Cornucopia?

Aktuellt

Facebook Luleå - 100 MSEK i bidrag plus 160 MSEK i stöd om året - gav 44 jobb

Facebooks etablering i Luleå fick över 100 miljoner kronor i investeringsstöd av alliansregeringen. Samtidigt slipper man också betala energ...

2020-09-08 11:04

Skottlossning mellan kärnvapenmakterna Indien och Kina i Himalaya

Indien och Kina uppger nu att motparten öppnat eld med skjutvapen i konflikten inne på indiskt territorium i Himalaya. Det anses vara ett brott mot den informella överenskommelse man haft om att inte skjuta på varandra sedan några decennium.
Inte Himalaya, utan Island.

Leveranserna från år 2020 fortsätter alltså.

Att skottlossning skett kan nog mer eller mindre anses vara bekräftat, då bägge sidor hävdar att den andre öppnat eld. Diktaturen i Kina skriver också via en av sina propagandakanaler att man tvingades vidta motåtgärder, och hävdar att det hela skedde på kinesisk mark, men det senare är alltså en lögn.

Världens största demokrati, Indien, skriver i sin tur i ett officiellt pressmedelande att kineserna avfyrade skott i luften i försök att skrämma indisk trupp, som i dock visade "stor återhållsamhet och uppförde sig på ett moget och ansvarsfullt sätt". Man säger alltså inte att man inte sköt tillbaka.

Eskaleringen till skjutvapen, samtidigt som allt mer tungt beväpnade styrkor uppges samlas i området, är förstås mycket olycklig. Särskilt som både Indien och Kina är kärnvapenmakter.

Nedanstående kommentarer är inte en del av det redaktionella innehållet och användare ansvarar själva för sina kommentarer. Se även kommentarsreglerna. För att din kommentar inte automatiskt ska raderas måste du sedan 28:e juni 2019 finnas på en VITLISTA. Skriv med kvalitet och följ kommentarsreglerna, så kan du komma in på listan. Ytterligare anonyma signaturer som unknown etc kommer inte att godkännas. Att vara vitlistad betyder inte att kommentaren stöds av bloggen, bara att kommentatorn når över en viss lägsta kvalitet och inte bryter mot reglerna. Genom att kommentera samtycker du till att din kommentar, tidsstämpel, profillänk och pseudonym sparas av Googles Blogger-system så länge det är relevant, dvs så länge blogginlägget är publicerat.

15 kommentarer:

 1. Detta är väl bara början, om man ser till vilka ambitioner om världsherravälde Kina verkar ha.

  SvaraRadera
 2. Tycker vi borde slita ur Tibet från Kina.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Bra idé. De har jävlats länge nog med de stackars tibetanerna.

   Radera
 3. Svar
  1. Över min döda kropp.

   Radera
  2. Aldrig att vi ska underkasta oss fascister. Men att lära känna fienden är bra.

   Radera
 4. Fin regnbåge på bilden. Jag förstår dock inte hur färgerna kunde landa så, måste blivit nån konstig spegling (i mitten syns blått, indigo samt violett). Nån fysiker som kan förklara?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Drog upp färgstyrkan i fotot något, kan ha ändrat nyanserna.

   Radera
  2. Ja kanske färgstyrkan ihop med nåt optiskt fenomen som jag inte förstår. Hursomhelst ser väldigt inbjudande ut.

   Radera
 5. Ett Indien i konflikt blir mindre attraktivt som omlokalisering för bolag som lämnar Kina pga handelskriget med USA.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vilket/vilka land/länder blir aktuella istället? Eller stannar de helt enkelt kvar i Kina?

   Radera
 6. Det vore grymt med ett krig och se vem som är starkast

  SvaraRadera
  Svar
  1. Putin är starkast, har du inte sett bilderna på honom topless?! Skämt åsido så är det, vad vi vet, stark växelverkan som är starkast.

   Radera
 7. Indien borde kappa några oljefartyg på väg till Kina.

  SvaraRadera