Aktuellt

SCB: 2020 hade högsta antalet döda per capita sedan år 2012

SCB:s slutliga befolkningsstatistik för Sverige och år 2020 är nu publicerad. Den visar att pandemiåret 2020 hade det högsta antalet döda pe...

2020-09-13

Söndagsenkät: Vilka två månader är dina favoritmånader på året?

Dags för en söndagsenkät. Vilka är dina två favoritmånader på året? Svara nedan.
September.
Är du kanske en januari-februarimänniska? Hur ser det ut hos bloggläsarna? Kan bli en snygg matrisgraf av svaren. Ska inte säga vad jag tycker, så det inte påverkar svaren i den mån någon skulle bry sig, men jag återkommer med mina egna svar och motiveringar när jag redovisar svaren senare i veckan.

Så svara nedan. Vilken är din favoritmånad, och vilken är din andra favorit på året? Motivera i kommentarer om du har lust.

11 kommentarer:

 1. Juli och augusti.

  Sommar, värme, ljust och ledighet.

  Visst kan man vara ledig andra månader och resa bort men det beror nog på hur enkelt man kan ta ledigt från jobbet.

  Värst är januari och februari.

  SvaraRadera
 2. September, oktober.
  Lagom varmt så man kan använda jacka utan att svettas.

  SvaraRadera
 3. Maj & september. Full av förväntan inför sommaren samt höstens nystart.

  SvaraRadera
 4. Septober. Juni, juli och augusti är de värsta när man inte gör annat än svettas.

  SvaraRadera
 5. Håller med, maj och september 6 ggr var hade inte varit fel

  SvaraRadera
 6. Semester, ljus dygnet runt och värme i Juli. Mörker, jakt och klar och kylig luft i september. Bor i övre norra delen.

  SvaraRadera
 7. Juli, definitivt, därefter juni eller augusti. Det beror på vädret hur mycket simning och vattenjoggning det blir i poolen. Jag vill ha mellan 25-30 grader varmt i vattnet och solfångarna producerar mycket värme om det är soligt och pool-värmepumpen om luften är varm. Sedan kyls vattnet i poolen ner under nätterna, mest i juni och minst i augusti. Under juni är dagarna väldigt långa och trädgården fylls med enormt mycket fågelsång. Jag flyttar in i mitt inglasade uterum då.

  SvaraRadera
 8. Bor i litet kustsamhälle på västkusten. April-mitten juni samt slutet augusti och september. Högsommaren är bara fullt av husbilar, sommargäster, idioter på vattenskotrar etc

  SvaraRadera
 9. November, innehar inga specialåtaganden som alla de andra månaderna har (läger, konfirmationer, skolavslutningar, plantering, häckklippning, Jul, semester som regnar bort, skolstart.... Inget som stör rutinerna och regnet och rusket gör att du med fördel kan tillbringa kvällarna med bok och brasa.

  SvaraRadera