Cornucopia?

Aktuellt

Var tredje tackar nej till jobb utan möjlighet till distansarbete - hälften av kvinnorna

Enligt en undersökning från Sifo, beställd av Sigma IT, så tackar 35% av svenskarna nu nej till ett jobb som inte erbjuder distansarbete. 46...

2020-09-28 07:47

Uppåt i Asien efter negativ börsvecka

Under morgonen är det nu entydigt uppåt i de asiatiska tidszonerna, efter en negativ börsvecka i Europa och USA, som dock slutade starkt positivt på Vallgatan.
Bullen är lös.
Börsveckan som gick var negativ, med OMXSPI på -2.46%, DAX -4.93% S&P-500 på -0.63%, även om Nasdaq-börsen stängde postivt med en veckarörelse på +1.96%. Det senare efter en stark fredagsbörs med Nasdaq 100 på +2.34% och S&P-500 på +1.60%.

Denna uppgång fortsätter nu entydigt i Asien. ASX 200 +0.10%, Hang Seng +0.99%, Nikkei 225 +0.73% och Straits Times +0.49%.

Dollarn fortsätter stärkas och kostar nu 9:12 SEK, även om kronans ras mot andra valutor för stunden har vänt med en stärkning under morgonen mot DKK, EUR och NOK, men en försvagning mot GBP. Veckan uppges vara sista förhandlingsveckan för Brexit utan avtal i sikte, vilket talar för en avtalslös Brexit. Vilket tydligen är positivt för GBP.

Guldpriset ligger på 545:- SEK per gram, relativt sett oförändrat.
Nedanstående kommentarer är inte en del av det redaktionella innehållet och användare ansvarar själva för sina kommentarer. Se även kommentarsreglerna. För att din kommentar inte automatiskt ska raderas måste du sedan 28:e juni 2019 finnas på en VITLISTA. Skriv med kvalitet och följ kommentarsreglerna, så kan du komma in på listan. Ytterligare anonyma signaturer som unknown etc kommer inte att godkännas. Att vara vitlistad betyder inte att kommentaren stöds av bloggen, bara att kommentatorn når över en viss lägsta kvalitet och inte bryter mot reglerna. Genom att kommentera samtycker du till att din kommentar, tidsstämpel, profillänk och pseudonym sparas av Googles Blogger-system så länge det är relevant, dvs så länge blogginlägget är publicerat.

2 kommentarer:

  1. Har det inte snarare kommit positiva signaler om ett avtal.

    SvaraRadera
  2. Det var längesen det kom någon uppdatering av Seabased nu, har jag missat något där? Jag gillade deras idé.

    SvaraRadera