Aktuellt

En folkräkning är slöseri, kommer inte ge svar och inte göra dig nöjd

Det finns fler och fler krav på en folkräkning av de som finns i Sverige, men en sådan kommer helt enkelt vara ett slöseri med skattepengar ...

2020-09-25 07:01

Uppåt på de amerikanska börserna - och Asien - kronan faller vidare

Gårdagen bjöd på samling runt flaggan (eng rally) och de amerikanska börserna steg. Till och med Tesla stängde på plus. Uppgångarna fortsätter nu i Asien, medan de europeiska börserna föll igår.
Flaggan på Vallgatan i Nya York
S&P-500 stängde på +0.30% och Nasdaq Composite på +0.37%. Inga stora uppgångar kanske, men vem vill inte få använda ordet rally korrekt? Det betyder inte att börsen går framåt, bara att nedgången stoppas.

Tesla gick +1.95% efter att ett tag varit kraftigt ner under gårdagskvällen.

Uppgångarna fortsätter nu i Asien med ASX 200 +1.27%, Hang Seng -0.21%, Nikkei 225 +0.51% och Straits Times +0.45%. Så det ser ut som husse rycker i kopplet från Nya York. Återstår att se om Stockholm lydigt hänger på, då vi annars fick se OMXSPI på -0.65% och storbolagens index OMXS30 på -1.01%.

Dollarn fortsätter att stärkas och ligger nu på 9:10 SEK. Kronan tappar mot alla valutor jag följer. I själva verket har det gått rätt fort utför för svenska kronan sedan Magdalena Andersson (S) presenterade regeringens samlade budget och riksbankens prat om räntan i veckan, som om dessa faktorer var överraskningar för marknaden

Guldpriset är därmed uppe på 547:- SEK per gram igen.

1 kommentar:

  1. Att kronan gått svagare har ingenting att göra med svenska budgeten, det är risk-sentimentet i marknaden där USD går starkt och illikvida valutor som SEK och NOK går svagt.

    SvaraRadera