Aktuellt

"Tag några öl innan du loggar in på börssidorna"

En god vän till mig tillika aktieräv berättade att vederbörande fått tipset att "ta några öl innan du loggar in på börssidorna". D...

2020-09-05 10:49

Teknikaktierna tvärvände i USA - Apple och Tesla stängde på plus

Gårdagens blogginlägg om de (då) fortsatta rasen för FAANGST-aktierna var i det närmaste perfekt tajmant med botten på Nasdaqbörsen. Sedan tvärvände marknaden och Apple och Tesla stängde rent av på plus, efter att Apples börsvärde tillfälligt kraschat cirka 1 000 miljarder svenska kronor.
Bullen kom tillbaka i åtminstone Apple och Tesla.
Nasdaq-börsen låg rent av en kort stund på plus igår, men stängde sedan på -1.27% för både 100- och Composite-index. 

Tesla stängde på +2.78% och Apple gick upp till +0.07% istället för det tidigare raset på runt en svensk statsbudget på några timmar.

Övriga FAANGST-aktier stängde dock fredagen på minus. Facebook -2.99%, Amazon -2.18%, Alphabet/Google -2.96%, Netflix -1.84% och Spotify -5.14%. Detta gör att man inte kan ropa faran över för en fortsatt teknikkrasch. Trots allt kommer inte en sprucken bubbla innebära nedgång i alla aktier, eller ens index, varje dag.

S&P-500 stängde på -0.81%, vilket delvis kompenserades för svenska investerare och sparare med att USDSEK gick +0.31%.

Nedan följer läsarkommentarer. Dessa är inte en del av det redaktionella innehållet och är respektive kommentators ansvar. Kommentatorer som följer kommentarsreglerna kan bli vitlistade, annars raderas kommentarerna automatiskt. Vitlistning sker ungefär en gång i veckan och raderade kommentarer kan då återpubliceras.

2 kommentarer:

  1. Dock sjönk Tesla i efterhandeln eftersom stora stygga S&P 500 (husse) inte släpper in dom denna omgång. Dom vill väl inte att indexet ska bli volatilt helt enkelt...

    SvaraRadera
  2. Jaja. Förr eller senare kommer TSLA in i S&P500.

    Jag köpte ytterligare några st under nedgången på snittpris runt 390. Kändes skönt när aktien fjädrade upp igen, även om jag vet alldeles för väl att det är mest tur om man råkar pricka botten.

    SvaraRadera