Cornucopia?

Aktuellt

Globala fossila CO2-utsläpp ökade med nio Sverige 2019 - Kina ökade med sju Sverige

De globala fossila CO2-utsläppen ökade med nästan nio Sverige 2019. Även om Sverige skulle slutat helt med fossila bränslen förra året, ha...

2020-09-05 10:49

Teknikaktierna tvärvände i USA - Apple och Tesla stängde på plus

Gårdagens blogginlägg om de (då) fortsatta rasen för FAANGST-aktierna var i det närmaste perfekt tajmant med botten på Nasdaqbörsen. Sedan tvärvände marknaden och Apple och Tesla stängde rent av på plus, efter att Apples börsvärde tillfälligt kraschat cirka 1 000 miljarder svenska kronor.
Bullen kom tillbaka i åtminstone Apple och Tesla.
Nasdaq-börsen låg rent av en kort stund på plus igår, men stängde sedan på -1.27% för både 100- och Composite-index. 

Tesla stängde på +2.78% och Apple gick upp till +0.07% istället för det tidigare raset på runt en svensk statsbudget på några timmar.

Övriga FAANGST-aktier stängde dock fredagen på minus. Facebook -2.99%, Amazon -2.18%, Alphabet/Google -2.96%, Netflix -1.84% och Spotify -5.14%. Detta gör att man inte kan ropa faran över för en fortsatt teknikkrasch. Trots allt kommer inte en sprucken bubbla innebära nedgång i alla aktier, eller ens index, varje dag.

S&P-500 stängde på -0.81%, vilket delvis kompenserades för svenska investerare och sparare med att USDSEK gick +0.31%.

Nedanstående kommentarer är inte en del av det redaktionella innehållet och användare ansvarar själva för sina kommentarer. Se även kommentarsreglerna. För att din kommentar inte automatiskt ska raderas måste du sedan 28:e juni 2019 finnas på en VITLISTA. Skriv med kvalitet och följ kommentarsreglerna, så kan du komma in på listan. Ytterligare anonyma signaturer som unknown etc kommer inte att godkännas. Att vara vitlistad betyder inte att kommentaren stöds av bloggen, bara att kommentatorn når över en viss lägsta kvalitet och inte bryter mot reglerna. Genom att kommentera samtycker du till att din kommentar, tidsstämpel, profillänk och pseudonym sparas av Googles Blogger-system så länge det är relevant, dvs så länge blogginlägget är publicerat.

2 kommentarer:

  1. Dock sjönk Tesla i efterhandeln eftersom stora stygga S&P 500 (husse) inte släpper in dom denna omgång. Dom vill väl inte att indexet ska bli volatilt helt enkelt...

    SvaraRadera
  2. Jaja. Förr eller senare kommer TSLA in i S&P500.

    Jag köpte ytterligare några st under nedgången på snittpris runt 390. Kändes skönt när aktien fjädrade upp igen, även om jag vet alldeles för väl att det är mest tur om man råkar pricka botten.

    SvaraRadera