Aktuellt

Slovakien: Sputnik V-vaccinet som levererades var inte det som använts i de påstådda studierna

AFP rapporterar att EU-landet Slovakien laboratorietestat de doser av det ryska påstådda vaccinet Sputnik V man köpt in i två miljoner doser...

2020-09-10 07:31

Nasdaq rekylerade upp igen - tjurfälla på gång?

Teknikbörsen Nasdaq rekylerade upp igen igår och aktier som Tesla och Apple tog igen en stor del av tisdagens krasch. I de asiatiska tidszonerna är det mestadels svagt positivt på morgonen.
Dagschart Nasdaq Composite
Nasdaq-börsen rekylerade alltså upp igen igår, och Nasdaq Composite gick +2.71%. Apple tog tillbaka nästan hela tisdagens ras och gick +3.99% och Tesla steg +10.92%. Börsen går mellan hopp och förtvivlan, men volatiliteten är knappast ett gott besked och det är fortfarande en bra bit till börsrekordet från förra veckan.

Husse S&P-500 gick +2.01%, medan Stockholmsbörsens OMXSPI stängde på +1.59%.

I Asien är det blandat svagt positivt under morgonen. ASX 200 +0.12%, Hang Seng +0.15%, Nikkei 225 +0.65% och Straits Times -0.42%.

På valutamarknaderna stärks svenska kronan kraftigt mot såväl euron, danska kronan och dollarn, men inte mot den norska kronan, som stärks ännu mer. Guldet ligger dock stabilt runt 547:- SEK per gram, efter ett kliv upp till 1948 USD per troy ounce.

Vi får se om dagen återigen bjuder på en slagig börs och vänder  ner igen. Till saken hör att Stockholmsbörsen sannolikt fortfarande är kvar i ett motståndsområde, men förr eller senare kommer ett utbrott i någon riktning. 

Vad gäller Nasdaq får vi se om det blir en klassisk dubbeltopp, huvudskkuldra, eller kraschformation. I så fall är alltså nuvarande upprekyl en tjurfälla för att lura av de sista positiva sina likvider innan kraschen kommer.

1 kommentar:

  1. Dubbeltopp i oktober och sen ner, kanske först efter valet.

    SvaraRadera