Cornucopia?

Aktuellt

Var tredje tackar nej till jobb utan möjlighet till distansarbete - hälften av kvinnorna

Enligt en undersökning från Sifo, beställd av Sigma IT, så tackar 35% av svenskarna nu nej till ett jobb som inte erbjuder distansarbete. 46...

2020-09-10 07:31

Nasdaq rekylerade upp igen - tjurfälla på gång?

Teknikbörsen Nasdaq rekylerade upp igen igår och aktier som Tesla och Apple tog igen en stor del av tisdagens krasch. I de asiatiska tidszonerna är det mestadels svagt positivt på morgonen.
Dagschart Nasdaq Composite
Nasdaq-börsen rekylerade alltså upp igen igår, och Nasdaq Composite gick +2.71%. Apple tog tillbaka nästan hela tisdagens ras och gick +3.99% och Tesla steg +10.92%. Börsen går mellan hopp och förtvivlan, men volatiliteten är knappast ett gott besked och det är fortfarande en bra bit till börsrekordet från förra veckan.

Husse S&P-500 gick +2.01%, medan Stockholmsbörsens OMXSPI stängde på +1.59%.

I Asien är det blandat svagt positivt under morgonen. ASX 200 +0.12%, Hang Seng +0.15%, Nikkei 225 +0.65% och Straits Times -0.42%.

På valutamarknaderna stärks svenska kronan kraftigt mot såväl euron, danska kronan och dollarn, men inte mot den norska kronan, som stärks ännu mer. Guldet ligger dock stabilt runt 547:- SEK per gram, efter ett kliv upp till 1948 USD per troy ounce.

Vi får se om dagen återigen bjuder på en slagig börs och vänder  ner igen. Till saken hör att Stockholmsbörsen sannolikt fortfarande är kvar i ett motståndsområde, men förr eller senare kommer ett utbrott i någon riktning. 

Vad gäller Nasdaq får vi se om det blir en klassisk dubbeltopp, huvudskkuldra, eller kraschformation. I så fall är alltså nuvarande upprekyl en tjurfälla för att lura av de sista positiva sina likvider innan kraschen kommer.
Nedanstående kommentarer är inte en del av det redaktionella innehållet och användare ansvarar själva för sina kommentarer. Se även kommentarsreglerna. För att din kommentar inte automatiskt ska raderas måste du sedan 28:e juni 2019 finnas på en VITLISTA. Skriv med kvalitet och följ kommentarsreglerna, så kan du komma in på listan. Ytterligare anonyma signaturer som unknown etc kommer inte att godkännas. Att vara vitlistad betyder inte att kommentaren stöds av bloggen, bara att kommentatorn når över en viss lägsta kvalitet och inte bryter mot reglerna. Genom att kommentera samtycker du till att din kommentar, tidsstämpel, profillänk och pseudonym sparas av Googles Blogger-system så länge det är relevant, dvs så länge blogginlägget är publicerat.

1 kommentar:

  1. Dubbeltopp i oktober och sen ner, kanske först efter valet.

    SvaraRadera