Aktuellt

En folkräkning är slöseri, kommer inte ge svar och inte göra dig nöjd

Det finns fler och fler krav på en folkräkning av de som finns i Sverige, men en sådan kommer helt enkelt vara ett slöseri med skattepengar ...

2020-09-30 07:23

Nedåt i Asien under onsdagsmorgonen - dollarn återigen under nio kronor

Börserna i Asien är generellt ner undantaget Kina och den amerikanska dollarn fortsätter falla, för att återigen ligga under 9:- SEK.
Börserna faller hårt i Australien
I skrivande stund är börserna hårt ner i Australien med ASX 200 på -1.91%. I Japan går Nikkei 225 -0.99% och i Singapore är Straits Times +0.22%. Kina lever sitt eget liv med SSE Composite på +0.45% medan Hong Kongs Hang Seng är på +1.18%

Den amerikanska presidentvalsdebatten i natt svensk tid stärkte inte dollarn, som faller mot både euron och den svenska kronan och USDSEK är just nu på 8:98, och första gången under nio kronor sedan mitten av september. Kronan stärks även mot norska kronan och det brittiska pundet under slutförhandlingarna om Brexit-avtal, men är oförändrad mot euron. 

Guldpriset fortsätter vara stabilt och ligger nu på 546:- SEK per gram.

Nattens valdebatt mellan Trump och Biden verkar enligt samstämmiga uppgifter från alla andra än Trumps sektmedlemmar tydligt visat att det sitter både en sociopat och jättebebis i Vita Huset. Det enda man kan ta med sig är en fundering kring vad detta säger om hans sektlika följeslagare. Bland annat vägrade han fördöma högerextremister, utan sade åt live åt dem att stå redo (eng stand by). Funderingen kring sekten är i och för sig inget nytt - det spelar nämligen ingen som helst roll för trumpeterna vad Trump gör, säger eller har gjort, om han så skulle vara kannibal. De kommer se det som positivt ändå.

10 kommentarer:

 1. Omvänt kan man säga att det spelar ingen roll om Trump skapar fred i hela Mellanöstern eller får ekonomin att gå på högvarv, Trumphatarna hatar Trump ändå.
  Expressen har tips på "nybörjaraktier som ger dig en raketstart". Normalt sett är det en indikation på att toppen är nådd. Men det kanske är annorlunda den här gången.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, det omvända känns mer relevant här i Sverige. Det är väldigt få som summerar Trump totalt sett som positiv. Trumphatare har vi desto fler av.

   Radera
  2. Om något positivt händer så är det trots Trump, som ser som sin uppgift att så split och splittring. Han tar åt sig äran för allt bra som händer, och skyller allt dåligt på andra. Man kan ju välja att tro på det, men i de flesta fall är det uppenbart att något bar hände trots Trump, eller att han inte hade något alls med det som hände att göra.

   Radera
  3. Det är väl fritt fram att lyfta fram alla positiva saker som Trump har gjort. Kan ju vara läge att börja med det i denna typ av kommentarer.

   Radera
  4. Nu har ju coronakrisen grusat siffrorna rejält, men innan dess var ju arbetslösheten den lägsta på flera decennier. Medianinkomst upp. Våldstatistik ner. Bidragsberoende ner.
   Tydligt ställningstagande mot tvivelaktigheter från tex Kina. Tillvägagångssätten kan säkert ifrågasättas, men att bryta tystanden har varit ett viktigt steg.

   Jag gillar verkligen inte rollen som Trumps försvarare. På det hela taget skulle jag vilja ha honom "ogjord". Men jag har inga problem att se, och prata om, goda sidor även hos min värsta fiende.

   Radera
  5. Spolade några minuter genom "debatten" nu. Fy fasen, jag som tycket det är illa här i Sverige! Vi vet vad vi har att vänta framöver :( Båda var usla och ja, Trump var givetvis värst.
   Det är sjukt att det ska behövas, men jag hade föredragit om moderatorn hade kontrollen över vems mikrofon som var aktiv. För transparens kunde man haft båda lampor som indikerade detta och tom stoppur som såg till att tiden fördelades jämnt.
   Gick ju inte att säga eller höra något vettigt bland alla dessa avbrott.

   Radera
  6. Vänsterns aktivism och dåliga beteende på gatorna är ingen mätare av splittring i samhället.

   Radera
 2. Jag gillar läsa om SAS på bloggen. Försök skriva något snart igen :D

  SvaraRadera
 3. "om han så skulle vara kannibal"
  Tja, 200000+ döda. Och karln gillar ju att käka borgare ... :p

  SvaraRadera
  Svar
  1. New york fick beröm av Fauci för sin hårda nedstängning, trots det landets högsta dödstal, vad blev fel och vad skulle man gjort istället.

   https://www.statista.com/statistics/1109011/coronavirus-covid19-death-rates-us-by-state/

   Radera