Aktuellt

En folkräkning är slöseri, kommer inte ge svar och inte göra dig nöjd

Det finns fler och fler krav på en folkräkning av de som finns i Sverige, men en sådan kommer helt enkelt vara ett slöseri med skattepengar ...

2020-09-17 08:13

Ner i USA, ner i Asien - dollarn stärks

Börserna föll i USA under gårdagen och nedgångarna fortsätter nu i de asiatiska tidszonerna. Dollarn verkar stärkas och är vid ett motstånd mot svenska kronan.
Jej, vi elsker dette landet!
S&P-500 stängde på -0.46%, medan Nasdaqbörsens Nasdaq-100 gick -1.67%. Stockholmsbörsen stängde på plus igår med OMXSPI +1.03%, men husse på Vallgatan i Nya York har sagt sitt och i Asien och de asiatiska tidszonerna är det generellt ner på börserna nu.

ASX 200 -1.10%, Hang Seng -1.40%, Nikkei 225 -0.63% och Straits Times -0.12%.

Dollarn stärks, inklusive mot kronan, och ligger där vid en gräns som om den knäcks kan signalera att dollarförsvagningen (eller kronförstärkningen) är över och att dollarn kommer dra iväg.
Dagschart USDSEK.

Dock faller guldet tillbaka i USD, vilket signalerar lugn på marknaderna och i svenska kronor kostar den ädla metallen nu knappt 553:- SEK per gram.

När både husse och kopplet Asien sagt sitt kan vi antagligen vänta oss en småsur börs i Sverige.

Värt att notera igår är att den nästan magiskt ointressanta aktien SHB, som i princip stått stilla sedan återhämtningen efter coronakraschen, steg +2.62% igår på beskedet om att man stänger nästan hälften av sina kontor och pissar på sina kunder.
Dagschart Handelsbanken B.

Någon marknadsinspektion borde titta på kursen för Handelsbanken-aktierna. Känns rysligt stabilt, nästan som att kursen är riggad.

I Nya York var FAANGST:en tillbaka. 

Facebook -3.27%, Apple -2.95% trots korumet i tisdags, Amazon -2.47%, Netflix -2.45%, Google -1.50%, Spotify -1.29% och Tesla -1.78%. Ner mer än index för de flesta av dem, utom Google och Spotify trots att Church of S:t Jobs nya deal med Apple+ påstås vara ett hot mot det svenska strömningsmiraklet.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar