1. Att kronan gått svagare har ingenting att göra med svenska budgeten, det är risk-sentimentet i marknaden där USD går starkt och illikvida valutor som SEK och NOK går svagt.

    SvaraRadera