Aktuellt

Slovakien: Sputnik V-vaccinet som levererades var inte det som använts i de påstådda studierna

AFP rapporterar att EU-landet Slovakien laboratorietestat de doser av det ryska påstådda vaccinet Sputnik V man köpt in i två miljoner doser...

2020-09-24 12:57

Ingen bokmässa för mig i år

Normalt hade årets stora aktivitet för mig dragit igång idag, nämligen bokmässan i Göteborg. Men den är inställd, och dt seminarier och andra events som förlaget hade bokat upp för mig fick inte vara med på den kraftigt bantade digitala bokmässan online som ersätter. Tydligen skulle jag annars stått på scen tillsammans med bland annat Peter Englund om den fysiska mässan skulle blivit av, men det var alltså inte intressant nog för online.
Min senaste roman Redovisningsavdelning Marviken

Nu får vi se om mässan online blir någon succé. För besökarna alltså. Som branschmänniska uteblir den stora vitsen med mässan, nämligen att träffa kollegor och branschfolk i dagarna fyra. Särskilt om man som undertecknad bor ute i provinserrna och därmed inte interagerar särskilt mycket med den Stockholmscentrerade bokbranschen till vardags.

Det är också därför man lagt ner mässan i Stockholm, men fortsatt ha den i Göteborg. I Stockholm åkar man hem och hämtar barnen från dagis 1630, medan inrest branschfolk förblir vakna och i hårt arbete fram till 01-04 på natten när de är i Göteborg. Blir lite annorlunda. Just Stockholmscentreringen gör att en mässa i Stockholm har svårt att locka branschen.

Nu är det väldigt få av min läsekrets som går på mässan, så för många av mina läsare är det en mindre förlust.

1 kommentar:

  1. Tänker att det borde vara tvärtom billigare att ha fler online event.. Och behöver inte gissa antal på samma sätt eller neka folk om man missar och har för liten yta.. Ska delta på delar av ett event som när man slipper begränsas av resor och hotell har spridit ut sig över fler dagar och mer olika seminarier, fler dagar primärt för att minska krockar och att deltagare därmed slipper välja vilken om man nu tycker flera verkar värda att delta på.

    SvaraRadera